Og hva spiser nå jeg i jula?

Er det så nøye da? Egentlig ikke. Men det blir nå alltid “same procedure as last year”. Med noe variasjon fra år til år. For det er jo koselig. Bildet er tatt under en førstedagslunsj for noen år siden. 

Hva jeg virkelig har tradisjon med og dermed må ha?

Jeg har nevnt noe i tidligere innlegg. Se HER og HER.

Sylte og lefse med sennep og gjerne litt øl og kanskje akevitt på lillejulaftens-kvelden til koselig direktesending på TV2 eller NRK.

Risengrynsgrøt til lunsj på julaften. Hvis vi er flere putter jeg mandel oppi, og det blir premie til den heldige som får den. I fjor spiste jeg grøten alene, før jeg dro på julekveldsbesøk til familien. Koselig det også. Se forresten bilde av det under her. I år skal jeg spise både grøten og middagen på kvelden sammen med familien.

Så er det selve julekvelden. Da følger jeg tradisjonen slavisk. Svineribbe med sprø svor, medisterpølse, innmatpølse, surkål, poteter, lefse, sennep, svisker, ribbefett/sjy og rørt tyttebær. Til dessert er det multekrem servert i krumkake-kopper. Til drikke er det juleøl og en liten akevitt. Gleder meg! 

Kan forklare hva krumkake-kopper er. Når jeg lager krumkaker om noen dager blir det kremmerhus og kopper. Jeg tar det varme krumkakeemnet og legger det over et passende kjøkkenglass og klemmer det forsiktig inntil. Disse blir da fine å fylle med multekrem når den tid kommer. En kan fylle dem med andre typer dessert også. Har gjort det også, jeg, for har jo att noen etter jul som regel…..

Er det noe mer jeg må ha i jula?

Pinnekjøtt på annendag jul har blitt en tradisjon hjemme hos meg. Da kommer barn og barnebarn. Den serveres med hjemmelaget kålrotstappe, poteter, rørt tyttebær, sennep og lefse. Til dessert er det blitt tradisjon med riskrem og lunken, hjemmelaget kirsebærsaus.

Nå er jeg glad for at jeg akkurat har spist, for detta var fristende…..

Utenom ovenfornevnte kan det variere litt hva jeg velger av mat i jula og romjula. 

Hva må du ha?

 

 

 

 

 

 

17 kommentarer
    1. Åh dæven. Nå huska jeg på at jeg skulle bestille innmatpølse. :O
      Første året jeg spurte om det her nede fikk jeg til svar: innmathvafforno??
      Istedenfor å sjekke lista over hva butikken kunne ta inn i tillegg til de faste varene.
      Spørsmålet jeg fikk etterpå gav meg blåmerke i brystkassa. Trenger du det da?
      Det var da gubben satte øya i dama og lurte på hvordan hun hadde følt det om noen stakk kjepper i hennes tradisjoner.
      Takk for påminnelsen om at jeg må bestille.. lurer på om Meny har søndagsåpent….

    2. Jeg spiser det jeg får, for jeg er borte som regel 🙂 I år får jeg pinnekjøtt. Gleder meg 🙂 Nå gikk jeg via Bloglovin, funker bra det her 🙂

    3. Ja nå ble jeg jo sulten…hihih….Vi har en veldig spesiell lillejulaften tradisjon…Døtrene til mannen kommer, de er store nå altså..men denne tradisjonen har vi hatt i alle år…De er aldri her på julaften..da er de hos sin mor..så de tok med seg tradisjonen med grillpølser på lille julaften hit…og det er egentlig veldig deilig…enkelt å lage, og krever ikke mye tillagning…Ha en god kveld og kos deg med dine tradisjoner..

    4. Ja, det er hyggelig med tradisjoner, men de veksler etter hvor jeg er på julaften. Ribbe er det bestandig da, men dessert og tilbehør kan variere. Jeg også lager sånne kopper til multekremen. Det er så godt. Man blir sulten ved tanken på god mat, så jeg tror jeg snart må starte med dagens middag. Her blir det koteletter. Ha en fin dag 🙂

    5. Jeg er også glad for at jeg nettopp har spist når jeg leste dette innlegget. Maten er halve jula for meg, da koser vi oss sammen eller alene, jeg koser meg masse i eget selskap også 🙂 Du har mye god mat og mange gode smaker 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg