Skal jeg være tro mot mitt konsept?

Det er spennende, dette nye konseptet mitt. I hvert fall for meg sjøl. Hver morgen ser jeg på Topplista til Blogg.no for å sjekke plasseringa mi. Greit nok. Varierer en del med antall sidevisninger. Men overraskende hvor mange som egentlig leser bloggen min. Litt skremmende også faktisk.
Men så er det den nye spenningen jeg har skaffet meg, som jeg nevnte.
Å sjekke hvem som ligger rett over meg på Topplista og framsnakke vedkommende i et eget innlegg hver ettermiddag. Fin måte å oppdage nye blogger på også. I går var det Psykopati som lå på plassen før meg, og i dag er det jammenmeg den samme, og med samme innlegg. Han produserer ikke alltid nye innlegg hver dag. Det er jo opp til hver enkelt blogger. Vi har heldigvis friheten til det. Deilig følelse, den friheten.
♦️
Men så har han såpass lange og velformulerte blogginnlegg at det leses av mange uansett, og han trenger ikke produsere daglig og til og med flere ganger daglig for å havne høyt på lista.
Jeg vurderte om jeg skulle vike litt fra konseptet mitt og velge en annen blogger i dag, men det kan jeg ikke. Må være tro, i hvert fall sånn i starten av prosjektet.
Han på 17.plass og jeg nummer 18. Så her har du link til bloggen hans igjen.
PSYKOPATI OG KJÆRLIGHET

Og samme innlegg som jeg linka til i går, men du kan jo lese tidligere innlegg av ham. Det har jeg gjort, og det var en informativ og bra opplevelse.
Om psykopati og narsissisme.

Slik vart sankthanskvelden i år


Sankthansaften den 23.juni falt i år på en søndag.
Og det var meldt fint vær.
Og det vart fint vær.
Dagen i forveien vart det impulsbestemt av oss naboer…..
noen av oss, at vi skulle treffes i hagen på søndagskvelden klokka sju.
De som ikke hadde noe annet å gjøre.
Vi sa fra til alle som bor her, slik at ingen skulle føle seg utafor.
Regnet jo med at mange hadde andre ting å gjøre denne sankthanskvelden, men vi visste i hvert fall at det ble 4 stykker som kom.
Og det kunne jo bli en koselig kveld ut av DET.
♦️
Vi vart 7 stykker.
Uformell samling hvor vi skulle ta med oss sjøl det vi ville spise og drikke, og i tillegg en stol, hvis det ikke vart nok til alle på plattingen hvor vi skulle samles.
Barney fikk være med på festen, sammen med en annen nabohund.
Dessuten kom etter hvert katta til en annen nabo og ville være med.
Det ser du på bildet.
♦️
Det var første gang at Barney traff en katt så nært.
Denne pusen var nemlig vant til hunder. 

Veldig fint at hans første nærkontakt med katt var så positivt, for om ikke lenge kommer det en liten kattunge som skal bo hos en av de naboene vi har mest kontakt med.
Det skal være en innekatt, og vi har tenkt å la 9 år gamle puddel-Barney gradvis bli kjent med det lille nøstet.
Er spent på hvordan det vil gå.
♦️
Men nå tilbake til sankthanstreffet.
Vi la ikke fokus på mat og drikke, som du skjønner, og jeg hadde bare med meg litt vin og potetgull.
Og flere hadde det samme.
Men så var det ei som var skikkelig raus.
Hun ville ha med litt til oss også.
Skikkelig hyggelig, da.
Deilig rullekake blant annet.
Men det mest spesielle var det du ser på fatet.
Du klarer kanakje ikke å gjette ?
♦️
Skiver av tørket og røkt hvalkjøtt med revet parmesanost og rucculasalat.
Deilig snacks.
Det hadde jeg aldri smakt før.
Stekt hvalbiff med løk og brun saus hadde vi mye i barndomshjemmet mitt på 50- og 60-tallet, men veldig sjelden nå til dags.
Husker ikke sist jeg hadde det……
♦️
Vi skravla og vi skravla, og tida gikk.
La meg ikke før midnatt, jeg.
Bål vart det dårlig med på plenen hos oss, men ikke så farlig. Koselig sankthansfeiring likevel.
Nederst har jeg satt inn et eldre innlegg med litt om tidligere sankthansfeiringer i livet mitt.

