Sprø og overraskende elementer……


Fortsatt Punk Royale. Er ikke der nå, men lever litt på det fortsatt. Er i bobla. Bra opplevelser bør dveles litt ved.

Skrev litt om det tidligere i dag. Link til det innlegget får du nederst på sida. Kort oppsummering hittil: Vi var 6 stykker som besøkte restauranten her om dagen. Og uten at jeg er blitt bedt om å reklamere for det, gjør jeg det uansett. Noe må en hverdagsblogger som meg finne på å skrive om😅, og sjøl om dette ikke føltes som hverdag, er det i hvert fall verdt et innlegg eller to…..
♦️
Mange bilder tok jeg. En del av dem vil jeg gjerne dele med deg. Det øverste bildet knipsa jeg i det øyeblikket som var en av overraskelsene, som det står i overskrifta. Datter Siri fikk æren/gleden av å være hjelpekokk på kjøkkenet. Det var visstnok hennes deltakelse i programmet «Kokkeskolen» som kommer på TV2 i høst, som gjorde at de kjørte en vri.

Hun var med og la opp en av rettene, en fiskerett. Artig for oss 5 andre også, som fikk være med ut på kjøkkenet å se på.


Lurer du på hvorfor jeg har så tåkete bilder? Det VAR tåkete der. Både på kjøkkenet….og særlig uti restauranten hvor sjølve tåkemaskina sto. En del av konseptet til Punk Royale. Lyd, lys, tåke, nyyyydelig mat og god service.
Under ser du blant annet meg og maten i tåka. En del sprø hendelser var det. Som du kan sjå fikk vi servert svart kaviar på håndbaken😅 Det er IKKE snus😆

Hva med en annen sprø detalj?
Jeg ville i hvert fall ikke funnet på å gjøre det sjøl. Det er fint å ha god tIlgang til vann når man spiser, i tillegg til edlere dråper. De var gode på det også. Men på en litt spesiell måte. Vi fikk vannet vårt i en kanne opprinnelig beregnet for vanning av stueplanter. Skikkelig praktisk også. For med tynn, lang tut var det både lett å helle, samt at isbiter holdt seg på plass nedi kanna.
♦️
Sønnen min, Dag, var ivrig til å forsyne oss med vann gjennom kvelden. Han ønsker seg garantert ei slik kanne til jul😅
Du ser vannkanna på ett av bildene over her👆Og under ser du sønnen i det tåkelagte lokalet, opptatt med en av de nydelige rettene👇

Og så kommer linken til innlegget som jeg lovet deg:
Punk…..hva for no’?
Og helt til slutt en billedkombinasjon til👇
Lett blanding av svart trøffel og 6 fornøyde restaurantgjester.

 

Punk…..hva for no’?😜

Så skjedde det igjen. Forrige gang var i januar. Det var så fantastisk at vi bestemte allerede da at det måtte gjentas ved en senere anledning.

Punkere for en kveld? Ikke helt….. men nesten. Litt crazy og snåle blir vi faktisk av å være der. Blir påvirket av atmosfæren og de morsomme servitørene og kokkene. Som jeg skrev etter forrige besøk er det så spesielt dette spisestedet at det er UMULIG å beskrive det med ord. MÅ oppleves!
♦️
Vi var 6 stykker denne gangen. Barna mine Siri og Dag, Joakim Kleven med mamma Tone Elisabeth, samt Siris venninne Helle. Jeg har tillatelse til både å  nevne navn og vise bilder denne gangen, noe jeg vanligvis er forsiktig med her på bloggen. Her ser du oss alle. Bildet ble tatt av kokken.
Jeg tok trikken ned til Solli plass, gikk et lite stykke oppover Frognerveien, og møtte de 5 andre utafor den anonyme døra til restauranten. Bare der starter raritetene. Navnet på restauranten står ikke utafor. Men når vi kommer inn derimot, er det desto mindre anonymt, skal jeg si deg. Da er det full fres med lys-, røyk- og lydeffekter og kelnere som du aldri har sett maken til. Det er så spesielt at jeg klarer ikke å beskrive. Som jeg skrev tidligere: det må oppleves!
Hva restauranten heter? PUNK ROYALE.

