Om interiørstyling og bloggpause

Du ble jo advart. Mot pauser. Fra en bloggtilværelse med daglige innlegg, ble det plutselig litt mer variabelt. I hvert fall midlertidig. Nå må jeg stikke innom her en tur igjen. Har litt å melde.

De 9 dagene

Grønne planter har jeg nok av.
Grønne planter har jeg nok av.

Det forrige innlegget var 18. november.
Du kan lese det her:
Kort innpå.

Og i dag er det altså en onsdag i slutten av november, 9 dager etter.
En dag uten snø. Den har vært borte lenge forresten. Det var den som falt 9. november. Etterpå har det regnet og regnet. Holka ble heldigvis borte, men kommer nok igjen.
Har utstyrt meg med nye brodder i høst.

Hva har skjedd?

Det har kanskje skjedd noe ettersom jeg fikk skrivekløe igjen?
Litt er det jo.

 • Pakker ned flere ting jeg vet at jeg ikke får bruk for på noen måneder.
 • Setter det i leid minilager.
 • Fått mer plass i kjellerbod til andre ting som helt sikkert må ryddes unna før fotografering.
 • Hatt kontraktsmøte for leilighetskjøp i hovedstaden.
 • Vært på ny befaring der inne for vurdering om oppussing eller ikke.
 • Kontaktet boligstylist for klargjøring til fotografering og visning der jeg bor nå.
 • Møte med banken.

Interiørstyling?

Litt småstyling klarer jeg ;-)
Litt småstyling klarer jeg 😉

Salgsavtalen med megler inkluderer et besøk av boligstylist som kan gi råd før fotografering og visning. Dette benyttet jeg meg av. Og det var nyttig.

Tenkte vel i utgangspunktet å spare penger på dette punktet, og at dette gratismøtet egentlig var nok. Kunne vel klare det sjøl, hvis jeg bare leste meg opp litt og kjøpte noen nye puter og annet stash.

Når jeg ser de proffe boligpresentasjonene inne på Finn, begynner jeg å tvile på om det lønner seg å spare penger på akkurat dette feltet.
Det kan jo være en mulighet for at det kommer flere på visning hvis leiligheta er mer lekker enn det den er i dag?

Det er tross alt fagfolk som driver med slikt.
Så jeg satser på den varianten, og kjører på med del-styling, som det heter. Mye av det jeg har kan jo benyttes. Det fikk jeg bekreftelse på. Men det skal sies at de fikk grei beskjed om at her har de frie tøyler til å fjerne og tilføye ting de måtte ønske.

Det tror jeg at de setter pris på. Jeg blander meg ikke oppi dette i det hele tatt, og da blir nok resultatet desto bedre.
Det skal strippes mye for å få bra bilder, har jeg skjønt.
Og så kjøres det på med samme stylinga igjen til visning.

Godt å slippe dette. Ville helt sikkert blitt en del utgifter med kjøp av nye puter, sengeteppe og pyntegjenstander også. Så derfor tror jeg at dette lønner seg i lengden.
Nå kan jeg konsentrere meg om pakking, vasking og rydding og de vanlige, daglige gjøremål.

Spennende tider blir det uansett.
Heldigvis er det ikke stresspreget, for overtagelse inni storbyen er ikke før nærmere våren.

 

Her er noen tidligere, relevante innlegg:

Kort innpå med oppdatering om boligprosessen.

Antageligvis lite blogging framover.

Det ble sådd et frø, men gror det?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort innpå……

Litt innpå for å vise at det står til liv 😉 Dårlig med blogging om dagen. Og det som er så moro!

Kort innpå…

Mandag 18.november har det blitt. Forrige innlegg var på bursdagen min 13.november.
Skikkelig labert på skrivefronten altså.

Men så skjer det mye annet som må ha større fokus akkurat nå.

Det er den boligjakten da, vet du.

Den har jeg mast mye om opp gjennom. Og hvis du har lest tidligere innlegg, vet du at det nå har begynt å løsne.

Du kan få relaterte innlegg under her. Klikk deg inn på de blå linkene og les hvis du vil.

Antageligvis lite blogging framover.