Midtsommertanker og nostalgi

Om Psykopati og narsissisme😎☺️

Reklame | Adlibris

Så var det dagens framsnakking av en annen blogger.
Denne dagen, 24.juni, er det Bloggen PSYKOPATI
som befinner seg på plassen rett over meg på Topplista til Blogg.no.
Det vil si 15. plass med 412 sidevisninger, mens jeg altså er på 16. plass med 399.
Hvem er bloggeren bak Psykopati?
Inne på bloggen står det:

Blogg: Psykopati og kjærlighet
https://psykopati.blogg.no
Navn: Daniel
Alder:
Kjønn: Mann
Fra: Oslo

Bloggen hans har eksistert i nøyaktig 9 år den 3.juli, forteller han.
I dag har han et innlegg som heter «Hvor mange er narsissister?»
Han belyser som overskriften på innlegget hans tilsier, narsissisme. Veldig interessant å lese. Gjør det du også, ved å klikke deg inn på linken til bloggen hans lenger opp her👆
I tillegg gir jeg deg her link til Store norske leksikon sin beskrivelse av narsissisme.
Dette er også veldig interessant lesning.
Begynner da å tenke……kjenner jeg noen sånne?
Vi kan vel alle ha sneven av dette, mens andre har så sterkt utviklet narsissisme at det er sykelig og destruktivt både for den som har det og de som er rundt vedkommende.
Jeg begrenser meg til disse ordene i dette innlegget, da jeg ikke er kompetent til å uttale meg mer faglig om dette. Henviser som sagt til derfor til Psykopati sitt innlegg og Store norske leksikon sin artikkel☺️
♦️

Må bare gi et tilbud på garn, hvis du skulle være interessert i det😊

Du får 26 % rabatt på garn fra Järbo og Novita garn fra Adlibris ved å klikke på denne linken.

Tilbudet gjelder kun til og med 30.juni.

Da vart det full guffe både her og der….😝🫨

Lørdagskveld….. og burde vært forholdsvis stille. Bør kunne være valgfritt mener jeg. Å ha det stille eller ikke altså. Er stort sett det her jeg bor. På de fleste dager. Og jeg er privilegert som kan velge lyd i heimen også. Bor alene…nesten. Bare puddelen Barney, som absolutt ikke bråker. I hvert fall ikke ofte. Kan bestemme om jeg vil se på TV eller ikke også. Og hva jeg skal se og høre på.
Så var det litt annerledes denne lørdagen. Antageligvis både lovlig og forholdsvis greit, for fikk nabovarsel i postkassa.

