Om framsnakking😊…. og strikking🧶🙋🏼‍♀️

Ikke så ofte at jeg har strikking som tema på bloggen. Av den enkle grunn at jeg ikke strikker så mye lenger. Eller rettere sagt nesten aldri. Bortsett fra det berømmelige, grønne sjalet jeg strikket med ullgarn personlig kjøpt og bragt hjem fra Gotlandsferie i fjor. Den strikkeprosessen ser du bilde av her i dag. Vært på bloggen før også denne stoltheten, for måtte jo blogge om strikkinga mi da det først vart fart på pinnene igjen etter flere 10-års hvile.
🧶
Men hva er så grunnen til dagens strikkeprat?
Du og kanskje noen andre har sikkert alt skjønt det, hvis dere har vært innom bloggen min den siste tida. Det har seg slik at det er den topplista for Blogg.no igjen. Både utskjelt og beundret og i tillegg dypt savnet et døgns tid forleden, da den plutselig var borte.
🧶
Så nå altså på’n igjen med plasserings-snakk, for de som tåler det. Andre kan holde seg unna😉 Det er nummer 20 på denne lista i dag som får litt oppmerksomhet fra meg. Jeg havna nemlig på 21.plass. Litt dårlig, men ikke så nøye. Går oppover og nedover ellers også…av og til.
For dette er et konsept jeg har «forpliktet» meg til (bare overfor meg sjøl), og da prøver jeg å holde ut. Å skrive om den som ligger over meg på liste….
🧶
Og hvem er så nummer 20 i dag?
Jo, det er bloggeren STRIKKEKJERRING.
Hvem er det?
I OM-delen inne på bloggen hennes står det:……….(ingenting)
Så da vet jeg ikke mer enn at hun er en 50 år gammel kvinne som elsker å strikke, og har altså en strikkeblogg.
🧶
Dagens innlegg heter «Ankers summershirt – norsk oppskrift»
Her viser hun flere bilder av toppen, samt skriver litt om prosessen og i tillegg gir hun link til oppskrifta.
Av naturlige årsaker, fordi jeg ikke vanligvis har bruk for strikkeoppskrifter, har jeg ikke vært så mye inne på bloggen hennes.
Men hvis du er en ivrig strikkedame eller -mann, anbefaler jeg denne bloggen.
Blå link til dagens innlegg finner du lenger opp her.
Det var i hvert fall hyggelig å «besøke» henne😀
Nå vart det en NY blogger
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?
Dette tok lenger tid enn forventet

Bakover med Barney og Barnemunn

I dag gjør jeg det lettvint for meg sjøl. Jeg har vært inne i mitt eget bloggarkiv og sett 5 år tilbake. Ganske nøyaktig 5 år siden. Det var 4.juli 2019.
Jeg bodde på Hamar og hadde for eksempel på det tidspunktet ingen anelse om hvor i Oslo jeg kom til å bo. Men prosjekt boligjakt hadde begynt på det tidspunktet faktisk.
Men jeg drev med andre ting også. Dagligdagse ting. Blant annet var det da som nå flere turer om dagen med puddelen Barney, som da bare var 4 år gammel.
Her kommer innlegget fra 4.juli 2019 som handlet om nettopp Barney…. og barnehagebarn:

♦️
«Jeg vet fra før at unger kan si mye rart. Det er til og med skrevet bøker om rare/morsomme/fornuftige uttalelser fra barn.

I dag fikk jeg høre det i virkeligheten.

Barnehagen

På våre daglige turer i området her, passerer ofte puddelen og jeg barnehagen som ligger i nærheten.

Det har blitt til en vane at vi noen dager stikker bortom gjerdet der for å hilse på barna. Det vil si: Det er Barney som vil hilse på barna.

Vi kjenner ingen av dem i utgangspunktet, men har blitt litt kjent etter hvert.

Han får vilja si

Så da blir det sånn, da. Og det er jo koselig for meg også. De er så livlige, glade og positive…og snakkesalige. Og de bare ELSKER Barney!

Så da er det gjensidig glede.