Endelig løsna det.

 

Og hva har skjedd på 5 dager?

Bursdagen gikk rolig for seg. Det var ikke rundt tall, så ikke mye å rope høyt om. Men når man er på Facebook, blir det litt oppstyr. Glemte nesten sjøl at jeg hadde bursdag. Ble minnet på det der inne. Overveldende at bortimot 130 personer gratulerte meg. Stas det, da.

Og så var det bursdag igjen, da.

Var i Oslo på bursdagen og dagen før. Hadde blant annet kontraktsmøte for boligkjøpet.
Dessuten var jeg ute og spiste med ungdommen.

Så var det hjem for å rydde og planlegge. Lenge til jeg skal flytte, men godt for alt som er unnagjort. Må jo planlegge for salg også.

Jobbet litt igjen på apoteket og ellers de vanlige, daglige gjøremål. Og puddelen må ha stell, tur og oppmerksomhet 😉 Glatt å vandre ute, men med nyinnkjøpte brodder på skoene går jeg trygt. Bikkja klarer seg bra på glatta med fire bein.

Og i dag?

I dag snør det igjen. Kommer ganske mye denne gangen. Så får vi sjå om det blir liggende.
Jeg må uansett ut på biltur, for skal ha den halvårlige infusjonen mot benskjørhet, på sjukehuset.

Om takknemlighet for livet.

I samme slenga, som jeg likevel er i farta, tar jeg meg en tur innom et par interiørbutikker. Må se etter styling-elementer før fotografering. Moro det, da.

Har tenkt å innhente råd fra en interiørkonsulent senere, men kjekt å orientere seg litt om trender sjøl også. Ellers er jeg ikke alt for opptatt av dette vanligvis.

I tillegg får jeg småpusle med å fjerne overflødige gjenstander og sette dem i boden. Klargjøring for fotoseanse om ikke alt for lenge.

Så kommer jeg vel innpå her igjen en dag. Plutselig tilbake!

 

 

 

Og så var det bursdag igjen, da….

En gang i året. Bursdagen min. Liker ikke så mye oppstyr i den forbindelse, men noen ganger blir det gjort stas på meg. Og det er jo koselig.

Hadde det koselig i år også, jeg. Bursdagen er ikke helt ferdig ennå. Noen timer igjen.
Som jeg har sagt tidligere, så driver jeg med så mye annet for tida, at det blir dårlig med blogging.

Får komme sterkere tilbake.
Uansett. Jeg har rota fram et innlegg som jeg skrev på samme dato i fjor. Og jeg tror jammen at det er omtrent slik i år også på bursdagen min 🙂 Bortimot …….Men ett år nærmere 70…….

Her er linken til innlegget: Mitt forhold til bursdag

Hvis du ikke vil klikke deg inn på linken, har du kopi av innlegget her:

 

Jeg har visstnok bursdag i dag. Jeg har blitt hele 68 år. Nesten olding. Føler meg ikke sånn.

Jeg liker å mene at det ikke betyr så mye for meg, det å feire bursdagen min. “Det er da itte så viktig…”. Liker ikke oppstuss.

Hvis jeg ikke hadde fått noe oppmerksomhet, hadde jeg nok blitt litt furten. Men det har aldri skjedd.

Jeg har alltid fått mer eller mindre oppmerksomhet på bursdagen min, om jeg ville eller ei.

I barndommen var det mor som stelte i stand bursdagsfest for meg med venner og klassekamerater. Det var eventyrbrus, bløtkake, sjokoladekake og gele med vaniljesaus. Egentlig ikke så mye annerledes enn i dag? Disse selskapene foregikk på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet.

I dag har vi Facebook. Der kunne jeg ha valgt å ikke oppgi fødselsdato, men er tydeligvis såpass pr-kåt at jeg vil at andre skal vite når jeg har bursdag. Det må da være derfor? Ingen grunn ellers til å oppgi det? Ikke vet jeg.

