Jeg fikk et veldig nyttig bloggtips🤓

Når en annen blogger kommer med et så godt tips som det jeg leste her om dagen, fortjener han omtale her på bloggen.
Hvis du er blogger og ikke har fått med deg dette, kan du klikke deg inn her:

Bunny sitt innlegg om å bli utestengt fra Facebook
Jeg forsto at det i høyeste grad gjaldt meg også.
Sjøl om jeg sjelden kommenterer der, var det på sin plass nå, og jeg fikk svar og dermed oppklart noe av det jeg har lurt veldig på angående publisering på Facebook.

Han har nok blogget i mange flere år enn meg, og er ganske mye mer erfaren i bloggverdenen, tenker jeg.
Denne saken dreier seg blant annet om at blogginnlegg som publiseres på diverse Facebookgrupper blir satt «på vent».
Har ikke skjønt hva det betydde før nå.
Det hender visstnok at de forblir i denne venteposisjonen også, for en del av innleggene havner i avdelingen for SPAM, uten at det egentlig er noen logisk grunn til det.
Så en godtroende blogger som meg har altså hittil vært overbevist om at innlegget mitt blir publisert når jeg får beskjed om at det ER publisert.
Det er vel egentlig ikke så dumt å tro?
Logisk, spør du meg.
Men neida😝

Heretter skal jeg være mer OBS og kanskje rett og slett droppe publisering i spesielle blogg-grupper på Facebook…….
Ingen grunn til å kaste bort tid på det hvis det havner i «venteboksen» og i verste fall SPAM.
Uansett…..takk for ny lærdom🙏🏻
Aldri for gammal til å lære, vettu…..

PS
Du får mer info som sagt ved  å klikke deg inn på linken over her.
Og et tidligere innlegg fra meg:
Om å bli sletta av META

Er jeg for naiv?


Det handler om Barney, så bildet er riktig valgt, men det er tatt for en måneds tid siden på et helt annet sted enn det jeg skal fortelle om nå.
Det skjedde i går. Vi var på den tradisjonelle morgenturen vår i nærområdet. Det er mange som benytter seg av friområdene rundt her til lufting av hunder.
Ikke noe problem for oss, for Barney er en veldig sosial hund. Han går godt overens med alle…..med ett unntak.
Det skjedde igjen i går. Det gjelder schäfere. Altså schäferhunder Han er livredd dem. Nesten alltid, mer eller mindre. Veldig rart som sagt, for han vil helst hilse på alle andre hunder. Ikke alltid at han får lov til det, men jeg synes at det er en god følelse å ha en hund som er så sosial og blid.
♦️
Hvorfor han er redd schäfere? Det må ha sammenheng med at han ble vettskremt av en schäfer i nabolaget som faktisk virker både mannevond…. og særlig hundevond. Hvis vi går forbi der, kaster den seg på port og gjerde for å angripe. Hopper heldigvis ikke over. Barney leser kroppsspråket og løper unna. Dette skjer hver gang. Forøvrig fryktelig irriterende bikkje som støtt og stadig bjeffer på alt som passerer på veien.
♦️
Så har det seg slik at på grunn av disse opplevelsene, innbiller puddelen seg for sikkerhets skyld at noen andre schäfere også er sånn.
Ellers er han god på å sense den andre hundens kroppsspråk. Det hender at særlig små hunder kan være litt «tøffe i trynet» og late som de er farlige, men det bryr ikke Barney seg noe om. Han hilser likevel. Og det viser seg at han alltid har rett. De bare tøffer seg, og er egentlig snille.
♦️
Så møtte vi en schäfer i går. Heldigvis er det ikke så ofte, og denne spesielle har vi sett før. Dessverre gikk den løs, som vanlig. Barney var OBS og så an, for har hatt dårlige vibber for den tidligere. Ville ikke hilse. Så kom bikkja styrtende! Og Barney ble livredd og løp, men han var i bånd, så kom ikke veldig langt. Schäferen knurra, men gjorde heldigvis ikke noe mer. Men kunne virke som et angrep.
Har møtt denne eldre mannen med schäferen tidligere, og hver gang er den løs. Og han sier alltid: «Han er jo så snill». «OK»,sier jeg, «men Barney er redd schäfere uansett, men han er veldig glad i alle andre hunder». Det er ikke MIN hund det er noe galt med, tenkte jeg.
♦️
Men HAN mener antageligvis akkurat det samme om sin hund.
Har faktisk tidligere hørt eiere forsvare hunden sin til «The bitter end».
Da jeg kom hjem tenkte jeg: «Hvorfor skal jeg være så naiv og tro på han schäfereieren når han sier at hans hund er bare snill?»
Jeg burde heller ha forlangt at han tok bikkja si i bånd. Jeg føler at jeg sviktet Barney i denne situasjonen. Aldri mer. Jeg ble manipulert av mannen. For å være hyggelig sa jeg ikke alt jeg burde ha sagt. Dumsnill og naiv vil jeg si at jeg var.
Den schäferen er nemlig ikke snill nok ettersom Barney reagerer på denne måten.
Beklager, Barney🥰
Barney på fotballkamp
Om lufting av hester og hunder

