Forvirra i huet igjen😛

Jeg sto opp tidlig i dag. Ikke min skyld. Det er klokka sin skyld, eller vintertida sin skyld, eller sommertida….Det var den dagen igjen. Klokka skulle flyttes en time bakover mot sommeren og dyr og mennesker blir forvirret i huet ei ukes tid.

Leser på Internett:
«Siden den amerikanske fysikeren Benjamin Franklin presenterte ideen om å få mer utbytte av dagslyset, i 1784, har skillet mellom sommertid og normaltid blitt innført og avskaffet en rekke ganger. I 1980 innførte Norge ordningen nok en gang og vi har hatt den siden da. I 1996 ble datoene for innføring av sommertid endret slik at vi skulle gjøre det samtidig med resten av Europa. Vi stiller klokka en time tilbake om høsten, den siste søndagen i oktober. Dette er standardtiden, som vi kaller «vintertid»(normaltid). Sommertiden er avviket, og da stiller vi klokken en time fram den siste søndagen i mars.»

Tidligere trodde man at folk tilpasset seg denne overgangen raskt, men undersøkelser viser at det tar opptil en uke for mange før de er optimalt tilpasset. Søvnforskere råder til innføring av permanent vintertid. Jeg er enig, selv om jeg aldri har hatt spesielle utfordringer med å tilpasse meg dette opp i gjennom. Jeg har faktisk aldri opplevd å bomme på tidspunkter/avtaler den søndagen endringa skjer heller. I dag er det enda lettere, for mobiltelefonen korrigerer heldigvis tida sjøl. Og jeg har ei klokke på veggen som også gjør det. Det er bare armbåndsuret og klokka på ovnen som må stilles….

EU-kommisjonen foreslo å oppheve sommertidsdirektivet fra og med 1. april 2019. Slik vart det ikke:
«Slutte å stille klokka? EU-kommisjonen stemte “ja” i 2019 til å kutte ut sommertid fra 2021, og å stille klokka for siste gang 28. mars 2021, men dette, som så mye annet, skjedde ikke på grunn av korona. Det finnes foreløpig ingen nye, konkrete planer eller tidspunkt for en løsning.» 

Korriger meg hvis jeg tar feil. Men har du hørt noe mer om dropping av sommertid?

Illustrasjon med solnedgang og tre på Ekeberg til innlegg om sommertid og flytting av klokka

 

2 kommentarer
  1. Håper det blir slutt på dette etter hvert…
   Eldre sliter mye med dette + melkekuer blant annet. De blir stresset.
   Men vi andre må bare bale med det….jeg gidder ikke stille klokkene enda, tar det pø om pø…
   De klokkene som stiller seg selv må jeg jo bare godta og på jobben kommer man tidsnok ..
   Men jeg lever her og nå og tid for meg er relativt egentlig…Jeg lever NÅ.
   Ha en fin søndag…………. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg