Grue meg igjen, eller?

Jeg skal jo ikke grue meg! Det vet jeg veldig godt. Det har jeg sagt til meg selv mange ganger. Har til og med skrevet om det her inne på bloggen. Å grue seg kan være bortkastet energi. Om det så etter hvert skulle vise seg at det hadde vært grunn til å grue seg, er det allikevel bortkastet. Fakta endrer seg ikke om jeg gruer meg eller ikke. Hvorfor ikke da bare i hvert fall PRØVE å la være å grue meg, og dermed fylle timene før “grueøyeblikket” kommer med mer positive tanker.

Det er lettere sagt enn gjort, men jobber jeg ekstra hardt med meg selv og tankene mine, kan jeg få det til.

Tankene mine kan jeg styre, men ikke fakta. Ikke i dette tilfellet.

Hva er nå dette?

Det er ikke verre enn at jeg skal på ny kontroll på øyeavdelingen i morgen tidlig.

Det starta med besøk hos fastlegen. Se tidligere innlegg HER.

Så bar det videre til ØYELEGE.

Ikke nok med det. Time på øyeavdelingen på sykehus. Les HER hvis du gidder. Og ett til HER fra samme dag.

Og litt om “Second opinion”.

Fjerde stopp var Ullevaal sykehus.

Ble glad for at det ikke var akutt behov for behandling, og så relativt positivt på beskjeden om at kontroll skulle foretas på Elverum om et halvt år ca. Fikk etter hvert time 4 måneder fram i tid.

Nå har tiden kommet. I morgen er kontrollen.

Når jeg nå har sagt både a, b, c og d, må jeg nok fortsette å holde deg oppdatert her inne på bloggen. Så hvis du gidder å lese om andres plager, er du velkommen inn igjen til neste oppdatering 😉

 

 

 

Evas fotokonkurranse

 

Hei og god søndag! Et høstbilde i mars er vel noe malplassert på bloggen, kan du si. Årsaken er at jeg har rota i bildearkivet på Min Sky og lett etter bilder med tema GLASS.

Det har seg slik at Evaswidow har konkurranse 
og jeg har begitt meg ut på å delta i denne. Du kan lese om konkurransen hennes i linken over her. Da kommer du inn på bloggen hennes.

Morsomt og interessant tiltak.

Et av bildene jeg kan velge i er dette av Hamardomen. Det er altså domkirkeruinene i Hamar inni sitt glasshus. Det har du sikkert hørt om. Vakkert byggverk.

Så får vi se hva jeg velger til slutt.

Glass kan altså framstå i mange variasjoner, så blir spennende å se hva andre har valgt.

Jeg skal nå sende ett bilde til hennes e-mail-adresse for å delta.

Skal du delta?

 

Jeg fant, jeg fant….

Det er alltid noe å finne på turene våre. Det er noen lekre lerketrær nede ved Mjøskanten på Ridehusstranda. Da vi gikk forbi der her om dagen lå det en gren rett foran oss på stien. Den måtte bli med hjem. Det kunne jo være at jeg fikk gitt den en hedersplass i stua.

Jeg synes at lerketre er veldig staselig med de små konglene og “utvekstene” på grenene. Rett og slett vakkert. Om sommeren er det jo enda penere, men det har sin sjarm på denne tiden også.

Litt uhåndterlig form var det på denne åpenbaringen av en kvist. Ja, den lå jo rett foran meg og ventet på å bli tatt med 😉 Ikke så lett å finne vase. Men så viser det seg at jeg har tatt vare på en stor kolbe etter min far som kan egne seg til slikt.

Før kvisten kom i hus, var den fylt med steinene som du ser på bildet, samt sånne kuleleddlys i lenke, du vet.

Ut med lysa og inn med kvisten. Ble da litt stilig? Barney beundrer og har vel egentlig mest lyst til å leke med konglene. Men det er ikke lov, og han hører på meg 😉

 

Skikkelig bra timesbetaling

Ja, det ble faktisk det. Jeg skal forklare. Jeg hadde et innlegg i januar om et brev fra pensjonskassa mi. Egentlig ikke så spennende lesning, men for meg ble det både skremmende og arbeidskrevende.

HER finner du det innlegget.

I dag fikk jeg et nytt brev fra den statlige etaten. Det lå i Digipost, min digitale postkasse. Og det var så liten skrift at jeg ble både irritert og ivrig på en gang. Jeg fant ikke ut hvordan jeg skulle forstørre sånn at dokumentet ble leselig.

Gikk til slutt. Og det var en gledelig nyhet. Jeg slipper å tilbakebetale pensjon allikevel!

Hvis du ikke har åpnet det gamle innlegget over her, skjønner du ingenting. Jeg kan forklare litt.

I januar fikk jeg som sagt et brev fra nevnte pensjonskasse med krav om at jeg måtte tilbakebetale ca. kr.30.000,-
De hadde fått opplysninger fra skatteetaten om at jeg hadde tjent mer enn antatt. Da ble opp til meg å dokumentere at dette ikke var korrekt. Blæh…..

Hadde jeg ikke foretatt meg noe, måtte jeg betale dette.

Da var det rimelig flaks at jeg:
1. Ikke gir meg så lett
2. Er rimelig opphengt i å komme til bunns i ting
3. Er forholdsvis glad i skjemaer og tall

Så da var det bare å sette i gang. Og det var litt av en jobb å innhente diverse dokumentasjon. Det gjaldt spesielt NÅR alle saldotimene jeg fikk utbetalt penger for var arbeidet i året 2017. Det var mange timers jobb jeg utførte.

Men kort oppsummert vil jeg si at de timene jeg la ned i dette, lønnet seg, bokstavelig talt.

Konklusjonen fra pensjonskassa er at dokumentasjonen min (masse papirer) var nok til at jeg slipper å tilbakebetale kr.30.000,-

Bra timesbetaling, kan jeg kalle det……

Men egentlig hadde det vært rimelig urettferdig hvis jeg hadde måttet betale, men får se positivt på det nå.

Litt høy på meg selv kanskje, ved at jeg berømmer mine tall- og system-evner, men tenk om jeg ikke hadde giddet dette da! Dårlig gjort å utsette folk for sånt.

Men nå er det greit…..

 

 

Nærmer seg noe stort?

Se der, ja! Hagler inn med meldinger fra Norsk Tipping om dagen. Vant kr.170,- på Lotto på lørdag og kr.110,- på Vikinglotto i går. Jeg slenger av og til inn en 5-ukers-kupong på begge spillene. Ikke fast prosedyre. Nå sendte jeg av gårde igjen forrige uke.

Jeg er såpass “avansert” og nymotens at jeg bruker internett, skal vite. Jeg vet at det fortsatt er folk som leverer kupong på gamlemåten hos kommisjonær, men det blir for tungvint for meg.

Må da følge med i tiden. Jeg er av dem som irriterer meg over lange køer på post-i-butikk på grunn av nettopp de som bruker laaang tid på levering av tippelappen 😉

Ikke så store premien denne gangen heller, men det var da premie! Og attpåtil 2 etter hverandre! Sett slikt. Kanskje jeg er inni en god “flow”. Hadde vært kjekt om dette var et lite forvarsel. Men det skal også sies at jeg ikke er av den typen som depper hvis det ikke blir gevinst. Verden raser ikke sammen for meg av den grunn.

Jeg klarer meg noenlunde bra uten Norsk Tipping sitt bidrag, men det hadde for all del ikke gjort noe med en ekstra million eller to…..eller tre……..

Hvordan er det med deg? Spiller du Lotto?

Hjelp, det spøker!

Jeg hadde bilde av huset, jeg! Vi går jo tur forbi der nesten hver dag, så slapp å stikke bortom og ta nytt bilde i dag. Dette er tatt i november i fjor.

Hvorfor skulle det nå være så viktig i det hele tatt å vise bilde av dette huset?

I lokalavisa i dag var det en reportasje om husene på Domkirkeodden. Ikke så veldig spesielt, kanskje? Men, det viser seg at museumshusene framstår som bebodde fortsatt, etter ca 100 år. Det gjelder spesielt ett hus, og det er det jeg har tatt bilde av her.

Og det er litt mer spennende, eller rettere sagt skremmende.

Heretter skal jeg ikke kikke for nøye inn gjennom vinduene når jeg passerer. Og særlig ikke i skumringstimen når vi vandrer forbi.

Men “de” holder seg visstnok innendørs.

Museet hadde besøk av et filmteam fra Paranormal24 som stilte opp med diverse måleinstrumenter og kameraer. I tillegg var altså journalisten fra Hamar Arbeiderblad med. Hun angret nesten i ettertid, for opplevelser fikk de så det holdt midt på lyse dagen!

Det var ball som trillet av seg selv ned trappa, gyngehest som startet å gynge av seg selv, en sølvring som trillet bortover gulvet helt uten menneskelig hjelp og en barnesko som plutselig havnet oppå et bord.

Jeg har heldigvis aldri opplevd sånt, men jeg betviler ikke andres opplevelser av dette.

Jeg må innrømme at jeg studerte bildet mitt nøye før jeg la det ut her, for jeg har nemlig hørt om andre som har tatt bilde av “sånne” hus, og at de i ettertid har sett ansikter/skygger i et vindu…..uhu og hjelpe meg…..!