Her er min datter Siri med en av kelnerne. En kul svenske. Veldig kul, morsom og flink. Og vi ble tatt i mot ute på gata av ham faktisk👆
Og under ser du ham igjen, nå sammen med en annen av de festlige kelnerne. Makan til humør og fart på de gutta👍


Restaurantens logo på veggen inne👇

Og her er han igjen👇 Synd at jeg ikke kan presentere ham for deg, med navn☺️…men det er av den enkle grunn at jeg ikke vet det……


Det er altså en restaurant, så må vel vise litt av det vi spiste også. Maten var fantastisk. Mange småretter. Men grunnen til at jeg gir deg folka der og interiøret først, er for at du skal få en liten anelse om åssen det er, for JEG klarer ikke å beskrive det med ord. Beklager.
Og de har en maskot! Se under her👇Ikke en grevling i taket, men en grevling på kjøkkengulvet ….
♦️
Jeg må gi deg en link til en anmeldelse fra oktober 2022, som gir deg mer informasjon om stedet:
Restaurantanmeldelse av Punk Royale
Og så innlegget jeg hadde etter forrige besøk i januar:
Punk Royale innfridde.
♦️
Vet du hva? Jeg har så mange bilder om mye mer jeg vil fortelle, at jeg bestemte meg akkurat nå for å komme tilbake med et nytt innlegg senere….🙋🏼‍♀️

Om stikk og trikk…..


Hva har en trikk med stikk å gjøre, bortsett fra at det rimer? Skriver om nesten alt jeg opplever, så da blir det mye rart noen ganger,

Skrev en gang om ryggvondtet mitt som jeg fikk behandling for på andre sida av byen, en trikketur unna.
Mulig med kombo av vandring, kunst og manuellterapi?
Det var ikke nok med EN behandling hos manuellterapeuten. Her om dagen var jeg på femte turen dit. Forhåpentligvis den siste. Jeg har fått øvelser som jeg skal gjøre hjemme, og jeg må bli enda flinkere enn jeg har vært til å ta meg tid til dette hver dag.
♦️
Men altså har jeg tatt trikketuren til manuellterapeuten 1 gang i uka i det siste. Tror det hjelper, men sitter hardt i den knuten baki skinka på høyre side. De to siste gangene fikk jeg akupunkturnåler i tillegg til masssering og knaing av de vonde punktene. Dette skal bli bra. Orker ikke å ha det slik. Så da er trening den beste medisin faktisk. Ikke nok med 3 tur om dagen med Barney. Har allerede tørka støv av spinningsykkelen min på soverommet, og ikke minst brukt den. Etterpå oppvarminga er det øvelser på stuegulvet.
♦️
Bildet av de to trikkene som møtes, tok jeg på vei hjem fra behandling. Skummelt nær hverandre, men så klart at det er trygt. De går jo på skinnene sine……

Vi gikk for gull, men…..

Bord klart med penn og papir for quizkveld med pizza
Da vart det pizza- og quizkveld igjen i nærmiljøet. Det skjer en gang i måneden. Har ikke vært der de siste gangene, for hadde andre ting jeg foretok meg. Men nå altså i gang igjen. Dette var forøvrig siste quizen på dette stedet før sommerferien.
♦️
Så fint å være der igjen. Nabo E og jeg tusla nedover og var klare for dyst klokka seks. Før konkurransen starta rakk vi et par pizzabiter og litt vin. Og vi var tidlig ute, så bildet av lokalet over her vart tatt før folk satte seg til bords. Du ser at kulepenn og ark ligger klart for quiz.
♦️
Det ble en vellykket kveld på alle måter. Tross en nydelig sommerkveld, kom det folk, og vi vart vel 5 quizlag med 3 eller 2 deltakere på hvert. På mitt lag var vi bare 2. Nabo E og jeg. 60 spørsmål, så litt av hvert å bryne seg på.
♦️
Vi kom faktisk på andreplass, og var nå litt stolte av det. Men hadde vi vunnet, ville vi fått gratis pizza på neste quizkveld. Det er nemlig premien. Går helt greit. Ikke så dyr den pizzaen de lager og selger der, så overkommelig å bruke litt penger på den😅
Tok ikke bilde av pizzaen denne gangen, så putter inn et pizzabilde fra Gotlandturen min i mai.
Et tidligere quiz-innlegg: Vant vi konkurransen?

