Oppskrift på min favoritt-pastarett👇👇😋


Det var bursdagslunsjen for Dattera.
Kaka har jeg allerede presentert her på bloggen.

Pavlova med annerledes pynt.
Maten som vart spist først, presenterer jeg nå, ganske mange dager i ettertid. Slik blir det ofte her på bloggen. Tillater meg sjøl den rutinen, for vil ikke, og orker ikke, å publisere mange innlegg daglig😅
Så altså nå blir det oppskrift på den pastaretten jeg serverte for Datter og en venninne her hos meg.
Det var jubilanten som kom med ønske om både mat og kake, og a mor oppfylte ønskene med største glede.
Denne pastaretten er en klassiker i vår nære familie. Jeg fikk smake den for første gang på tidlig 90-tall da vi var på besøk hos noen venner.
Og jeg ba om oppskrifta.
Skrev den ned på et A4-ark, og det samme arket har jeg fortsatt i oppskriftsamlinga mi.
♦️
Her har du den enkle oppskrifta (for 4 personer):
1 stort stykke persillerot (kuttet i «fyrstikkstrimler»)
2 stk purre (finstrimlet)
Ca 3 dl hvitvin
Ca 3 dl kremfløte
Safranpulver eller gurkemeie 1 gram
Cayennepepper (litt)
Røkelaks ca 500 g
—————-
Fersk pasta
Parmesanost
♦️
Fres persillerot og purre i smør eller olje i kort tid (skal IKKE få gyllen farge).
Hell i hvitvin og la det koke litt til grønnsakene er møre.
Ha i kremfløte. Kok litt videre.
Hvis sausen blir for tynn, bruk maisenamel.
Småstrimlet røkelaks  has i like før servering.
Sausen kan eventuelt lages på forhånd og varmes opp igjen for tilsetting av røkelaksen like før servering, samtidig som pasta kokes.
♦️
En enkel og god pastarett som absolutt egner seg som «gjesteservering».
Denne har jeg laget mange ganger opp gjennom årene fra 90-tallet😀😋
Og det blir like godt mottatt hver gang😋🤗
Bildet vart ikke helt topp, for glemte å knipse rett før måltidet. Så dette er faktisk det som vart igjen etter lunsjen🤗
Det mangler jo også finrevet parmesan på toppen, ser jeg nå. Men det hadde vi altså da lunsjen foregikk😅 Kjempeviktig med den toppingen.
Pastaen synes heller ikke så godt, men den er altså under sausen🤗

8 kommentarer

Siste innlegg