“Der er Barney! Kom!”…og de løper i flokk mot gjerdet. Og han hopper og spretter og logrer og vet ikke hvordan han skal få vist begeistringen sin godt nok.

De prøver å mate ham med gras og løvetann og det som måtte passe seg for årstiden. Og han later som han er takknemlig og tar i mot. Spytter vel ut att det meste, heldigvis….

“Hvorfor kom dere ikke i går?”
Da må jeg forklare.

I dag var det et bra spørsmål, med svar fra samme unge:
“Hvorfor heter han BARNEY?”
Før jeg rakk å komme med et fornuftig svar, rakk ungen sjøl å svare på spørsmålet sitt:

“Det må være fordi han er så glad i BARN!”

Det var da vel et godt svar?

Jeg har ikke bilde av seansen, for kan jo ikke ta bilde av andres barn uten lov, så det får bli med dette fra en annen tur med puddelen Barney…..»

Nå vart det en ny blogger…..

Reklame | CURLI

Ikke ta overskriften bokstavelig, for det er ikke en NY blogger i ordets rette betydning. Det er en NY blogger i mitt forholdsvis nye konsept. Og jeg fortsetter nå, dagen etter at topplista var nede og borte vekk, sjøl om sikkert ikke alle synes noe om det. Men det bryr jeg meg ikke noe om, så lenge jeg synes det er interessant nok for meg sjøl. Og tenker nok at den utvalgte også synes det er greit å få litt ekstra positiv omtale. For det er nemlig bare godsnakk.
Da endelig topplista dukka opp igjen sånn utpå ettermiddagen i dag, så jeg min egen plassering nummer 22 og Mettejosteinsdatter på 21.plass.
Mange av dere kjenner godt til denne bloggen fra før, men likevel gir jeg dere hennes egen OMTALE av bloggen sin, kopiert og limt inn her:
«Naturen gjør meg frisk og glad. Selverklært dikter. Mine tanker blir til dikt og mine dikt med bilder kommer ut her. Hobbyfotograf. Hobbymaler. Mor til to flotte gutter, og samboer med C. Mestringsfølelsen – livet er her og nå! Diagnoser som nervesmerter, psoriasis, artrose, fibromyalgi, skoliose, osteopeni følger meg hver dag. Være aktiv og gripe dagen – hver dag. Vi får en ny mulighet hver dag vi våkner <3»
Hun skriver, som du ser, at hun er en «selverklært dikter».
Det kan jeg skrive under på, at hun er en dikter.
I dagens innlegg er det også et dikt. Klikk deg inn via linken lenger opp her for å se bloggen hennes.
Hun skriver om å AKSEPTERE.
Et vakkert og filosofisk dikt.
Kjører på…tross motstand
Hvordan skal jeg løse dette?
Spesielt tilbud:
Bestill hårføneren CURLI AeroFlow med rabattkode gunn10 ved å trykke på linken. 
Dessuten er det mange andre  produkter på CURLI-sida som du også får 10 % rabatt på ved å bruke rabattkode gunn10
via denne linken: CURLI AeroFlow

Kjører på……tross motstand🤪

Konseptet med å framsnakke andre bloggere.
Klart å stikke fram nesen og gjøre noe spesielt på bloggen? Det vil av og til få fram kommentarer fra noen som er ute for å kritisere.

Til og med et så uskyldig konsept som å snakke pent om en blogger som ligger foran deg på topplista kan lure fram slike kommentarer. Jeg kjører på likevel….hvis bare topplista dukker opp igjen. For den er jeg avhengig av i dette nye påfunnet mitt, som jeg egentlig, ærlig talt, ikke har funnet på helt sjøl, for bloggeren Kjerringtanker driver med noe lignende.
Ellers må jeg vel finne på noe annet å skrive om, hvis ikke topplista med statistikk fra Google Analytics dukker opp igjen rimelig kjapt😉🤪
Men så, vettu…..litt senere på dagen skriver jeg nå videre.
Måtte bare på tur med Barney og gjøre litt andre ting enn å blogge. Kan ikke gjøre DET hele tida.
Så da jeg nå kikka innpå Blogg.no sin forside igjen, er alt i orden igjen. Hurra👏😀
Topplista med rangering er på plass. Ros til teknisk avdeling i Blogg.no som har jobba hardt for å få det til.
Visste ikke før lista var borte hvor avhengig jeg egentlig var av disse tallene.
Så nå kan jeg framsnakke en blogger igjen, uansett hva andre skulle mene om det😉
Kommer senere i kveld…….Følg med🙋🏼‍♀️
Hva skjer? Dette er grunnen
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?

