Endelig vart det en anledning

 


Da var det min tur

Jeg har snakka om det for ikke lenge sida. Du kan lese det via linken her:
Snikksnakk om fårikål
Endelig fikk jeg somla meg til å lage fårikål. Men det måtte bli helt i slutten av oktober før det skjedde. Absolutt siste dagen i oktober. Tenkte at det var en fin anledning å ha det til middag når jeg skulle få gjest nordfra på besøk. Ikke så langt nordfra som Nord-Norge, men sånn cirka en og en halv times togtur nord for Oslo. Bortimot i nærheten av der jeg sjøl bodde for fire år sida.
🍁
Gjesten satte stor pris på maten. Alltid koselig å lage mat til folk som liker det jeg lager. Nå er det ikke all verdens jobb med fårikålproduksjon. Den gjør seg nesten sjøl. Er jo bare å få kutta opp kålen i båter og lagt lammekjøtt og kål lagvis i den store kjelen. Og et par desiliter med vann, samt salt og hele pepperkorn. Da vart det sjående ut som på bildene da det var ferdig etter noen timer. Lagde rikelig, så spiste fårikål dagen etter også jeg. Og i tillegg frøs jeg ned en porsjon. Da kan jeg nyte fårikål en annen gang, når jeg er klar for fårikål igjen.

12 kommentarer
    1. Jeg har aldri vært så glad i fårikål. Mest på grunn av de hele pepperkornene tror jeg 😀 Synes det er noe visuelt lite fristende med hele retten. Men jeg KAN spise det. Bare ikke så begeistret som andre tror jeg 😀 Men bra du hadde gjest på besøk som likte det 🙂

      1. Visuelt sett er det ingen høydare😅 Ser ikke pent ut. Det med pepperkorna kan du løse ved å ha dem i en beholder beregna for slikt. Jeg synes bare at det er litt godt å kjenne dem…og tygge dem🤗 Litt rart kanskje.

    2. Det er godt ☺️.
      Vi har spist det en gang, men nå ser det ut til at mannen har tenkt å lage det i morra igjen 😉
      Han bruker bare vanlig pepper han, slutta med hel pepper, og jeg pleide å ha det i en beholder 😀
      God lørdag 🥰

    3. Å nam – jeg eeeelsker fårikål! Og jeg har IKKE fått rota meg til å lage det enda…. laga ikke i fjor heller! Skjerpings – må snart nå! Klem <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg