Hvordan skal jeg løse dette? 🫣

Reklame | Euroflorist CURLI

MDet vart en utfordring her på morrakvisten. Søndagsmorran. Det var da jeg så det. Problem liker jeg ikke å kalle det. Utfordring er bedre. Mer positivt ladet. Men sett i sammenheng med alt som skjer rundt omkring er dette en stor overdrivelse egentlig. Et luksusproblem. Men likevel et dilemma. Det dreier seg om det såkalte nye konseptet mitt med å framsnakke bloggeren som ligger over meg på Topplista til Blogg.no den aktuelle dagen. Det har gått forholdsvis bra hittil. Et par ganger har det vært samme blogg. Men det kan bli kjedelig både for deg og meg hvis jeg hver ettermiddag må framsnakke den samme personen fordi jeg tilfeldigvis ligger på plassen under vedkommende  på bloggtopplista. Sikkert greit for den det gjelder, men…..Nå har det seg slik på denne siste søndagen i juli at det er bloggen Audmarit som igjen troner hakket foran meg, for tredje gang etter at jeg starta dette prosjektet mitt. Hm…..hva skal jeg gjøre nå og heretter? Vike litt fra mine prinsipper? Regler er til for å brytes? Finne en annen løsning? Eller rett og slett kjøre som planlagt? Nå må jeg tenke…….kommer tilbake……
♦️
Tilbake……Nei, jeg må være standhaftig, litt til. Er tross alt ganske nytt dette konseptet mitt. Må ikke være feig og bleik. Kjør på med plassen foran meg! AUDMARIT.
Innlegget hennes i dag heter «Har vært en bra dag, litt leddsmerter må jeg regne med»
Innlegget vart publisert torsdag, men hun kommer nok tilbake med nytt innlegg med det første. Er alltid på topplista.

Innlegget jeg linker til over her er ikke langt, og overskrifta sier egentlig det meste. Ellers litt om turer hun går, blomsterbildet på bloggen og samling av flasker for panting.
Her er innleggene mine fra de to andre gangene hun lå rett over meg på topplista:
Og nummer 2 i mitt nye konsept ble….
Detta vart stusselig.
Og innlegget om Solliv i går:
Artig at det vart henne
♦️
Spesielt tilbud:
Bestill hårføneren CURLI AeroFlow med rabattkode gunn10 ved å trykke på linken. 
Dessuten er det mange andre  produkter på CURLI-sida som du også får 10 % rabatt på ved å bruke rabattkode gunn10
via denne linken: CURLI AeroFlow
♦️
Link til Euroflorist
Hvor du kan kjøpe blomster🌼
En fin Internettside hvor du kan bestille blomsterbuketter til forskjellige anledninger og få rabatt.

  

Kontrastene og fargehjulet

Kontraster kan være så mangt. Men for å gjøre det enkelt for meg sjøl, velger jeg å tolke det i betydningen farger.
Utifriluft-Margrethe har igjen en helgeutfordring, og temaet er KONTRASTER
Kontrastfarger er hovedsakelig de fargene som er på motsatt side av hverandre på fargesirkelen. Disse er komplementærfarger, noe som betyr at de fremhever hverandre. Kontrastfarger er rødt og grønt, blått og oransje, gult og lilla.
♦️
Og så må jeg finne noen kontrastfarger, da, enten i fotoarkivet eller rett og slett gå på fotojakt for å finne noe nytt. Kontrastfarger, eller komplementærfarger, som det altså heter. Jeg fant et bilde av stemorsblomster som er lilla og gule. De er motsatte farger, eller komplementærfarger. Se på fargesirkelen.
T
Her er i hvert fall fargehjulet:

Artig at det vart henne.

Så vart det endelig hennes tur. Bloggeren som jeg besøker hver dag fordi det er hyggelig og lesbart. Aldri møtt henne, men virker som ei kul dame. Og altså en fin og koselig blogg. Du finner henne i linken her👇
SOLLIV
Her er hva hun sier om seg selv i OM-delen på bloggen:
«Allsidig dame med mange interesser, Mat, Håndarbeid, reise, turgåing, loppis, hage og mye mye mer!»
♦️
Helt sant det, SOLLIV🙋🏼‍♀️
I det øyeblikk jeg skriver dette innlegget, er det innlegget fra fredag jeg leser på bloggen hennes.
LUNSJEN heter det, og handler blant annet om den deilige lunsjen hennes på fredagen, med fristende bilde til. Skriver også om ferie og fridager og gleden ved å dele opp ferien i etapper. Og kanskje ikke bare for at det passer seg sånn, men for at jobben hennes er av den art at det kreves til tider.
♦️
Hun er fortsatt i jobb, så da setter man så klart ekstra pris på ferie. Jeg er pensjonist og har fri hver dag, så det blir så klart en annen hverdag….og helg.
Men det er helt topp!
Bare gled deg, SOLLIV😉
Og illustrasjonen til dette innlegget må sjølsagt bli en solsikke🌻
Bildet knipset jeg i en parsellhage ved Domkirkeodden i Hamar i 2019.
Og for ordens skyld kan jeg si at hun ligger på 17.plass på Topplista til Blogg.no denne lørdagen. Og jeg altså på 18.plass.

Solsikke i parsellhagen Domkirkeodden i slautten av august
Solsikke i parsellhagen Domkirkeodden

Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?
Hvem er den første bloggeren som får æren?
Så fikk jeg besøkt henne også.

TOR på besøk

Kanskje noe av det teiteste man kan blogge om?
En musikkfestival hvor musikk og lyd skal stå i fokus. Men altså uten at DU får høre musikken, og null presentasjon av musikere og band….
Slik blir det her.
TOR har kommet til byen. Tons of Rock. Den årlige musikkfestivalen på Ekebergsletta.
Barney og jeg går turer uansett, for de vanligste rutene våre er åpne for ferdsel. Det er bare hele sletta på vestsida av Ekebergveien som er avstengt for festival. Og der er det litt av et opplegg.
«Med over 130 000 besøkende i 2023 har Tons of Rock blitt Norges største musikkfestival. De største hardrock- og metalartistene som Guns N’ Roses, Ozzy, Ghost, Pantera, Slayer, Iron Maiden, Black Sabbath og KISS har alle spilt på festivalen. Tons of Rock arrangeres på frodige og idylliske Ekebergsletta, høyt over Oslo.»(kilde:  nettsted Tons of Rock)
I år (2024) regner de med minst 150 000 besøkende.
Jeg hører musikken hjemme. Både ute og inne. Hele dagen. Jeg har lastet ned appen til Tons of Rock for å følge litt med på når det spilles og hvem som  opptrer. Det er tre store scener oppå der. Til tider spilles det på 2 eller 3 samtidig, og det kan bli litt bråkete og umusikalsk. Litt dum blanding av lyd. Bedre når jeg hører bare ett band om gangen.
♦️
Første kvelden for eksempel, da Metallica spilte. De er jo en av hovedattraksjonene i år forresten.
Da spiltes det såpass høyt at jeg kunne lytte til konserten på terrassen min i finværet fra ni til elleve på kvelden. Vart greit, det. Men ellers er jeg ikke SÅ interessert i Heavy Metal at jeg kjøper billett.
Hvis det hadde gått an å kjøpe til for eksempel bare Metallica, hadde det vært kult. Men man måtte enten kjøpe billett for hele dager eller for hele festivalen som varer i 4 dager.
♦️
På bildet under her ser du festivaldeltakere på vei til konserter.
♦️
På det øverste bildet er Barney på tur utafor sperringene, rett ved ett av konsertscenene. Akkurat denne scena er inni et telt og kalles Moonlight Stage. De to andre heter Vampire Stage og Scream Stage.


Hva skjer her?
Store kontraster her nå.
The black gate.
Noe på gang igjen
Om Tons of Rock TV2
Wikipedia om Tons of Rock

Heldige meg…men farlig for katter……og hunder🫣

Reklame | Euroflorist


Fikk ei plante igjen, jeg.
Heldige meg.
En nabo ville ikke ha fredsliljene sine mer.
To stykker var det også.
Den ene litt større enn den andre.
Du ser den største på bildet.
Giveren skal få kattepus i hus, og har drevet med litt research. Hvilke planter kan være farlige for katter?