Det vil nå hagle inn med gratulasjoner på fjesboka fra folk jeg kjenner og folk jeg nesten ikke kjenner. Koselig det. Men det hadde kanskje vært enda koseligere å få gratulasjoner hvis folk ikke ble minnet på det. Disse er folk som husker datoen min helt av seg selv!  Jeg kunne jo ha testet ut det ved å slette fødselsdatoen på Facebook 😉

Jeg har en bekjent som har det på den måten. De gratulasjonene han får i løpet av dagen er fra en nær krets av familie og venner som husker den viktige datoen hans. Det skal sies at han er på Facebook. Men han har ikke oppgitt fødselsdato. Da blir det som i gamle dager.

Angående feiring i moden alder, så er det  barna mine som er veldig opptatt av at jeg skal ha en fin dag. Dattera lager gjerne i stand feiring på forskudd eller etterskudd for at det skal markeres, hvis vi ikke kan treffes på dagen. Det er jo kjempekoselig. Setter veldig stor pris på den omsorgen. De kan nesten bli skuffet hvis jeg sier at “Det er da itte så nøye…” 

Så da ble det litt feiring på forhånd i år også da, takket være dem. Heldige meg. Se HER.

 

 

Farsdagsminnene mine

Farsdag i dag. Andre søndag i november. Hadde et innlegg om det i fjor, som jeg gjentar under her. 
Gamle innlegg blir som nye. Og jeg unnskylder meg med latskapen på denne måten: Litt mye andre ting å fare med enn å skrive lange innlegg for tida 😉 
Men det vil komme litt fra meg av og til……

Så her har du farsdagsinnlegget 

I sin helhet. Kun korrigert for noen skrivefeil som jeg oppdaget, og litt avsnittsinndelinger 😉 Men farsdagsminnene er de samme, så de kan gjentas uten korrigering 🙂

Her er det:

Jeg har vært heldig. Jeg hadde en fin far. Han ville ha vært 90 år nå. Han døde dessverre i 2011 av sykdom. Han ble 83 år gammel.

Det er ikke alle som trekker et vinnerlodd og får oppleve god oppvekst. Det fikk jeg.

Jeg husker ikke spesielle episoder fra farsdagene oppover, men vet at det ble markert. Det var skolen som satte det i gang ved at vi laget farsdagskort med personlig tegning og tekst. Det var stas.

I tillegg fikk vi noen kroner av mor til å kjøpe gave. Det kunne kanskje være slips eller sokker eller en liten pyntegjenstand vi selv falt for 😉 Jeg burde ha spurt broren min om dette, for han husker detaljer fra barndommen bedre enn meg. 

Så var det hva far mente om saken. Selvsagt satte han pris på det. Så absolutt! Men jeg husker at han mente dette var noe handelsstanden hadde funnet på for å øke omsetningen sin. Han syntes det var “for gæli” å bli gjort sånn stas på. Han var en beskjeden og klok mann.

Men mor disket alltid opp med bløtkake på farsdagen, og i tillegg hadde vi tradisjon med å besøke min morfar og farfar på dagen, så lenge de levde. Begge var “bæssfar”. For å skille dem brukte vi bosted som tilleggsnavn. Det var “Bæssfar Bjølset” og “Bæssfar Brunlaug”.

Min tidligere ektemann er også far. Våre 2 barn fulgte samme tradisjon med selvlagede kort fra barnehage og skole, og jeg lagde bløtkake. Koselig. Så fulgte vi også tradisjonen med å besøke våre fedre på dagen.

Litt historikk: I Norge, Finland og Sverige feires farsdag den andre søndagen i november. Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra  USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig.

Farsdag feires på forskjellige dager verden over. 

Danmark har sin farsdag på nasjonaldagen 5.juni. I Belgia feires farsdag den andre søndagen i juni og i Nederland den tredje søndagen i juni. I Spania er det 19. mars. I Tyskland  på Kristi Himmelfartsdag (i forbindelse med at Jesus på den dagen ifølge kristen tro reiste tilbake til sin Far i himmelen). I Australia er den første søndagen i september farsdag. Polen har 23.juni. (Kilde: Wikipedia)

 

Og vil du gå inn å lese sjøl, kan du klikke på den blå linken her.

Farsdagsminner.

 

 

 

Og så kom den…..