Gass?….Elektrisk?

Ja, har fundert noen uker nå. La til og med ut dingsen til salgs på Finn.no. Vurderte å kjøpe noe annet…..

Ombestemte meg, i hvert fall midlertidig. Det gjelder den utendørs gassgrillen min. Når jeg tenker etter så har jeg hatt den en del år. Ikke brukt så mye som jeg opprinnelig tenkte. Men har nå fyrt opp noen ganger hvert år. Unntatt i fjor. Da fikk den hvile. Vet ikke om det egentlig er så bra, men slik vart det.
♦️
Jeg har kanskje litt for stor respekt for gass. Kan være grunnen. Har lært meg en vårprosedyre for grillen. Tør ikke å bruke den etter vinteren før jeg har tatt den sjekken. Tester slanger og andre deler for lekkasje. I år har jeg ikke gjort det ennå. Gruer meg litt. Redd for eksplosjon? Og stort sett lager jeg forresten kun mat til meg sjøl, så dumt å tenne opp den store gassgrillen for et par pølser eller en biff. Så da ender det opp med panna eller stekeovnen.


Så begynte jeg å tenke alternativer. Hva med en elektrisk grill i stedet? Det er da koselig å kunne grille om sommeren og være som andre?😉
Har full mulighet med den jeg har, men hvis jeg har for stor respekt for den gassgrillen og attpåtil er redd den, blir det ikke moro lenger.
♦️
Begynte å sjekke markedet for el-griller. Bare så smått på internett. Ikke kommet så langt at jeg har vært i butikk og kikka. Har liksom lagt det litt til side enn så lenge. Men nå kom tankene tilbake. Er faktisk litt usikker på hvilken type jeg egentlig skal kjøpe. Ser ut til å være et enormt utvalg i alle prisklasser. Må nok ta meg en tur i en butikk snart. Kanskje jeg blir litt klokere.
Hva slags grill har du? Har du noen tips, kanskje?

 

En annen blogger inspirerte meg🙋🏼‍♀️

Min bloggkollega Solliv her inne på Blogg.no inspirerte meg til å lete i bloggarkivet mitt etter tidligere innlegg.
Hun hadde et fint innlegg fra Hamar her om dagen. Nærmere bestemt Domkirkeodden. Her er innlegget hennes: Domkirkeodden, verdens vakreste museum.
♦️
Det har seg slik at dette var spesielt interessant for meg å lese, da jeg er fra Hamar, og jeg bodde 5 minutters gange fra Domkirkeodden. Jeg vil si at hun ga en god og fin beskrivelse av stedet. Bra framsnakking av Hamar, Solliv👍
♦️
Jeg flyttet fra Hamar til Oslo våren 2020. Har aldri angret på det, for har det kjempefint her i nærheten av familien min. Og veldig mange hyggelige naboer er det her også. Men sjøl om jeg ikke savner Hamar, er det hyggelig å tenke tilbake. Det er en veldig fin by. Og som Solliv nevner i innlegget sitt, så er  det fort gjort å komme seg dit. Enda raskere for meg enn henne faktisk. Snaut en og en halv times reise for meg. Så det er enkelt for meg å dra på besøk dit, og få hamarsinger ned hit.
♦️
Men så rota jeg i arkivet, som jeg nevnte innledningsvis, og fant dette innlegget fra min tidlige bloggtilværelse, da jeg bodde på Hamar. Det ble skrevet i oktober 2019:

«Kun noen oktoberbilder fra nærmiljøet mitt blir bidraget til bloggen i kveld.
Det er en fantastisk start på dagen å kunne gå tur med puddelen Barney i disse vakre omgivelsene. Heldige meg. Dette er bilder fra i dag tidlig…..

