Da brannbilen kom

 


Flinke brannmenn på besøk. Den mye omtalte oversvømmelsen hos oss gjorde at vi måtte kontakte mange forskjellige instanser. Noen kom og noen prata vi med på telefonen.
♦️
Vi fikk virkelig testa systemet. Det funka. Rørlegger, elektriker, forsikringsselskap, brannvesen, heismontør, takstmann.
Alle disse og mange jeg sikkert ikke husker, hadde vi kontakt med det første døgnet og dagene etterpå. Flinke folk som stiller opp når de blir tilkalt, sjøl om veldig mange andre i nabolaget har samme problem som oss. Imponert, jeg.
♦️
På bildet ser du snuta på brannbilen som kom. Hadde med seg lensepumpe, samt 6 staute brannmenn som inspiserte kjelleren og satte opp sperrebånd der det var utrygt å ferdes.
Vi takker for hjelpa og er glad for at det «bare» er ting som har kommet til skade i oversvømmelsen her hos oss. Ingen mennesker skadet. Det tar tid å få orden på kjelleren igjen, men flinke folk tar seg av det også.
Om film, oversvømmelse og lokalavisa

Nå vart det mye


Det var tirsdag kveld. Nabo A og jeg hadde tidligere på dagen rukket å jobbe med vannproblematikk i borettslaget på grunn av den tidligere omtalte oversvømmelsen, samt spist enkel middag på Valkyrien, Majorstua. Begge hendelsene kan du lese innlegg om nederst på sida.
♦️
Vi hadde fått tak i billetter til musikalen Moulin Rouge på Chateau Neuf. Og det var rimeligere billetter enn normalt, for forestillingen vi besøkte var generalprøven. Dagen etter skulle altså premieren foregå. Men jeg kan tenke meg at de var like flinke denne kvelden.
♦️
Det var faktisk over forventningen. Til tider satt vi bare og  måpte, for det var så fantastisk. Fyrverkeri av sang, musikk, dans og gode skuespillerprestasjoner. Det vart mye klapping og hojing underveis. Og ikke bare fra oss. Hele salen kokte. Vi kom veldig nær aktørene også, for satt på andre rad i den store salen.
♦️
Jeg tok noen bilder før sjølve forestillingen starta og teppet gikk opp. Men likevel foregikk det ting der, som du ser av bildene. En forsmak på hva som skulle komme.
♦️
Er så glad for at vi kom oss dit. Og ikke nok med det. Vi har fått tak i billetter til nok en generalprøve, og det er Miss Saigon. Blir kanskje vel mye som skjer denne uka, men pytt, pytt. Neste forestilling er nemlig i kveld allerede. Kan kanskje kalle det skippertak? Kjører opp gjennomsnittet på teaterbesøk noe voldsomt bare i løpet av 2 døgn. For mange år sida jeg besøkte teater sist. I hvert fall 4 år.


Skikkelig nostalgi på Valkyrien
Om film, oversvømmelse og lokalavisa

Skikkelig nostalgi på Valkyrien


Nabo A og jeg skulle på musikal-generalprøve. Hadde fått tak i billetter og tok trikketur ned til sentrum, nærmere bestemt Majorstuen….eller Majorstua, som jeg sier.
Da vi først hadde bestemt oss for et slikt avbrekk i hverdagen, ville vi også innta et måltid i nærheten av Chateau Neuf hvor forestillingen skulle foregå. 


Nabo A lette fram alternativer, og valget falt på Valkyrien restaurant. Mye på grunn av at vi ønsket et sted hvor vi fikk maten fort, at det befant seg på spaserturen mellom trikkeholdeplassen og Chateau Neuf og at det samtidig var godt nok. Jeg kan gi deg litt informasjon om stedet, via Wikipedia:
Valkyrien restaurant, på folkemunne kalt «Valken» eller «Valka»er et tradisjonsrikt spisested på Majorstuen i Oslo. Det åpnet dørene 3. juli 1928 under navnet Valkyrjen Restaurant, med Ingvar Strand som bestyrer. Stedet omtales som en av Vestkantens få gjenværende brune kaféer.Det er kjent fra Elling-filmene, og har gitt navn til musikkgruppen Valkyrien Allstars.

Stedet sammenlignes med andre tradisjonsrike spisesteder i Oslo, som Schrøder og Dovrehallen. Valkyrien er en såkalt brun kafé som kjennetegnes av «tungt, brunt interiør med båser og sofaer, enkle trebord». Lokalene ble ødelagt av brann 5. april 1972, men ble senere pusset opp og Valkyrien gjenåpnet.