Det skjer hvert år. Like fascinerende og skremmende hver gang. Sjøl om jeg har opplevd det …fælt å si det….bortimot 70 ganger!

Den første 

Puddel i den første snøen
Puddel i den første snøen

Snøen kom til Hedmarken i år også. Eller rettere sagt, denne sesongen. Det har nå vært snø tidligere i år. Men det var snøen som falt i fjor….og som lå til våren 😉

Men nå er den ny. I skrivende stund er det omtrent 3 cm snølag ser jeg. Ute på terrassen.
Ellers har vi, det vil si Barney og jeg, vært ute på morgenturen. Koselig og rent på bakken. Broddene tatt fram fra skapet. Og i tillegg votter, skjerf og lue på a mor.

Puddelen har så god og tykk krøllepels, at han klarer seg med den. Når det ikke er kaldere enn nå.

Det snør fortsatt. Artig å sjå hvor mye det blir innen kvelden.

Tilbake til i går

Bildet er fra i går. Det er femte gangen at puddelen opplever den første snøen. Like moro hver gang der også. Artig å sjå reaksjonen hans når jeg slipper ham ut på terrassen. Spretter rundt som en våryr kalv.

Slik ble det i går også. Løpte, spratt og dansa. Og roet seg ned med å smake på herligheta. Spennende mye bedre enn vannet i skåla inne 😉

Og så blir det helt normalt plutselig, både for ham og meg.

Verre med bilene

Jeg bruker ordet skremmende i innledningen. For en del biler og busser er det skremmende. Som vanlig har noen “ikke rukket” å skifte hjul, og da blir det som det blir.

Men ikke alltid at riktige dekk hjelper. Det er for glatt. Da kommer de årlige bildene og videosnuttene av busser og biler som sklir sidelengs nedover veien eller rett og slett ligger i grøfta.

Slår aldri feil. Men når den første dagen er over, og vi blir mer vant til dette fenomenet igjen, roer det seg, og vi mestrer tilstanden bedre.

Jeg skal ikke kjøre bil i dag. Kunne godt ha gjort det, for har både gode dekk og grei bil. Men det går tog samme vei jeg skal, så da velger jeg det i dag…..

Hvor mye snø har du på hjemstedet ditt?

Oppi nord vet jeg at dere har masse! Men Vestlandet og Sørlandet kanskje mindre eller ingenting….

30.oktober i fjor skrev jeg et innlegg om den første snøen:

Sesongens første snømotiv

 

 

 

 

 

Kort innpå med oppdatering om boligprosessen….

Allerede torsdag kveld og snart ukeslutt. Varslet i forrige innlegg om sjeldnere blogging en stund. Eller i hvert fall ikke så regelmessig som hittil.

Mandag

Vitrineskap solgt
Vitrineskap solgt

Jeg kan først vise til det innlegget som jeg nevner i starten her. Det ble skrevet på mandag. Se blå link:

Antageligvis lite blogging framover.

Det var ei uke siden jeg sa ja til ny leilighet. Fortsatt grei følelse. Ingen anger. Men ting er endelig avklart, og jeg kunne starte forberedelser. Rydding i skap og boder for eksempel. Godt for alt som er unnagjort, pleier jeg å tenke.

 • La ut for salg på Finn.no søndag: Vitrineskap som må bort før fotografering og visning. Og ikke ha med til ny leilighet.
  Ble solgt mandag! Bra fort 😉
 • Sjekket pris på Minilager. Kjekt å kunne flytte noe over fra bodene mine til en sånn. Og samtidig få vekk en del stasj fra leiligheta før fotografering og visning også.
 • Tok ned en del familiebilder fra veggene. Ikke noe av det må være framme ved foto/visning.

Tirsdag

 • Pakka vekk en del klær jeg ikke bruker.
 • Leverte klær jeg ikke bruker i UFF-kontainer.
 • Kastet 3 gamle blomsterpotter på gjenvinningsstasjonen. Og ei gammal lampe.

  Skrivebord solgt
  Skrivebord solgt

 • Fikk svar fra Minilager-folka.