Hun fant ut at det blant annet gjelder fredslilje.
Og to slike hadde hun altså.
Ville jeg ha dem?
Klart det!
Regna med at jeg kunne finne en plass, sjøl om det kunne være litt tvilsomt.
Ser snart ut som en plantebutikk i stua mi, for har så mange. Og noen av dem har blitt så store at jeg snart ikke får plass sjøl.

Men du ser at jeg fant en plass.
Den står sammen med alle de andre innerst på spisebordet ved vinduet.
Den minste plasserte jeg på kjøkkenet.
Og angående puddelen Barney.
Ikke bra å spise fredslilje for ham heller….
men tror ikke at han gidder….
og den står utenfor rekkevidde.
Plantasjen sier om fredslilje
Hvilke planter er giftige for hunder og katter?
Går gullranken min og Barney sammen?
♦️
Kanskje en blomsterbukett?
Link til Euroflorist
Hvor du kan kjøpe blomster🌼
En fin Internettside hvor du kan bestille blomsterbuketter til forskjellige anledninger og få rabatt.

Ja, vi får det nok til……sa hun

Reklame | CURLI

Det er egentlig ikke jeg som sier det. Bloggeren Lillasjel har et innlegg i dag med tittelen «Vi får det nok til i dag også».
Hvorfor jeg er så opptatt av hva hun sier?
Hun ligger som nummer 14 på bloggtopplista i dag, og jeg nummer 15. Altså blir det henne jeg framsnakker i dag i henhold til det nye bloggkonseptet mitt.
Og hermed er det gjort, for du kan lese bloggen hennes ved å klikke deg inn på linken over her.
Dette sier hun OM seg selv:

«Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.»

Så da vet du litt mer om henne.
Og i dagens innlegg dreier det seg om mye forskjellig. Den vakre naturen der hun bor, mat, faste, tanker om slanking, healing, bøker, mannen hennes som hun kaller Pensjonisten og iPaden som er på vei tilbake fra Tsjekkia etter reparasjon….og litt til.
Og i dag har jeg valgt å illustrere innlegget mitt med en lilla blomst i hagen min, til ære for Lillasjel😀

Spesielt tilbud:
Bestill hårføneren CURLI AeroFlow med rabattkode gunn10 ved å trykke på linken. 
Dessuten er det mange andre  produkter på CURLI-sida som du også får 10 % rabatt på ved å bruke rabattkode gunn10
via denne linken: CURLI AeroFlow

I dag vart det denne bloggeren jeg havna hos……

Reklame | Euroflorist

Så vart det Heidi, og det var jammen koselig. Bloggen hennes besøker jeg hver dag, men akkurat i dag vart det litt spesielt, for hun ligger på 17.plass på Topplista og jeg på 18. Så da er det jo som du og andre nå vet, at jeg gir denne bloggen litt ekstra oppmerksomhet, i følge mitt nye konsept.
Hvem Heidisverden er?
Hun skriver i OM-delen på bloggen sin:
«Jeg er en dame som liker å skrive, ta bilder, og ha det litt gøy. Humor gjør dagene lettere, og med ME diagnose, trenger jeg alle lyspunkt jeg får. Og om jeg ikke får dem, ja, da tar jeg dem selv. Er god på å finne noe å glede meg over, og med bloggen min ønsker jeg å gi deg en god latter, noe å tenke på, ta litt del i min hverdag med og uten ME»
Heidisverden

I dag skriver hun om det nye livet sitt i Halden, hvor hun er på boligjakt og bor midlertidig hos sin sønn. «Dagene går, og alle med forskjellig innhold.»
Klikk deg inn hos henne, hvis du ikke allerede har besøkt henne. Koselig blogg med mange fine bilder.
Her er noen tidligere blogger jeg har besøkt:
Hvem er den første bloggeren som får æren?
Og nummer 2 i mitt nye konsept ble….
Om psykopati og narsissisme.
Enola eller Sunniva?
♦️
Mulighet for å kjøpe blomsterbukett👇👇👇
Euroflorist