En fotomontasje av interiørbilder fra Valkyrien. Skikkelig stilig, brunt og nostalgisk. Det var ikke mange gjester der da vi ankom nærmere klokka fem på tirsdagskvelden. Men som jeg leste på Wikipedia, er det skikkelig mye historie i vegga der, og hadde jeg lest det på forhånd, ville jeg nok blitt mer andektig.
♦️
Husker at det sto «Flesk og duppe» på menyen. Og skjønner hvorfor, for det var der Elling spiste denne retten i filmen. Vi valgte for lettvinthets skyld dagens meny. Måtte spise fort, for litt dårlig tid før forestillingen. Valgte stekt rødspette med kokte poteter, salat og remulade. Like nostalgisk som restauranten. Se bildet. Ikke gourmetmåltid, men mat som var grei nok. Skikkelig artig at det også var 70-talls vri med enkel salat og Thousand Island dressing. Ikke for å være kritisk, men maten passa til tidskoloritten i lokalene. Var godt, da.

 

Om film, oversvømmelse og lokalavisa🫢


Slipper ikke temaet så lett. Gikk litt hardere inn i livet mitt enn ønskelig, dette vannet. Greit nok når det holder seg utendørs, men når det kommer inn…..
Satt sammen noen filmsnutter og gir deg det her.

Dessuten kom til og med lokalavisa og intervjuet oss i dag. Kunne godt ha unnvært å komme avisoppslag på grunn av dette, men det er jo verre ting man kunne ha gjort for å komme i avisa😅
Her er noen tidligere, relaterte innlegg:
Ikke fullt før det renner over.
Søndagen som ikke vart hviledag.
Orker du mere vann?

 

Orker du mer vann?


Barney er med på det meste. Hva skjer her da tru? Hvis du har lest nylige innlegg, skjønner du hva det er. Puddelen er med på skadeforebyggende tiltak. Eller kanskje heller opprydding etter skade. Den var nemlig skjedd. Fellesareal i kjelleren i boligkomplekset vårt fikk besøk av vann som ikke forsvant av seg sjøl. Vi måtte jage det ut. Og det skjedde med vår egen lensepumpe og en vi fikk låne av brannvesenet.
♦️
Og dette fikk Barney være med på som observatør i perioder. Greit med litt variasjon for ham også. Hvor mange liter det egentlig var nedi den kjelleren,  er vanskelig å si. Vet at det  var vanndybde på en og en halv meter, og hadde jeg gjort jobben med å finne ut hvor mange kvadratmeter det er i hele bod-området og tilstøtende rom, kunne jeg ha regna ut hvor mange liter  som befant seg nedi der og altså hvor mye som ble spydd ut av de to slangene i løpet av alle de timene som pumpene jobba.
♦️
Og  Barney var som du ser en bra observatør og sjekka at vannstrålene ikke stoppa. Men det stoppa etter hvert. Vi fikk ut vannet. Men så gjensto den  verste jobben. Oppryddinga, inspeksjonen og rensinga. Aktuelle instanser vart tilkalt og kom. Jobben starta. Og etter hvert fikk alle beboere besiktige bodene sine og se elendigheta nedi der.
♦️
Men så, vettu. Hva skjedde?
Kvelden etter kom det ei durabelig regnskur, og ikke bare skur, det var et skybrudd av en annen verden. Og hva resulterte det i?
Vannet kom igjen i kjelleren. Ikke det samme vannet, men vann………
På’n igjen med lensepumpa. Til å bli gal av dette her……Og de som desinfiserte gulvet forrrige dagen må komme igjen å gjøre det på nytt…..og slik går nå dagene her på bruket…….Heldigvis ikke spådd regn i morra.
Søndagen som ikke vart hviledag