Det er et klubbhus (for idrett) i nabolaget hos meg. Sjelden at det skjer noe der som gir mye lyd. Nå skulle det arrangeres en sponsorfest. Og når det er fest må det tydeligvis være så høy musikk som mulig på slike arrangementer nå til dags. Bassen sier dunk, dunk, dunk….Den dype lyden bærer ALT for godt gjennom lufta. Det føles som om det er fest på soverommet mitt. Har opplevd tidligere også å høre tung og plagsom bass fra musikk, sjøl om DET egentlig var LANGT unna.
♦️
Det skulle vare fra klokka 14 til 22 sto det, så burde være greit i og med at det ikke skulle foregå når jeg sover.
Men, det var og er fryktelig slitsomt. Å høre på andres musikk, som absolutt ikke er ønsket, og i hvert fall ikke den forferdelige bassen. Føler meg invadert. Å bli påtvunget musikk er grusomt.
Men hva gjør jeg da?
♦️
Får ikke tatt igjen, det vil si gitt igjen med samme mynt, men kjører full guffe på TV’n. Der er det EM-fotballkamp mellom Portugal og Tyrkia. Valgte det alternativet i stedet for å lese ei bok i kveld.
Klarer ikke helt å dekke over den fæle bassen, men et voldsomt tribunebråk fra fotballkampen på TV er faktisk et bedre alternativ.
Og heldigvis vart det en bra kamp. Det var ikke bestemt på forhånd at jeg skulle se på denne kampen, for er ikke SÅ interessert i fotball. Men når det er EM innledende runder er det greit nok av og til. Og i hvert fall denne kvelden. Jeg takker igjen alle fotballtilhengerne på tribunen i Tyskland som skrek og sang såpass mye at de NESTEN overdøvet den fæle bassen……..
Jeg skriver faktisk dette innlegget når kampen spilles, så får håpe at bassen i nabolaget stilner eksakt klokka 22, ellers klager jeg…..og det rimelig kjapt skal jeg love.
♦️
Nabovarsel er greit, men det får da være måte på. De kan ikke tillate seg hva som helst på grunn av et forhåndsvarsel.
Jeg blir spent på å høre i morgen hvordan de andre naboene har hatt det på lørdagskvelden sin🫨🫣
♦️
Når det er såpass høyt her inne i stua mi med dører og vinduer lukket; hvordan er lydnivået der ungdommene er, rett ved høyttalerne? At de gidder. Hørselskade og tinnitus har de vel ikke hørt om. Eller er det jeg som er blitt alt for gammal og grinete?
Vanligvis klarer jeg å se det positive i nesten alt, men dette var fælt å tåle…..
♦️
Da fikk jeg i hvert fall skrevet av meg litt av det verste…..☺️ Og en annen ting. Takk og pris for at det har regna i hele dag, og at det ikke var aktuelt å sitte på terrassen min i slikt vær.
Men de folka bortpå der er ute, under tak i partytelt, sammen med DJ og høyttalere…..Måtte de regne vekk. Har dessverre ikke gjort det ennå…..
Gleder meg til den vanlige stillheten i morgen, søndag…..

Så fikk jeg besøkt henne også…..

Reklame | Electrolux

Jeg har faktisk ikke besøkt henne før. Men det var jammen på tide. For det var en trivelig visitt. Og interessant. Vi prata ikke, men hun formidlet sin historie om noe jeg også er veldig opptatt av. Som faktisk har vært mitt fagfelt….
Jeg har vært på besøk hos Pølsemakerfrue.
Ikke fysisk møtt henne, men inne på bloggen hennes. Og det skjedde i dag. Grunnen var at hun ligger på plassen over meg på Toplista til Blogg.no, og da har jeg «forpliktet» meg til å snakke om dennes blogg og det innlegget som popper opp når en klikker seg inn der.
Så da har du også linken til det nyeste innlegget hennes rett over her.
♦️
Jeg har ikke vært pølsemaker. Og ikke pølsemakerfrue. Det er ikke der vår «connection» ligger. Det er innholdet i dagens innlegg. Hun skriver om dosetter. Ikke do-seter, men dosetter som man legger tabletter i😉
Det har du sikkert hørt om. Kan jo hende at du til og med har en slik boks sjøl.
Veldig kjekt redskap for å holde styr på tablettene du må ta hver dag, og kanskje flere ganger om dagen.
Hvorfor dette var så interessant for meg?
♦️
Har jo jobba i apotek i «100 år», da vettu, så dette var en av produktene vi solgte. Og i tillegg gir hun ros til akkurat den apotekkjeden hvor jeg var ansatt, nemlig Apotek 1, så det var hyggelig å lese.
Ellers var det generelt en god opplevelse å lese hele innlegget hennes, for hun er god til å skrive. Heretter kommer jeg nok til å besøke henne jevnlig.
♦️
Og tilfeldighetene gjorde altså at jeg stakk innom henne. Ene og alene på grunn av at hun lå på 18.plass og jeg 19.plass på den eminente Topplista til Blogg.no☺️
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?
Hvem er den første bloggeren som får æren?
Og nummer 2 i mitt nye konsept ble….
Detta vart stusselig.
Bildet jeg har illustrert innlegget mitt med er fra min apotekarbeidsplass, og var også hovedbilde i dette innlegget jeg skrev i 2019👇👇👇
Kveldsvakt på lørda’n

Vanskelig å velge…..