På morgenturen gjennom skogen ser vi Domkirkeodden med Hamardomen og den røde Løtenbygningen…..og sjølsagt vakre Mjøsa…..

Høstens første frost vises i graset nede ved Mjøsa på Domkirkeodden.

Høsten er fantastisk vakker. Spennende med årstidene…

Kråka koser seg i det våte morgengraset, der det for noen minutter siden var rim på bakken……før sola kom…..

Jeg har hatt innlegg tidligere også jeg…om turområdet mitt, hvor jeg skrev:
«Ja, i går dro jeg til Glomma og i dag er jeg igjen tilbake i nærmiljøet ved Mjøsas bredd i Hamar. Puddel Barney og jeg går tur her 2-3 ganger om dagen. Vi er heldige. Det er så vakkert. Å være ved vannet gir ro i sjelen. Jeg går ikke fort, men jevnt, og nyter naturen. Barney får snuse på sin vei, men har også litt frie tøyler med 15 meter langline festet til seg. Da blir mitt ganglag mer stabilt. Så er han foran og så er han bak…..»

Dette vart altså skrevet i 2019, for snart 4 år siden, da jeg bodde i Hamar, og nå bor jeg i Oslo hvor jeg også vandrer rundt omkring og opplever mye fint…..

 

 

 

 

 

 

 

 

De 3 på toppen

Vi bloggere kan jo skrive om så mangt. Noen er temabloggere. Andre er som meg. Skriver det som faller meg inn der og da….her og nå….En hverdagsblogger.

Jeg skriver ikke for å “fiske” lesere, tror jeg, men det er alltid artig at folk leser det jeg rabler ned. Så det er vel sånn hverken eller, midt i mellom eller den gyldne middelvei jeg spaserer på med innleggene mine.

Tok meg tid til å se på statistikk igjen, og fant ut at jeg kunne se hvor mange lesere det er på hvert innlegg i gitte perioder. Interessant.

Det kan være helt tilfeldig hvor mange, og hvem, som stikker innom på de forskjellige dagene, men samtidig var det interessant å se hvilke innlegg som hadde flest visninger.

Det er nok kanskje ikke helt tilfeldig. Noen overskrifter er mer fengende enn andre, og bildet har sikkert også en betydning. Dette vet jeg vel egentlig.

Jeg bryr meg vanligvis ikke om det, for skriver det jeg har lyst på akkurat da.

Men jeg kan jo lære litt av å se på statistikken. Og kanskje jeg blir mer “utspekulert” etter hvert, for å «fange» flere lesere?

De 3 toppinnleggene mine de siste 28 dagene er som følger:

Nr.1 Den rosa dagen.

Nr.2 Klokka 16:57 i dag skjedde det

Nr.3 Sønn, datter, konfitert eggeplomme og hollandaise.

Så hvis du gidder, og ikke har noe annet å gjøre akkurat nå, kan du klikke og lese…..hvis du ikke har sett dem før….
Litt rart forresten at bloggstjerna Barney ikke kom blant de 3 øverste🤩🐩😉
Mysterimiddag med stekt laks, agurksalat, røstipoteter og hollandaisesaus

 

 

 

 

Så den først etterpå…..