Onsdag

 • Tok en tur til IKEA. Kjøpte nytt, lite skrivebord. Skal selge det gamle, store. Tar seg bedre ut på visning. Penere også.
 • Jobbet noen timer på apoteket om kvelden.
 • Og ellers fortsatt litt rydding i kjøkkenskap. Pakket vekk noe i esker. Det jeg ikke bruker så ofte.

Torsdag

Og i dag er det torsdag. Ble forkjøla igjen, men går greit. Er ikke slapp heldigvis.
Vanlige gjøremål med Barney-turer, måltider og andre nødvendige ting.
Ellers ble det litt boligprosjektrelaterte gjøremål i dag også.

 • Inspiserte Minilager-boden og skrev kontrakt. Ikke så langt unna her, så blir ganske lettvint.
  Kan begynne å fylle inn når jeg vil. Starter med det i morgen.
 • Kjøpte 3 Erica-planter til, for terrassen. Puttet sammen med furukvistene.
 • La ut det gamle skrivebordet for salg på Finn. Fikk svar etter 2 timer! Hentes nå snart. Råbra.
 • Så da kan jeg montere det nye IKEA-skrivebordet .

Neste miniprosjekt nå blir å rydde i alle tinga som var i skuff og hylle i skrivebordet. Kaste noe kanskje, og organisere det på nytt i små bokser……. Kjekt å få rydda litt.

Så får vi sjå hva som skjer i morgen.

 

 

 

 

 

 

Hvorfor jeg tar vaksine…..

I dag er det 10 minusgrader på Hedmarken. Jeg registrerer rimfrost på bakken og sen soloppgang når jeg kikker ut av vinduet. Det er begynnende vinter. 

Varmt inne

Morgenstund har gull........
Morgenstund har gull……..

Har heldigvis enkel fyring, om jeg kan kalle det så. Fyrer vel egentlig ikke. Det gjør vi i peis og vedovn. Har ikke det. Klarer meg med moderne greier. Vannbåren fjernvarme i alle gulv. Med termostater. Slipper å tenke 😉

Tok likevel på meg ullstillongsen i stad, for skal ut med puddelen. Han må ha morgenturen. Gleder meg faktisk, for er så forfriskende å komme ut. Fin start på dagen uansett vær.

Nå hørtes jeg ufyselig, ekkelt positiv ut?
Noen ganger er det grualt å gå ut. Skal være ærlig på det. Men når vi først kommer ut, er det bare godt. Helt sant. Kler meg jo alltid etter forholdene.

Er jeg frisk, da?

Forholdsvis. En liten hosteinfeksjon kom i går. Ikke alvorlig. Føler meg ikke sjuk. Hadde en litt hardere forkjølelse for noen uker siden. Men den gikk også over etter ei uke.

Da var det verre med den influensaen jeg hadde snart 2 år sida. Den satt i kroppen i et par måneder. Slitsomme greier. Lungebetennelse og høy CRP også.

Dette ville jeg ikke ha igjen, så i fjor høst tok jeg influensavaksine.
Det samme har jeg gjort nå.
Måtte vente litt i år, fordi jeg var litt småforkjøla da jeg hadde tenkt å få den satt i armen.
Nå er det gjort.

I fjor hadde jeg et innlegg om influensavaksine.

Frostrøyk over Mjøsa
Frostrøyk over Mjøsa

Det er såpass aktuelt igjen, at jeg velger å gjengi en del av det innlegget her:

Spørsmålet om å ta influensavaksine eller ikke har vært sterkt framme i media i det siste. Det er tiden for eventuell vaksinering nå. Influensasesongen ventes når kulden setter inn, men vi vet ikke eksakt når.

Litt enkle fakta om vaksinen og vaksinering kan jeg ta (både av egen erfaring/viten og kilde Apotek1).

Type influensavaksine varierer fra år til år etter hvilke influensavirusstammer som forventes å slå til. I år har de tro på en vaksine med fire ulike stammer (2018).

Det finnes fire ulike typer influensavirus: A, B, C og D. A og B framkaller sykdom hos mennesker.

Influensavirusene endrer seg hele tiden, og det finnes flere undergrupper/stammer av A og B også, som jeg ikke går inn på her. Av type B kan som eksempel nevne B-Victoria og B-Yamagata.