Barney og jeg kommer til å fortsette med turene våre bortover der, men skal holde oss langt unna husveggen og ikke plage de som måtte bo der 😉

 

Med blanke ark og …………

Ikke så veldig interessert han i front her. Dimensjonen på fargeblyantene imponerer ikke ham! Beklager, Barney, men du vet vel knapt hva fargestifter er…..

På vår ene tur i dag langs Mjøsa kom vi over denne fargeklatten. Jeg visste at det var et sted langs stranda, men har ikke vært der nede siden det ble satt opp.

Det er som du sikkert skjønner et kunstverk. Marianne Stranger heter kunstneren. Det ble plassert her i september 2018. Men før det, ble tømmerstokkene fløtet oppover Mjøsa fra Minnesund. Og da var de ferdig farget. Så det var nok et vakkert og merkelig skue noen dager. Grunnen til at det ble gjort på denne måten har en historisk årsak. Det ble drevet tømmerfløting på innsjøen i gamle dager.

Og en annen grunn til at kunstneren valgte å gjøre om tømmerstokker til tømmerblyanter, er nok Prøysens “Med blanke ark og fargestifter tel”, eller som visa heter: “Du skal få en dag i mårå”.

Så ligger de nå der på Ridehusstranda i Hamar. Noe preget av vinterværet er de nok. Ser ut som skikkelig velbrukte fargestifter.

 

 

 

7 ting jeg skal gjøre denne uka.

Nå er det ikke alltid det blir som man tenker, men noe har jeg altså planlagt. Ikke spesielt spennende noe av det, men ser at andre bloggere skriver om hva de driver med, så da får jeg følge opp 😉

  1. Fire timers pensjonistjobbing igjen i ettermiddag. Og det foregår på apotek.
    Du kan lese et tidligere innlegg om denne jobbinga HER.
  2. Klippe og stelle Barney litt. Det skjer forøvrig nesten kontinuerlig. Tannpuss, kloklipping, bading og pelsklipping.Og HER har jeg også et tidligere innlegg om puddel-stell.
  3. Greit å få gjort punkt 2 før punkt 3. Han bør se noenlunde representabel ut når han skal på den årlige veterinærkontrollen i morgen, tirsdag. Vaksinasjon, sjekk av tenner og kropp med mer, og få resept på flåttmiddel.
  4. Så er det meg da som skal på legesjekk på onsdag. Var på mammografi her om dagen, og har avtale om at lege også skal sjekke litt. Bildene var heldigvis bra. HER er litt av min historie angående dette tema.
  5. Og jobb igjen på onsdag ettermiddag. Bare 4 timer denne gangen også.
  6. Jobb på fredag og lørdag. Blir mye jobbing denne uka. Men da har jeg konsentrert de 30 månedlige timene på ca 1 uke.
  7. Må (og vil) ringe ei venninne som jeg ikke har truffet på lenge. Avtale tid og sted for et treff. Kanskje en tur i vårværet langs Mjøsa?

I morgen må du steke vafler ;-)

Vafler er godt, da. Jeg pleier å lage vafler når jeg har diverse rester i kjøleskapet som kan passe i røra. Det kan bli spennende bakst. For jeg kan ha mye rart i kjøleskapet. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om nettopp denne kjøleskapsryddinga.

Det kan du lese om HER. Og da kan du se hva jeg kan finne på å putte oppi også.

Hvorfor akkurat vafler i morgen?

Jo, det er den offisielle vaffeldagen.

På internett står det:
Svenskene kaller det Maria Budskaps dag og priser dagen da Jomfru Maria fikk vite at hun var svanger. For andre er dagen et fast vårtegn. Det handler om Vaffeldagen som årlig markeres i store deler av Europa den 25. mars.

Da har du en fantastisk mulighet til å spise vafler uten dårlig samvittighet.

Og nå har du tid til å forberede, i og med at jeg varsler deg på forhånd 😉

Kos deg! Hvis du liker vafler, da…..

 

(Bildet: Licensed from: congerdesign pixabay.com)

 

 

 

 

Fargerikt, men skremmende kart….

Og så var lille Norge på verdenskartet igjen. CNN hadde en fargerik værmelding i dag tidlig. Det blåste her på innlandet i går også, men neimen om det var noe i forhold til det de opplevde på Mørekysten. Det illustreres bra her på værkartet til CNN. Hos meg var det lunt og gult rett nord for Oslo på kartet. Mens de som hadde, og kanskje fortsatt har LILLA farge (!), opplevde været noen hakk heftigere enn meg.

Jeg hadde et innlegg i går om vindkastene her på flatbygdene: Tatt av vinden.

Så går det nå i skrivende stund heldigvis etter omstendighetene bra med passasjerene på cruiseskipet som mistet motorkraft i de høye bølgene i går. Det kunne ha gått veldig galt. De var få hundre meter fra skjær og land da de endelig fikk i gang en av motorene og etter hvert fikk ankerfeste.