Jaja, det går sin gang….og heldigvis ikke allergisk.

Den er oppe og går selv om jeg ligger i “dvale”. Koselig det da. Det gjelder bloggen. Folk er inne og leser “gamle” innlegg. Det siste jeg skrev var 24.april. Det var onsdag, og nå er det alt søndag kveld. Sett slikt. Jeg som egentlig skal blogge hver dag.

Det har gått greit stort sett det, og noen ganger har jeg så skrivekløe at det blir 2 innlegg hver dag også.

Men nå altså; en liten pause. Jeg blir inspirert til å skrive igjen nårt jeg ser at lesertallene er greie, selv om jeg har vært lat med skrivinga. Veldig moro!

Det har ikke skjedd noe spesielt dramatisk. Ikke derfor jeg ikke har blogget. Det har kanskje skjedd for mye annet spennende. Nydelig vær også. Og bjørka har blitt grønn etter at jeg skrev sist. Det ble den faktisk plutselig i går.

På apoteket i går merket jeg også det. Veldig mange pollenallergikere som måtte fylle opp medisinskapet for å bedre dagene sine. I hvert fall med hensyn på rennende nese og øyne og generelt ubehag på grunn av denne vårlige hendelsen.

Så ble det et lite innlegg i dag også da, på tampen av søndagen.Rart med det. Hvis jeg først begynner å skrive, renner det ut ord.

Det renner heldigvis ikke fra nese og øyne hos meg. Jeg takker for at jeg ikke er allergisk….enn så lenge…..

 

 

 

 

 

Den enes død….

Den enes død, den andres brød.

Et lite vårgjøremål ble foretatt her om dagen. Jeg så plutselig at juccapalma hadde begynt å helle over mot tv`n inni stua. Den sto rett og slett litt skakt i den hvite potteskjuleren.

Da jeg tok den nærmere i øyeseyn, oppdaget jeg at den kanskje også hadde lite plass oppi potta. Den har nemlig vokst veldig mye siden jeg kjøpte den for et par år siden. Det tyder på at den trives der i lyset ved de store vinduene.

Jeg slapp å kjøpe ny potte. På balkongen har det i hele vinter stått en stor, svart potte med en dau ripsbusk oppi. Det er forøvrig synd at jeg ikke klarte å holde liv i den i fjor sommer.

Operasjonen besto da av først å fjerne ripsen med stamme og rot. Så ble det å flytte palma oppi den svarte. Og nå har den skikkelig bra med plass til røttene sine, og kan vokse seg kjempestor, hvis den vil….og jeg vil.

Det er enda igjen litt plass opp til taket 😉

 

 

Barney i fjellheimen

Jeg hadde et innlegg i går om en snartur til vinterland. Du ser her at Barney storkoste seg i snøen. Men han har faktisk ikke noe i mot at det er bart her nede i lavlandet heller. Masse spennende lukter og ting som dukker opp etter at snøen ble borte.

Det er visst noe som lukter godt nedi snøen der oppe på fjellet også. Han kjørte snuta og hele hodet nedi den bløte snøen, og været nok et eller annet. Det kunne være en liten mus kanskje?

 

Og småbekkene klukket fornøyelig under og ved snøen. Koselig dette også. Og som jeg alltid har sagt: det er så fint med variasjon i årstider.

Hei, hei, og vel overstått?

Andrepåskedags solnedgang. Det har vært en fantastisk påske. Drømmepåske kalles det visstnok. Håper at flest mulig har følt det sånn.

Nå er snøen borte ved Mjøsa. Oppå fjellet er det fortsatt snøhauger igjen. Jeg var en snartur oppi der for å hente sønnen min i går, og da fikk samtidig puddelen og jeg oss en fjellspasertur på tampen av påsken.

Under her ser du at det er på hell med snø. Snøpåskekyllingen har sett bedre dager. Nå er det snart slutt.  Men graset titter fram. Når noe fint er over, tar noe annet fint over. Det er vår på fjellet også! Og det klukket i bekker. Koselig lyd sammen med fuglekvitter.

He en fin tirsdag. Blogges snart!

 

 

 

Neida! Har ikke tenkt det ;-)

På dagens tur langs Mjøsa observerte vi denne plakaten, eller rettere sagt plakater. Det er litt lenger sør enn vi til daglig befinner oss. Det er på Stangelandet.

Og Mjøsa er jo selvsagt like “vannløs” der som på Hamar for tida 😉

Til vanlig er dette en badestrand med brygge og stupetårn, som du ser. Ikke så aktuelt akkurat nå. Håper vannet kommer tilbake snart.

Men altså; jeg hadde ikke behov for å bruke hverken brygge eller tårn i dag. Vannet har ikke rette temperatur for meg. Men den viktigste årsak var vel at begge befant seg langt oppå land.

Den tredje grunnen ble jeg altså minnet på via denne plakaten. Stupetårnet fungerer ikke. Nei vel.

Vi har nå vårt eget stupetårn på Hamar, da, så trenger ikke dra til Stange…..haha… 😉

Vet du hva toppen av optimisme er?

Optimisme kan være så mangt. I gamle dager ble det sagt at å løse kryssord med kulepenn var toppen av optimisme. Det sa i hvert fall far min. Han var glad i å løse kryssord. Jeg liker også kryssord. Men det går i rykk og napp med aktiviteten. Det har kommet så mange andre nymotens aktiviteter de siste åra 😉 Sånn som Wordfeud. Det er moro.

Man skal løse kryssord med blyant…..og viskelær. Jeg gidder ikke det. Satser på at det blir riktig ved første forsøk. Ikke alltid det stemmer 😉

Det hørte liksom påsken til for meg å løse kryssord på sytti- og åttitallet. Nå ligger det nok litt i blodet fortsatt, for har jeg kjøpt meg et kryssordblad. Og jeg har allerede løst 4 av dem. Kan jo vinne litt hvis jeg sender inn løsningene. Ikke store summene. Men det viktigste er mestringsfølelsen.

