Pavlova med annerledes pynt….for Datter🎉


Jeg skrev her en dag at jeg skulle komme tilbake med referat fra bursdagslunsjen jeg hadde her hos meg for Dattera…. og ei venninne. Jeg unnskyldte meg den gang med at jeg ikke kunne vise deg bilder på det tidspunktet, av den enkle grunn at innlegget vart skrevet før maten vart laga.
Nå er lunsjen vel overstått, og jeg kan gi deg et lite referat hvis du er interessert. Jeg kan til og med gi deg oppskrifta på Pavlova-kaka jeg serverte etter pastaretten.
Du ser bilde av den øverst.
Her på bloggen kommer det altså i feil rekkefølge…desserten presenteres før lunsjretten.
Skal skrive om pastaretten også, men tar det i et annet innlegg, for den skal du også få oppskrifta på.
♦️
Du vet sikkert hvordan du lager Pavlova, men gir min framgangsmåte her.
6 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
1 ss maisenamel
1,5 ts hvitvinseddik
Pisket eggehvitene med saltet til skummet dannet stive topper.
Tilsatte sukker litt etter litt og pisket videre til alt sukker var oppløst.
Da var marengsen blank og stiv.
Siktet inn maisenamel og tilsatte eddik.
Rørte det forsiktig inn med slikkepott.
♦️
Bakepapir på stekebrett.
Tegnet en sirkel på papiret. Diameter ca 26-28 cm.
Nå skal sies at jeg laget 1/2 porsjon denne gangen, da vi bare var 3 som skulle spise kake. Derfor laget jeg også en mindre sirkel på papiret.
♦️
Fordelte marengsmassen inni sirkelen. Den ble ca 2,5 cm høy. I midten lagde jeg en fordypning, slik at det ble enklere å fylle med krem etter hvert.
Ble stekt på nederste rille i stekeovnen på 120 grader i ca 90 minutter.
Da var den kremfarget og sprø utenpå. Og forhåpentligvis seig inni.
Skrudde av stekeovnen, men lot kaka stå der fortsatt, med døra på gløtt.
Lot den også stå der til dagen etter.
♦️
Jeg gjorde det lettvint denne gangen og brukte ferdigkjøpt vaniljekrem, men det blir sjølsagt enda bedre hvis man lager det fra bunnen med eggeplommer.
Vaniljekremen blandes med pisket kremfløte.
Da kaka var godt og vel kald (hadde stått over natta i kald ovn), fylte jeg på kremen.
♦️
Vanligvis bruker jeg rikelig med friske bær som topping på denne kaka. F.eks.jordbær, blåbær, bjørnebær, rips osv.
Denne gang gjorde jeg en vri, som du ser på bildene.
Mango og pasjonsfrukt.
Det ble skikkelig godt og friskt. Bra balanse mellom søt marengs og vaniljekrem.
Har du prøvd denne varianten?


Og så må jeg til slutt vise et bilde av sjølveste jubilanten….Dattera mi.
Hun og venninna satte stor pris på lunsjtreffet og det jeg serverte, og jeg var heldig som fikk være med å feire Datter på bursdagen hennes.
Noen dager senere var det ny feiring hjemme hos henne med familien.

Det blir bursdagsfeiring i dag.

8 kommentarer

Siste innlegg