Høsttanker på en fredag


Neida, ingen sure miner. Jeg elsker høsten også  jeg. Ser sneven av den nå om dagen. Litt gule blader på trærne også videre. Litt kaldere i lufta. Men fortsatt deilig og passe varmt i sola når den titter fram. Og den klare, rene høstlufta.
Litt høststemning gjorde at jeg tok turen til Plantasjen for å handle lyngplanter som tåler å stå ute når det er kaldt.
Greit å få det gjort før de blir utsolgt. Har hendt det også med meg, for jeg vil nemlig ikke fjerne sommerblomstene mine før de er skikkelig skrantete eller rett og slett daue. Og de hvite margerittene mine i blomsterkassene kan holde lenge de, hvis det ikke blir en skikkelig frostnatt. Vi får sjå. I mellomtida får de nyinnkjøpte plantene æren av å stå tett i tett på terrassebordet mitt. Liksom vente på tur.
♦️
Men da jeg først hadde tatt bilturen til Plantasjen på Skullerud, benyttet jeg anledningen til å gå tur med Barney i området ved Skullerudstua.
Veldig fint å gå tur der også, og både Barney og jeg får variasjon i turene våre.
Bildecollagen øverst viser Leafen på parkeringsplassen, Skullerudstua kafé og en snøkanon. Den siste var heldigvis ikke i drift ennå. Må nok bli kuldegrader først. Men minnet meg på at det ikke er så veldig lenge til.
Barney og jeg ønsker vinteren velkommen også, vi, men først er det litt mer høst…..og av og til sneven av sensommer.


Hva synes du om at det snart er høst?
Ikke slik ennå heldigvis
For tidlig?

Må bare: Kanelbollens dag🎉😋

Glemte noe igjen, da….nesten

Ikke at det er så farlig, og kanskje like greit. Det er alle disse merkedagene. Bursdager husker jeg heldigvis. Men så er det de rare dagene som er oppretta for moro skyld eller kanskje for å markedsføre eller framsnakke en ting eller et produkt. I dag er det en slik dag. 
♦️
Kanelbollens dag er alltid den 4.oktober. Hvert år. Det er ei stund siden jeg bakte kanelboller. Bør gjøre det igjen. Burde gjøre det i dag. Men kan nok hende at det heller blir en annen dag.
♦️
Så har det seg slik at jeg faktisk var mer OBS i 2018, i min nystarta bloggperiode. Da hadde jeg et innlegg om nettopp kanelbollen.
Det har jeg derfor rota fram, kopiert og limt inn her:

«Jeg har planlagt en stund at jeg en av disse dager skal bake kanelboller….og det blir i dag. Det passer ekstra godt også, for i dag er det visstnok “Kanelbollens dag” eller “Cinnamon Bun Day”, og det er altså 4.oktober. Ikke at jeg har visst det tidligere, og ikke at det har betydd så mye for meg, for jeg baker kanelboller når jeg selv finner det for godt. Men når det nå tilfeldigvis skulle passe med min plan om å ta med noen av disse fristelser til barn og barnebarn når jeg besøker dem om ikke lenge, blir det nå sånn.