På grunn av at virusene endrer seg, kan det ofte være vanskelig å treffe på rett vaksine fra år til år, men det går stort sett bra.

Influensatype A og B forårsaker epidemier på den nordlige halvkule  i tidsrommet november til april. Vanligvis blir 5-10% syke i løpet av vintersesongen. Influensa er svært smittsomt (dråpe- og nærkontaktsmitte).

De vanligste symptomer er høy feber, muskelsmerter, hodepine, tørrhoste og slapphet. Risikoutsatte grupper har større sjanse for å få komplikasjoner som lungebetennelse, bihulebetennelse og ørebetennelse. Derfor går myndighetene hvert år ut med å anbefale vaksine til spesielle grupper.

Jeg selv tilhører en av disse gruppene. Jeg er over 65 år. Jeg skal ta vaksinen ved bare å møte opp på laboratoriet hos fastlegen. Enkelt og greit uten timebestilling. 

Dette var altså høsten 2018.
Og jeg har tatt den i år også, som sagt. Om vaksinen treffer på type virus i år, vil vise seg. Nå har jeg i hvert fall gardert meg så mye jeg kan.

Tar du influensavaksine?

Her kommer 2 linker til relaterte innlegg fra i fjor:

Influensavaksine?

Så var det gjort!

Til slutt litt om morgenturen i dag

Det ble en fin tur for Barney og meg. Det var så vakkert ute. Sola var i ferd med å stå opp da vi mkom ned til Mjøskanten. Og så ble det noen bilder igjen da, og et par av dem kan du se i dette innlegget.

Det sies at morgenstund har gull i munn…..
Her var det jammen gull i vannet også…..
Og frostrøyk……

 

 

 

 

 

Antageligvis lite blogging framover

Skal aldri si aldri, men tror kanskje det blir mer fokus på andre ting ei stund framover. Vil nok dukke opp et blogginnlegg av og til. Men frekvensen er jeg usikker på. Skal likevel ikke sjå bort i fra at det ratt blir hver dag heller. Den som følger med får sjå….

Skjer så mye annet

Har du fulgt med på bloggen min i det siste, har du skjønt det.
Setter inn en link her hvis du ikke aner hva jeg sikter til:

Endelig løsna det.

Det er den boligjakta som endelig har tatt slutt. Men da starter en annen prosess.
Jeg skal ikke ha 2 leiligheter, så da må jeg selge den ene. Der jeg bor nå.

Har litt tid på meg, men mye som skal ordnes, så greit å komme i gang med prosessen.
Godt for alt som er unnagjort, sier jeg bare….

 • Rydde vekk ting jeg ikke skal ha framme ved fotografering.
 • Selge ting på Finn.no
 • Kaste og gi bort til loppemarkeder.
 • Selge et stort vitrineskap som tar for mye plass.
 • Da må alt som er inni der flyttes over til andre skap.
 • Og før det kan gjøres, må ting i de skapa pakkes ned i kasser. Det jeg tror at jeg ikke trenger på noen måneder.
 • Forhøre meg om minilager. Lurt å putte ting inn der som mellomlagring, tror jeg.

Så får jeg ta ting etter tur, men helst i god forkant av hendelsene, så det ikke blir stress.

Vil jo at leiligheta skal framstå finest mulig på bildene. Så må tenke nøye gjennom hva som skal fjernes og hva som skal puttes inn før fotografering.

Får konsulenthjelp også heldigvis. En av de første ukene blir nok det. Og takstmann kommer. Og kontraktsmøte i Oslo blir det. Nok å gjøre. Bra at jeg er pensjonist. Flere timer til disposisjon 😉

Så da….

…..får vi se når jeg kommer tilbake her. Kan bli i morgen, eller en annen dag. Blir nok litt i rykk og napp.
Og varierende lengde på innlegg.  Skal holde deg orientert om prosessen min….Blir vel ikke noe særlig annet å skrive om framover …. 😉

 

 

 

Nå hadde jeg trengt blomstene…..