Slik står det til med den ulovlige…

Reklame |

DEN ulovlige, DET ulovlige eller rett og slett en HEN. Ikke vet jeg. Uansett dreier det seg om mitt ulovlige popkorngress.
Er DET ulovlig, må det være mye annet som er det også, si.
Det kommer jeg tilbake til.
Uansett står det nå pent og pyntelig på den lille terrassen min og vokser litt for hver dag.
Hvis du går inn på de linkene jeg har satt inn lenger ned her, finner du historikken og starten på prosjekt Popkorngress.
♦️
Det har blitt veldig fint synes jeg. Dekorativ og viljesterk skapning. Er jo et liv dette her også, sjøl om det ikke tilhører dyreverdenen.
Han som slapper av i sola og ikke bryr seg særlig om denne grønne veksten hennes mor, er lille krølle-Barney. Tar seg en lur også han hvis det passer seg slik.
♦️
For å komme tilbake med påstanden om ulovlighet, kan jeg sette inn en uttalelse fra Mattilsynet som kom tidligere i år. Det var ETTER at jeg hadde sådd popkorn i potta.
«Mattilsynet advarer
Varer som selges som mat er vanligvis ikke ment for dyrking. Det gjelder også popkorn, sier seksjonssjef Line Ruden i Mattilsynet til NRK. Ruden sier det går helt fint å dyrke popkorngress i en potte innendørs, men advarer mot å flytte potten utendørs, eller å dyrke det i selve hagen.»
Javel, sier jeg. Ikke er den inne og ikke er den i hagen.
Står på et bord på terrassen. Og er så klart utendørs🫣
Kanskje litt mer lovlig da? Eller kanskje ikke…..
Hva tror du?

Slik går det med det «ulovlige» popkorngresset
Ikke akkurat spennende ennå.

Enola eller Sunniva?

Konseptet mitt, ja…..I dag er det en for meg ny blogg på plassen rett over meg  på topplista: ENOLA
Inne på bloggen står det SUNNIVA øverst.
Kaller seg kanskje begge deler?

Uansett så gikk jeg inn på OM-delen for å finne ut mer om denne bloggeren. Jeg har dessverre aldri vært inne og lest hennes innlegg tidligere.
Hun skriver om seg selv:
«Hi, I’m Sunniva- more known as Suja- Welcome to my little spot on the internet 🤗 A place to learn, experiment, evolve and freely mess up! I’m writing my way through a life that has so far been pretty damn challenging.. All lyrics and photos published here belongs to me- no stealing! (I will sue your ass- they call me Suja u know.. 😉😈) I view this space as my therapy room but above all it’s my creative playground 🤪»
Og blogginnlegget hennes i dag?
Det finner du ved å klikke deg inn på linken jeg satte inn øverst.

«Just let me live. Just let me love.»
Vanskelig for meg å gi et kort referat av innholdet, for her var det mye…..
Gå inn og les sjøl….Det er det verdt…..
Kanskje mer fram i skoa og opp i ringa?
Hvem er den første bloggeren som får æren?
Skal jeg være tro mot mitt konsept?

Siste før sommeren


Siste treff av denne sorten før sommerferien. Naboer og andre damer som møtes en fredag i måneden til lunsj med bobler og masse skravling.
Noen går og noen blir kjørt. Jeg og en til sykla denne gangen.
Det skal sies at jeg gikk ved siden av sykkelen hjem igjen, for ikke å gjøre noe ulovlig. Hadde nok ikke vært noe problem, men jeg tok følge med ei som ikke hadde sykkel, og da vart det slik.
Alltid hyggelig å være der, og skikkelig godt er det også. Ikke dumt det heller.
Koldttallerken med reker, røkelaks, skinke, roastbeef, ost og tilbehør som passer. Og bobler i det ene glasset og vann i det andre. Til slutt er det kaffe og franske makroner. Det samme hver gang, men helt greit, i og med at det er så smakfullt.
Blir litt reprise her på bloggen også, i og med at jeg har skrevet om disse lunsjsamlingene tidligere.
Se gjerne linker nederst på sida.

Starta feiringa litt tidlig.
A …..for…….?