Søndagen som IKKE vart hviledag😝

Vart vekt av en sms fra en annen i styret klokka 05:15 på søndagsmorran😵‍💫 Vann hadde skapt problemer hos oss, som mange andre steder. Da Hans var på besøk for ei stund sida, var det ikke så ille her. Men nå derimot. Regna hele natt til søndag. Hørte det. Vinduet åpent på soverommet, og våknet av og til. Diverse lyder som erfaringsmessig indikerer mye regn.
♦️
Sto opp alt for tidlig til å være meg, på grunn av denne OBS-meldinga. Vann i kjelleren. Alle mann til pumpene, bokstavelig talt. Vi har nemlig ei pumpe. For det har vært vann der før. Men hva møtte oss? Masse vann. Det var først da vi hadde fått pumpa ut vann med vår egen maskin, samt brannvesenet sin, at vi så hvor høyt vannivået hadde vært.
♦️
Skremmende høyt. Cirka 150 cm, fant vi ut. Så merkene på murveggen nedi der. Dette er en felleskjeller hvor alle som bor her har bodene sine. På grunn av tidligere, dog sjeldne, hendelser med LITT vann på gulvet etter styrtregn, har de fleste av oss satt kasser opp i hyller. Og nesten alt i plastkasser med lokk. Ikke pappesker.
♦️
Tok lang tid før vannivået var så lavt at vi kunne gå ned der og åpne døra til sjølve bodområdet. Vann-nivået hadde så klart, og dessverre, vært like høyt inni der. Så synet som møtte oss var ikke pent. En haug, ja faktisk en HAUG, med bildekk som hadde vært stabla opp på gulvet på paller, var det første som møtte oss innafor døra. Og pallene. Bildekk hadde også havna oppå noen sykler. Ett eksempel på kaoset.
♦️
1,5  meter vanndybde kan tydeligvis gjøre mye galt. På bildet ser du synet som møtte meg ved boden min. Jeg pleier ikke å ha det så rotete inni der. Ser du den blå streken jeg har redigert inn på bildet? Så høyt opp sto vannet. Så kassene og alt det andre har duppa rundt i vannskorpa oppi der, inntil det falt vilkårlig ned igjen etter hvert som vi fikk pumpa ut vannet og endelig kunne komme inn og se på elendigheta.
♦️
La meg ikke før klokka elleve på kvelden. Vært oppe sida hvert over fem på morran. Har vel aldri sovna så fort noen gang. Men, som jeg alltid pleier å si, det kunne ha gått verre. Sjøl om vi ennå ikke har oversikten inni der med over 30 boder som ser omtrent slik ut som min, er det tross alt bare TING. Ikke gått ut over menneskers liv og helse. Noe må man trøste seg med.
Her er forresten et tidligere innlegg:
Ikke fullt før det renner over.

Ikke fullt før det renner over😝


Vanskelig å si hvor mye vann det egentlig datt ned fra himmelen i går. Har en sylinder i bedet ved inngangen som liksom skal måle hvor mye regn som kommer til enhver tid.
Var rimelig tidlig oppe på søndagsmorgenen på grunn av fare for oversvømmelse, så sylinderen vart tømt klokka sju. Da rant det over. Og hvor mye som ikke hadde fått plass oppi der er vanskelig å si. Det var i hvert fall plass til å måle 70 mm nedbør, så kan fort ha vært det dobbelte i løpet av natta.
Tror jeg må kjøpe meg en større nedbørsmåler.
Ikke at den samler opp alt regnet som styrter ned, for du skulle ha sett åssen det så ut rundt omkring på bakken.
Vet du hva? Du kan få se litt av det her. Og ikke nok med det. I neste innlegg skal du få sjå noe som er enda verre. Det tok seg opp i dramatikk kan man si….

Kanskje på tide..


Da skjedde det.
Ikke veldig dramatisk.
Bare det at et grønt
garnfedd fra Gotland
ble gjort om til et nøste.

Vart kjøpt i mai
Ligget til pynt i sofa’n
Men nå er det nok
Tok tak i dag


Og da vart det slik som på bildet
Pinnene er klare, nøstet er klart
Oppskrifta er klar
Så klar, ferdig, gå…….


Og her er tidligere innlegg om det etter hvert så berømte garnet :
Vanskelig å strikke dette?
Pyntegjenstand?
Fredag den 12. mai skjedde det mye.

Inspirert av annen blogger….

Takk til METTEJOSTEINSDATTER som inspirerte meg til en ny vri på bloggen.
Hva med å sette inn link til innlegg jeg hadde på bloggen på eksakt samme  dato tidligere år jeg har blogga?
Nå har ikke jeg  blogga i så mange år som henne, og pause på et par år har jeg også hatt, men tror at jeg kan få det til.
Det skal sies at jeg et par ganger har foretatt bevisste repostinger og rett og slett kopiert det gamle innlegget og satt inn i et nytt. Men da har jeg presentert det på den måten.
♦️
Enten blir det med denne ene gangen, eller så blir det fast framover. Vi får sjå.
Her er i hvert fall innlegget som vart publisert den 27.august 2019. Altså for 4 år siden.
Slik går det kanskje an å tjene litt penger?
Så viser det seg at det bare finnes ett av disse «jubileumsinnlegga» for denne datoen, for sjøl om jeg starta å blogge i 2018, var ikke det før i september.
I august 2020 og 2021 hadde jeg laaaang bloggpause.
Og i 2022 starta jeg ikke opp igjen med skrivinga før i desember.
Så da vart det bare ett «jubileumsinnlegg». Like greit😉
PS. Det innlegget jeg linker til over her inneholder info som ikke gjelder i dag. Metapic funker ikke for tida. De satser på å få det til igjen…..har jeg lest.

Solsikke i parsellhagen Domkirkeodden i slautten av august
Solsikke i parsellhagen Domkirkeodden