Kanelbolledagen ble stiftet av Hembakingsrådet i Sverige i 1999 (kilde: Wikipedia) og er vel ikke så vanlig å feire i Norge, men ifølge Nettavisen har flere nordiske land tatt til seg bolledagen etter hvert.

Ingrediensene er tatt fram, og snart starter prosessen, men først må jeg ut med hunden i regnværet.»
(fra min blogg 4.oktober 2018)
Og bildet jeg har putta inn her, har jeg funnet på Internett, for hadde ingen kanelbolle å ta bilde av akkurat nå.
Det er hentet fra siden til Matprat.no.

Bilde av kanelsnurrer lånt av Matprat.no på internett
Bilde lånt av Matprat.no

Tulle-torsdag😜

Takk til TanteFRODITH🙋🏼‍♀️
Tulleutfordring?
Tenkte tanken…

Tante trolig troende til tøysete tulle-torsdag😅
Tar til takke🙏🏻
Tenke tilbake til tidligere tider?
Tenårene?
Tull!
Trenger tenkepause, takk…..
Telle til ti?
Til tusen?
♦️
Tudelu🙋🏼‍♀️
Tilbake!
Tenking tar tid.
Totalt tafatt tankevirksomhet😝
Tvilsom tilstand.
Tankene trekkes tilbake til teflonhjernen.
Trenger timeout!
♦️
Takk🙏🏻

Frodiths tøyse-torsdag

Testing etter «selfiekurset»😜


Og Frodith og Mette følger nok med på om jeg bruker kunnskapen jeg fikk på selfiekurset langsmed Akerselva på mandagen, tenker jeg😅
Til de to kan jeg opplyse at akkurat dette øverste bildet vart tatt FØR bloggtreffet, så var på gli, men det hjalp veldig med litt input fra erfarne bloggere. Så må ta meg sammen framover nå og teste ut både selfier og selvutløser på telefonkameraet.
Selfiekurs med bloggerne
Men her vettu, kommer et bilde som vart tatt etter «selfiekurset»👇
Litt forskremt og oppstylta, så har absolutt et forbedringspotensiale. Men det går framover. Så spørs det hvor interessert jeg egentlig er i å vise trynet sånn støtt og stadig på bloggen, da. Kanskje like greit med bloggstjerna Barney heller? Slik som før.

Jeg lærte noe annet av damene også. Sette fra meg telefonen og bruke selvutløseren. Det prøvde jeg på morgenturen med Barney her om dagen. Slik vart det👇 Kanskje ikke det beste bildet jeg har tatt, men viser at det går an. Dette var en test. Håper det kommer bedre eksempler her på bloggen min senere…..
PS
Telefonen ble plassert oppå en skigard som står ved inngangen til sletta. Selvutløseren sto på 10 sekunder, og jeg rakk derfor å komme dit du ser meg.
Og det nederste bildet er tatt på samme måte, et annet sted, med telefonen plassert oppå en høy stubbe i skogen🤗