Maur på den rosa rosa er tegn på lus
Den vakre, blekrosa skjønnheten kom i år også. Foreløpig bare en enslig rose, men nok for meg. Fikk litt hard medfart i vinter, men kom altså igjen på nytt.
🌺
Vet egentlig ikke hvor gammel roseplanta er, for den sto i bedet ved inngangen min da jeg kjøpte leiligheta, og dermed den lille hagen. Vet heller ikke hva den heter. Men ikke så nøye. Det viktigste er at den blomstrer for meg og andre i år også.
🌺
Jeg tok bilde av den. Ikke bare ett, men to….
Da jeg kom inn og studerte bildene jeg hadde tatt, oppdaget jeg mauren. Du ser den under her. Tydelig, alene og fin. Da vart det litt filosofering og googling og videre et lite blogginnlegg.
🌺
Hvorfor ville mauren besøke rosa?
Vet jo egentlig ikke det, men kan spekulere.
Fant noe på nettet:
«Et sikkert tegn på lus er hvis det plutselig kravler lus på rosestilkene. Maurene er nemlig ville etter lusas sukkerholdige avføring. Det man også kaller honningdugg. En tørr og varm periode er optimale forhold for lus på rosene.»
Linken til hele innlegget finner du her:

Roser og bladlus

Farlig å bade?

Blågrønne alger i Mjøsa og andre ferskvann

Og jasså, Mjøsa var grønn?
Riktig. Det har ikke klikka for meg. Ikke hele Mjøsa var grønn. Bare deler av den. Jeg så antydning til det nede ved stranda der Barney og jeg gikk turer for noen år siden. Trodde først det var blomsterstøv.
Men så vart det verre. Se bildet.
Så sto det i avisa at andre hadde observert store mengder med grønt “støv”.
Blomsterstøv er ikke farlig.
Men så viser det seg å være de såkalte blå-grønne algene som sprer seg med rekordfart i varmt  ferskvann.

Mer om det grønne vannet….

Det er såkalte blågrønne alger, som jeg skrev. De tok vannprøver for å finne ut om de er av det giftige slaget.
Seniorforsker hos NIVA, Anne Lyche Solheim sa til lokalavisa Hamar Arbeiderblad den gangen i 2019:

Algene som er oppdaget, kan potensielt være giftproduserende. I verste fall kan det være dødelig for mennesker og dyr. Inntil prøveresultat foreligger over helgen, advares mot bading der vannet er grønt.

Men det var mange steder i den store Mjøsa hvor man trygt kunne bade. Der det ikke var grønt.

Og de presiserte at det ikke går ut over drikkevannet, for det tas opp fra dypet, og dessuten renses det.

En artikkel i Teknisk Ukeblad tok opp samme tema.
Og her er en SMS som gikk ut til distriktets befolkning den gang:

Men hvorfor tar jeg opp dette igjen nå?

Jeg skrev om dette på bloggen sommeren 2019, for det var da det skjedde, og Barney og jeg bodde på Hamar da. Her om dagen leste jeg et innlegg på en hundeside på Facebook hvor de opplyste om at en hund hadde dødd etter å ha badet i en sjø i Oslo-området. Det var vel ennå ikke konstatert hva som var årsaken til dødsfallet, men de mistenkte de giftige algene. For nå er det også veldig varmt for tida, og oppblomstring av alger kan forekomme i ferskvann. Så da må man altså være veldig obs.

 

 

 

Du lurte meg utpå, kjære blogger….


Da klarte du det, kjære Frodith

Det er siste dagen i Frodiths klesfargeutfordring for min del. Nå har jeg vært gjennom 6 forskjellige farger, og her kommer den sjuende og siste. Kunne jo ikke gi meg så nær mål. Holdt på å gjøre det, for lilla er en vanskelig farge for meg.
🪻
Det dreier seg altså om lilla dag nummer 7.
Begynte på fargeinnlegget, men måtte gi opp, og lovte å komme tilbake….kanskje. Her er jeg. Du har allerede sett bildet. Jeg måtte dra til kjøpesenteret og lete etter lilla klær, som vel å merke kunne tres på kroppen min. Ikke lett. Jeg vil si at det skjørtet og overdelen jeg prøvde heller mer mot rosa. Etterpå fant jeg den lilla kreasjonen på utstillingsdokka. Kanskje mer innafor angående farge? Men DEN var det ikke aktuelt å prøve. Ville i hvert fall ikke ha tatt et bilde som jeg skulle vise deg.
Her er det innlegget jeg hadde i går hvor jeg nesten ga opp:
Der gjorde du det vanskelig, Frodith.