Og så er det vel sunt for hjernen, har jeg hørt. Holder den i trim.Så da blir det litt mer kryssordsyssel denne påsken, og så kan hende det ikke skjer igjen før neste påske. Vi får se…..

Kryssord har på en måte blitt sesongbetont for meg.

Fortsatt god påske!

Kongen på haugen…igjen…..

Barney`n i farta! Opp på den første og største snøhaugen han finner. Dette er faktisk en haug av bare snø. Jeg får si at den heldigvis ikke er her nede på flatbygdene. Den befinner seg oppi fjellet. Det tar litt lengre tid der før snøen blir borte, selv om det tiner ganske bra oppi der om dagen også.

Vi tok oss en dagstur i går. Vi har egentlig bypåske i år, men da fikk vi i hvert fall smaken på påskefjellet dagen før den egentlige påsken starter.

Der oppe har han skikkelig god oversikt, og det var nok å se på. Folk med og uten ski, bikkjer og et påskemarked faktisk. Det siste kan du se på bildet under her.

Og forrige gang Barney var “Konge på haugen” kan du lese om HER.

Ja, dette var nok siste gang med “tindebestigning” denne vinteren, Barney…..

 

GOT not for me?

Kryptisk overskrift? Vet ikke om GOT brukes i de kretser hvor dette er populært, eller om det bare er et lettvint påfunn av meg. Lettvint på grunn av at tittelen er så lang. Game of Thrones. Men fant ut nå at GOT faktisk brukes.

Det har vært hauset opp såpass mye i media i det siste at sesong 8 nå er klar. Og folk har gledet seg og noen er helt i ekstase over dette, har jeg skjønt.

Noen ganger lar jeg meg lett påvirke. Jeg tenkte i et svakt øyeblikk at “alle” unntatt meg hadde vel sett de 7 sesongene av Game of Thrones! Og jeg mente da at jeg ville føle meg temmelig utafor hvis jeg ikke visste hva dette gikk ut på.

Så fikk jeg snusen i at det sendes på HBO Nordic. Så inn på Aplle-TV`n min for å laste ned dette HBO-vesenet. Måtte registrere meg. De fristet med en måned gratis titting. Etterpå koster det kr.99,- pr. mnd., så vidt jeg husker.

Da alt dette var ordnet, og innlogginga funka, kjørte jeg på med episode 1 av sesong 1. Og jeg så for for meg mange kvelder med fin og spennende underholdning. Tenk 7 sesonger med ca 10 episoder i hver sesong! Og nå har altså også sesong 8 starta. Det blir mye TV-titting!

Det starta med skrekk og gru, vold og zombier, halshugging og det som verre var. Jeg fikk sjokk! Det roet seg litt etter hvert, men jeg satt engstelig for at de fæle zombiene og “Hvite vandrere” skulle dukke opp igjen.

De var så ekle å se på at jeg faktisk var redd for mareritt!

Da bestemte jeg meg for at dette skulle jeg ikke se mer av!

Hvis noen kan gi meg info om hvordan dette utvikler seg angående disse zombiene, må dere gjerne gjøre det i kommentarfeltet. Vil de dukke opp igjen? Og når? Burde jo egentlig se serien, for den sies å være bra.

Jeg tror jeg står over…..eller hva tror du? Har du sett den?

Jeg benytter meg eventuelt av gratismåneden og ser på noe annet, og melder meg ut av HBO. Vi får se….

 

Stusselig……

Jeg har skrevet om det før i innlegget “Blir Mjøsa borte?”

Nedpå der i dag var det enda litt stusseligere. Litt preg av ødeland. Et utbrent bål med en engangsgrill som tydeligvis hadde gjort nytta si, og blitt forlatt…..Det gjorde ikke bildet noe bedre.

Finere tider kommer når vannet vender tilbake.

Men det var så mye annet å glede seg over i naturen rundt der i dag tidlig, og bedre blir det for hver dag, etter hvert som naturen våkner til liv….

Med dette korte innlegget sier jeg god natt 🙂

Jeg feilparkerte ved politihuset !

Risikosport? Tja. Her ser du politihuset i byen min og bilen min. Jeg står på reservert parkering. Slettes ikke lov. Og at jeg tør det nettopp ved politihuset!

Og hvorfor var jeg der?

Vi gikk tur langs Mjøsa i dag, som vi så ofte gjør, Barney og jeg. I dag hadde vi med oss en venn på turen.

Rett ved en hvit benk på stranda lå det en brun lommebok. Oj, tenkte jeg, h*n som har mistet den, og har oppdaget at den er borte, har det ikke godt akkurat nå.

Den var full av diverse plastkort som lommebøker pleier å være, samt en tohundrelapp. Vi fant navnet på eieren og ringte ham. Ikke svar. La igjen beskjed.

Vi bestemte oss for at vi skulle dra på politikammeret hvis vedkommende ikke hadde ringt tilbake før vi dro hjem.

Så derfor dro vi til politihuset….og feilparkerte 😉

Alt gikk bra. Politimannen var snill og grei, og var glad for at det fortsatt finnes ærlige mennesker, som han sa. Det var turkompisen som tok jobben med å levere lommeboka. Jeg måtte passe på at bilen ikke ble tauet vekk 😉

Og rett etterpå ringte eieren også, og fikk beskjed om å dra til politiet for å hente lommeboka si.

Dette var dagens gode gjerning 🙂 ….. Samt en feilparkering……så da blir “regnskapet” i balanse 😉