Blomstene på terrassen er borte for i år. Har bare bildene. Slik er det med årstidene i Norge. Alt til sin tid. Nå har jeg funnet på noe annet.

Riktig rekkefølge

Du husker kanskje den store furua som ble revet ned av vinden her for en stund siden?
Bare hvis du leste innlegget mitt om hendelsen. Hvis ikke, har du det her:

Der datt det, med et brak….

Jeg tok et nytt bilde av den i går. De har ikke rukket å fjerne den ennå. Barney var sjølsagt med på turen. Se bildet.

Boligsalg og blomster

Så skal jeg selge leiligheta mi her etter hvert. Forhåpentligvis mellom nyttår og påske. For har kjøpt meg krypinn i hovedstaden. Skal tas over omtrent på samme tid. Ikke avklart ennå.

Noe av det første som må gjøres, er rydding og fjerning av gjenstander før fotografering her. Det kommer til å skje i slutten av november antageligvis. Greit for alt som er unnagjort.

Og jeg som hadde så mange fine blomster på terrassen! Nå er det heller stusselig utpå der. Kun tre vintergrønne busker i potter og noen innkjøpte lyngplanter.

Hva skal jeg gjøre?

Våknet en morgen og kom på noe. Det er ofte sånn. Rett før jeg sovner eller i oppvåkningsfasen om morgenen, kommer det noen ideer.

Den store furua som ligger borti her, tenkte jeg. Alt det skal jo fjernes uansett. Hvorfor ikke forsyne meg av kvistene?

Lurt! Vil ikke gå i skogen og rasere trærne der. Det hender at jeg stjeler noen få kvister før jul, men ikke mengder.

På morgenturen med Barney, utstyrte jeg meg med stor plastpose og liten hagesaks. Han fikk gjort det han skulle, og jeg fylte posen.

På bildet under her ser du første vendinga.

Hva var planen?

Jo, jeg skulle fylle krukkene som det ikke lenger var blomster i, med furukvister.
Og jeg mente at det var lurt å gjøre dette før jorda frøs. Så putta bare kvistene nedi jorda. Der får de jo fuktighet også, så regner med at de holder en stund.

På bildet ser du noen av krukkene. Har mange flere enn dette, så gikk flere turer for å hente kvister.
Masse igjen hvis du skulle finne på å ta turen dit 😉

Så tilbake til fotografering og visning.
Det kan jo bli litt finere bilder med grønt i pottene enn bare jord. Så derfor.

Ellers har jeg tenkt å spe på med noen sommerbilder fra terrassen. Med mange blomster på. Hvis billedkvaliteten er god nok. Jeg får høre med ekspertene om de kan brukes.

Noen sommerbilder

Det blir nok ikke de bildene jeg viser til deg under her som jeg kommer til å bruke. Men du får en formening om hvordan det var der ute i sommer.

Allerede blitt litt fjernt nå i november. Sjøl om snøen ikke har kommet ennå.

 

Og det siste sommerbildet får Barney være med på også.

Gromgutten som koser seg i sola.

 

 

Jeg fikk et brev og en gave fra en blogger

Tidlig i oktober deltok jeg i en quiz hos en annen blogger. Vi skulle gjette hvilken gjenstand hun hadde tatt bilde av. 

Jeg slengte meg på konkurransen, sjøl om jeg ikke skjønte hva hun hadde tatt bilde av 😉
Men valgte det første jeg tenkte på. Det som var mest sannsynlig oppi huet mitt akkurat da.

Du kan lese innlegget hennes hvor hun avslører vinneren her:

Svar på weekend-quiz, og hvem er vinneren?

Og jeg vant altså! Og hun lovet premie i posten….Kult.

Gevinst fra Evaswindow
Gevinst fra Evaswindow

Hadde glemt det hele. Inntil i går. Da lå det en spennende, litt tykk konvolutt i postkassa.

Ikke så ofte jeg får brev nå for tida, så dette var interessant.

Jeg tok bilde av både brev og gevinst, for det var utrolig hyggelig å få en sånn påskjønnelse.

Tusen takk til Evaswindow

Klikk på linken, og du kommer inn på en fin blogg 🙂