Utifriluft-Margrethe sin helgeutfordring denne gangen er Den beste isen.
Så spørs det hvilken is jeg synes er best, da.

Som hun også sier, kan jeg presentere flere…
Ikke sikkert at jeg har smakt verdens beste is ennå i livet, men…..
Har smakt mange gode opp gjennom, så er litt vanskelig å velge faktisk.
Er egentlig veldig glad i sorbet. For å gjøre det enkelt for meg sjøl akkurat nå, velger jeg en is jeg har i fryseren. Kjøpt inn i anledning besøk av barnebarn for ei stund sida. Den er faktisk ganske god. En slags «kroneis» med Nonstop-pynt og i tillegg knust Nonstop inni sjølve iskremen. Knasende godt.
Og så kjeks og litt sjokolade.
Godt til kaffen😋
Luksusproblem….eller?
Lett som en plett, kjære medblogger.

 

Detta vart stusselig😜

Reklame | Bokshop.no

Det er det nye bloggkonseptet mitt, da. Om å framsnakke og skrive litt om bloggeren på plassen rett over meg på Topplista. Og gjerne litt om sjølve innlegget til vedkommende også.
Den første dagen jeg prøvde meg på dette, var det Mestro06 som fikk «æren».
I går var det bloggeren Audmarit.
Noe av det første jeg gjør om morrran er å sjekke hvor jeg ligger på Topplista til Blogg.no. Må bare innrømme det……🫣
I dag ligger jeg på 18. plass, ett hakk opp fra i går.
Men hvem ligger da som nummer 17?
Joda, det er Audmarit som også har hoppet opp ett hakk, og dermed ligger rett over meg. Og så skal jeg altså for å være tro mot mitt nye konsept, presentere hennes blogg; noe som jeg hermed har gjort. Se linken over her.
♦️
Vart ikke veldig fornyende og spennende, for hun hadde ikke noe innlegg i går. Det som fortsatt ligger der er fra 16.juni. Så derfor viser jeg til forrige blogginnlegg:
Og nummer 2 i mitt nye konsept ble…..
Men så skal det sies at det heldigvis ikke er en plikt eller krav vi har hengende over oss…..dette med å lage blogginlegg hver dag. Nå er jeg inne i en periode hvor det flyter ganske bra. Men plutselig blir det vanskelig. Har opplevd det mange ganger, jeg. Skrivesperre eller hva en nå skal kalle det.
♦️
Hadde faktisk et opphold på over 2 år en periode, jeg…..Det var skrivesperra si, det😅
Eller var vel helst andre ting som var mer viktig i livet mitt akkurat da kanskje?
Så jeg skjønner deg godt, Audmarit. Og er det ikke befriende godt at ingen andre enn oss sjøl bestemmer hvordan og når vi skal utføre denne «jobben» vår?
Eller rettere sagt hobby, for mitt vedkommende…..
Hvem er den første bloggeren som får æren?
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?
♦️
Hva med å kjøpe en bok med rabatt via nettet?
Bokshop.no

 

Bobler er gøy…..


Så vart det mulighet for lek og moro igjen for puddelen Barney. Det skorter litt på det sånn daglig når han henger sammen med meg.
🐩
Når han er sammen med Yngste barnebarn derimot, blir det fart og spenning. Så mye moro at han ikke har tid til å ta seg en lur eller slappe av. Da blir han desto mer sliten og trøtt etterpå. Sjøl om han er blitt over 9 år gammel allerede, er han en spretten puddelgutt med godt humør.
🐩
Jeg tok en del bilder av lekekameratene da Yngste testa den nye såpeboblemaskina si på plenen.
Den var det også fart i skal jeg si.
Haugevis med bobler ble spydd ut og Barney prøvde å fange flest mulig av dem. Fikk heldigvis ikke  snappa så fryktelig mange før de sprakk på bakken og i lufta.
For såpe er vel ikke akkurat den beste føde for en puddel heller.
Det gikk bra. Ingen problemer i etterkant.