TOR, TDF, EM og/eller LHBTQ?🙄

Det høres vanskelig ut å velge. Mellom alle disse forkortelsene. Alt på en gang en periode. Lørdagen var det ALT. Men fikk jeg med meg alt den dagen?
Gjorde ikke det, vettu. Men noe?
TOR for Tons of Rock fikk jeg med meg fra avstand egentlig, men hørtes veldig godt likevel der jeg bor. Skrev et innlegg om det.
TOR på besøk.
♦️
Så var det TDF. Foregikk….og foregår fortsatt på TV2. Tour de France.
Jeg ser på dette av og til. Noen ganger driver jeg med andre ting samtidig, som å blogge for eksempel.
Ikke ekstremt interessert i sporten, men artig å følge med på nordmennene som er med på laget UnoX, og ikke minst se fine naturbilder og bygninger og slott og slikt. Dessuten er det veldig dyktige og morsomme programledere og reportere.
♦️
Og så EM. Det kunne ha vært hvilken som helst idrett, men akkurat nå er det EM i fotball. Og jeg ser på noe av det også jeg. Artig med de gode fotball-landa.
Og nå er det jo kommet til sluttspillet med «vinn eller forsvinn», så det er litt artig. Men jeg depper IKKE hvis jeg går glipp av en kamp eller flere.
♦️
Og så var det forkortelsen LHBTQ.
Det var Pridefestival i Oslo på lørdag. Jeg var ikke der, men støtter absolutt dette arrangementet og det de står for.
Og juni var også årets PRIDE-måned.
♦️
Konklusjonen i forhold til de fire bokstavforkortelsene i overskriften må da bli at jeg ikke har vært eller er overaktiv i forhold til noen av dem. Men jeg aksepter, og jeg er og var delvis tilstedeværende.

Hva skjer? Dette er grunnen…..


Et innlegg i full fart på formiddagen. Tok screenshot av framsida til Blogg.no hvor Topplista skulle vises. Sier SKULLE, for den var ikke der. Du ser sjøl på bildet, og du som er blogger og leser dette, opplevde det sjøl på morraskvisten. Gikk ikke an å trykke fram topplista som består av de 100 bloggene som har mest lesertall.
Visste ikke at jeg var blitt så avhengig, men tydeligvis😅
Jeg har jo starta et nytt konsept på bloggen min også. Og det er å framsnakke den bloggeren som ligger på plassen rett over meg på topplista hver dag. Dette vart umulig i dag, i hvert fall enn så lenge.
Sendte Mail til support hos Blogg.no, jeg og spurte hva som skjedde.
Fikk raskt svar. Veldig bra.
Det viser seg et en konvertering til Google Analytics 4 som startet opp i går ikke har gått etter planen. Det har skjedd en teknisk feil. De jobber hardt med å få det til å fungere igjen.
Dette til informasjon, hvis du ikke allerede har funnet det ut sjøl.

For gammel for karaoke?🤪


De foran og jeg etter. Sønn og Datter dro meg med, ganske så frivillig, på karaokebar etter at vi hadde spist middag på Palace Grill.
Jeg er ikke spesielt glad i å synge, men artig å høre på de som virkelig kan. Jeg måtte trå til innimellom, men hørte heldigvis ikke sjøl åssen det lød.
Datter derimot er god til å synge. Skjønner godt at hun liker å gå på karaokebar. Sønnen bidro også bra så klart. Moro var det.


Skikkelig fargerikt ute i resepsjonen, kan du si. Glorete kanskje😊Men stilig også. Passa jo på dette stedet👆
Inne i sjølve rommet hvor vi sang, var det annerledes. Blå lyssetting, som du ser på bildet under her.
Der ser du også den digitale tavla, som fungerer som en gammeldags jukebox, hvor melodiene velges.
♦️
Vært på karaoke før også jeg, etter at jeg var blitt veldig godt voksen, og etter at jeg flytta til Oslo for drøyt 4 år siden. Ble dratt med av Datter og Sønn da også.
Se link nederst.
Jeg spør i overskriften om jeg er for gammel for karaoke…..
For å svare sjøl…..
Er ikke det, vettu.
Så lenge det er moro er jeg aldri for gammel….
Bare jeg klarer å kare meg dit😅

Så fikk jeg oppleve dette også😜
På by’n med Sønn og Datter

Ikke rart at hun blir fornøyd😅

Jeg er inne på bloggen hennes ellers også, men i dag har jeg sett litt nøyere på dagens innlegg, av den enkle grunn at hun ligger på plassen rett over meg på topplista her på bloggplattformen. Hun på 14. plass og jeg på 15.
Og da skal jeg i følge mitt forholdsvis nye konsept gi henne litt oppmerksomhet.
Her avslører jeg hvem det er:
Da blir vi veldig fornøyd, sier Lillasjel i dag.
Hun har hatt plassen foran meg en gang før etter at jeg starta med dette prosjektet mitt.
Ja, vi får det nok til, sa hun.
Men i dagens innlegg handler det om mat og bøker og alt hun imponerende nok rekker å gjøre på en dag. Nydelige bilder av matrettene som i disse dager tilberedes på grill, stort sett. Som hun sier sjøl, så fylles dagene hennes mye med matlaging og lesing. Hun elsker det. Og det skjønner jeg. HUN tar seg tid til å lese MANGE bøker i løpet av en måned. Store stabler. Fine presentasjoner av bøkene har hun også. Bra tips for meg som har begynt å lese mer bøker nå enn jeg har gjort de siste åra. Det finnes så mye bra.
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?

På by’n med Sønn og Datter


Kalles kanskje ikke bare å gå på by’n når man spiser på restaurant en tirsdagskveld. På by’n er liksom mer festprega. Ikke vet jeg. Men det kan uansett forsvares, dette uttrykket i akkurat denne sammenhengen, for det vart ikke bare middagstreff skal jeg si deg.
Det vart litt «ordentlig på by’n også», etterpå.
Men først middagen på restaurant Palace Grill ved Solli plass i Oslo.
Der er det «kun» en 10-retters smaksmeny og vinpakke som passer til. Jeg viser noe av maten på bildene.
Det var ikke bare maten som vekket interesse på dette lille, intime restaurantstedet. All pynten på vegger og hyller var både fin og morsom.
Viser deg noe av det også. Det er forresten bare plass til 23 gjester i restauranten. Det gjør den også veldig spesiell og intim.



Veldig hyggelig å gå ut med Sønn og Datter. Vi pleier å gjøre det noen ganger i året. Det er så lettvint og godt å bruke det som bursdags- og julegaver. Og det var nettopp det dette var. Gaver fra meg. I hvert fall delvis. Er litt dyrere der enn det jeg gir bort i gaver, så det blir slik at jeg betaler min del pluss gaveandelene deres. Som sagt en veldig grei gaveordning. Dette var altså for det første en veldig forsinket julegave til begge to, samt bursdagsgave til Datter.
Angående dekorasjonenene, så var det en spesiell detalj som fikk latteren fram. Oppå ei hylle sto det et glass fylt med væske, og oppi der lå det flere lyspærer. Jeg fikk i hvert fall assosiasjonen «hermetiserte pærer»😜 Du ser dem så vidt på 2 av bildene over her. Ellers ser du også mange andre artige detaljer, hvis du studerer bildene nøye.


Desserten👇får 2 bilder her på bloggen. Både pen og god. Totalt sett var det et nydelig måltid. Og ikke minst var det kjempekoselig å være der sammen med Sønn og Datter.
Kelner og kokker gjorde også sitt til at det ble en vellykket kveld.
Og ikke nok med dette. Etterpå gjorde vi noe jeg skal fortelle om i neste innlegg…


Bursdagslunsjen
Akkurat nå….med familien