Han har vært med på en sånn lek et par ganger før også han.
Da blogget jeg også om hendelsen.
Sladding, Barney og såpebobler.
Barnebarn og Barney på såpeboblejakt. 

 

Og nummer 2 i mitt nye konsept ble……👏

Reklame | CURLI

Ja, det gjelder det nye prosjektet mitt med å vise til bloggen som ligger på plassen rett over meg på Blogg.no sin Toppliste den aktuelle dagen.
I går var det Mestro06 som lå på 15. plass og jeg på 16. plass. Les her👇👇👇
Hvem er den første bloggeren som får æren?
I dag, fredag den 21.juni 2024 havnet jeg på 19.plass mens nevnte Mestro06 beholdt 15.plassen.
Men hvem ligger rett over meg i dag, på 18.plassen?
Jo, det er bloggeren Audmarit.
Og hvem er nå det?
Hun skriver om seg selv:
«Jeg er ei dame fra Kongsberg som skriver om mitt liv og alt som jeg er opptatt av. Så med det så kan jeg vel kalle bloggen min en altmulig blogg…»
Hun ligger alltid rimelig høyt oppe på bloggtopplista, og skriver som hun sier om hvordan hun har det fra dag til dag. Det er ikke hver dag hun skriver heller, men har alltid forholdsvis mange lesere.
Dette siste innlegget hennes som jeg linker til over her, er faktisk publisert for 5 dager siden.
Det handler om at det er godt å bli kvitt en dyr uvane….som hun har hatt.
Gratulerer med det, sier jeg😀 Bra jobba👏
Klikk deg inn på bloggen hennes via linken lenger opp for å lese👆
♦️
Og til slutt et spesielt tilbud:
Bestill hårføneren CURLI AeroFlow med rabattkode gunn10 ved å trykke på linken. 
Dessuten er det mange andre  produkter på CURLI-sida som du også får 10 % rabatt på ved å bruke rabattkode gunn10
via denne linken: CURLI AeroFlow

Måtte «lage» flere……😌

Reklame | Euroflorist


Fire bilder av samme humla for at bestanden skal virke større enn den er?
Kanskje det, men hvis du ser nøye etter på billedcollagen min, vil du oppdage at det er samme humla på samme blomsten i nesten samme øyeblikk. Kun 1 sekund mellom hvert knips.
Det er vel færre humler enn før?
Eller bare noe vi innbiller oss?

Litt oppklarende informasjon fant jeg i denne artikkelen på NRK sin Internettside:
NRK-artikkel om humler
Jeg har ikke sett så mange av dem hittil i år. Men fant ut at i hvert fall 2 stykker flyr inn under panelen på ytterveggen vis-a-vis inngangsdøra mi. Bor nok der, tenker jeg. Koselig å sjå at det fortsatt finnes humler. Og den jeg har foreviget og mangfoldiggjort på bildet, var i en helt annen hage enn min, så altså finnes det i hvert fall 3 humler.
Forhåpentligvis er det mange flere også, og der det er blomster er det muligheter for humlene, så la det blomstre, sier nå jeg.
Noen blomster er de nok mer glad i en andre også kanskje?
Plantasjen sier dette:
Rødkløver, selje, hegg og hagtorn er noen favoritter, ugress som hvitkløver, tistel og løvetann liker de også veldig godt.

Apropos hegg.
Litt stusselig for humla når jeg tenker tilbake på innlegget jeg hadde om heggspinnmøllen:

Hva er dette spøkelsestreet?
Har du sett mange humler i år?
Og bier?
De har jeg heller ikke sett så mange av når jeg tenker meg om….
🌼
Litt mer blomstersnakk:
Link til Euroflorist
En fin Internettside hvor du kan bestille blomsterbuketter til forskjellige anledninger og få rabatt🌼