Bloggen til Frodith

Bloggen til Mettejosteinsdatter

Tirsdagen vart også MYE🫣


Mandagen var fargerik og fin og inneholdt MYE. Men tirsdagen inneholdt også MYE, men på en helt annen måte🫣
Fra bloggtreffet langsmed Akerselva på manda’n
I forhold til hvor mye som skjer vanligvis på en dag i denne pensjonistens liv, var det MYE, og jeg nevner nok bare noe, for at det ikke skal bli for langtekkelig. Blir langt nok uansett….
Til og med bildecollagen viser bare LITT av hendelsene. «Hummer og kanari» kan man si.
Det starta som vanlig med normal morgenrutine bestående morgentoilett, tur med Barney, frokost og nyheter.
Jeg tok en planlagt telefon til rørlegger. Doen har begynt å krangle. Noe feil med pumpa som fyller inn vann i tanken på toppen. Går fryktelig tregt.
♦️
I tillegg begynte dusjkabinettet å krangle på den måten at regulatoren som skal vris for å veksle mellom 4 dusjvarianter, kilte seg fast i en ubrukelig posisjon. Det sto her da jeg kjøpte leiligheta for over 4 år sida. Stort og voldsomt, men har funka, så ingen grunn til å bytte ut. Men nå fikk jeg en god grunn.
Dessuten har jeg en gammel varmtvannsbereder. Bør skiftes ut før noe riktig gæernt skjer.
Så da blir det mye på en gang, men like greit å ordne alt på rommet i samme slengen.
♦️
Så langt greit, og greiere vart det, for rørleggeren kom på besøk med en gang, han. Og ikke mange timene etter kom det en mail fra ham med kostnadsoverslag og forslag til produkter.
Dette burde egentlig vært nok på en dag, men så ringte jeg dekkhotellet for dekkskift.
Må jo gjøres snart, for vet ikke akkurat når det blir vinterlige kjøreforhold.
♦️
Så da fant de fram dekka og jeg kunne komme etter klokka tre.
Så langt bra. Jeg ba dem også sjekke hvordan det sto til med lufta i dekka, for hadde en mistanke om at noe kunne være galt i og med at jeg måtte fylle på luft 5 ganger i løpet av forrige vintersesong. Ikke riktig det, vettu. Men har i hvert fall lært åssen en fyller luft i bildekk.
Fikk beskjed etter hvert om at to dekk var lufttomme. Da kjøpte jeg rett og slett nye dekk der og da, og like godt alle fire, for de to andre var visst også litt slitne.
♦️
Mye på en dag? Joda, men ikke ferdig med dette.
Jeg fikk en telefon fra en bekjent som lurte på om jeg kunne hente ei pakke i en pakkeboks på en butikk ikke så veldig langt unna. Kunne vel gå greit det, når jeg først var ute og kjørte. Har slikt å gjøre😉
Pleier ikke å bruke den butikken hvor boksen befant seg. Kjørte fort inn på parkeringa, så at det sto «gratis parkering i 45 minutter for kunder». Så kjekt, da. Løp inn, brukte vel 1 minutt på operasjonen med pakkehenting og så rett ut igjen.
What😝🤬 Gul lapp på ruta. Hvorfor?
♦️
Med liten skrift under setningen jeg viste deg i sted sto det at parkering måtte registreres digitalt på en skjerm inne i butikken. Såpass.

Jeg sendte sporenstreks klage, også digitalt, for dette var håpløst. Jeg var inne MAX ETT MINUTT. Parkeringsvakten måtte ha stått KLAR for å ta meg. Og de håver sikkert inn mye penger på folk som meg som er ukjente i området. Etterpå så jeg at det BARE var kr.330,-, men lell a gut…..Sabla irriterende.
Men så klart; det er vel min plikt å sjekke alt av informasjon til punkt og prikke, så kommer nok ikke langt med den klagen, tenker jeg.
♦️
Det var i hvert fall en trøst at jeg hadde fått kjøpt meg fine, nye koster til pudder og sminke, som jeg skal bruke når jeg pynter meg litt ekstra😅
Dessuten var jeg også innom matbutikken og sjekka i tilbudsdisken med «holdbarhetsvarer», som jeg alltid gjør, og der fant jeg rømmegrøt blant annet.
Spare der man spare kan når en går på slike smeller som parkeringsbøter innimellom😅
Nå har jeg heldigvis bare fått EN parkeringsbot tidligere i livet, så skal klare den her.
♦️
Men at tirsdagen vart MYE kan jeg skrive under på. Og ennå var ikke dagen over. Heldigvis gikk det roligere for seg utover ettermiddagen og kvelden.
Noen andre forholdsvis relaterte innlegg:
For tidlig?
På leting etter luft
Hvorfor så fornøyd?
To enkle og rimelige kyllingmiddager

Den fargerike ferden

Det var det tidligere omtalte bloggtreffet som fortsatte. Alt skjedde i løpet av 5 timer, men vi opplevde så mye at det vart flere innlegg her på bloggen, over flere dager. Og sjølsagt vart det tatt masse bilder når 3 bloggere var på tur sammen. Dette innlegget blir litt sånn oppsamlingsheat.
Likevel blir det ikke helt galt sånn kronologisk sett.
Det øverste bildet som forøvrig er litt smått surrealistisk, er tatt utafor Paulus kirke ved Birkelunden. Regnbue på fortauet og puddelen med sokk i kjeften.
Han pleier å finne skatter, han godeste Barney. Og det gjorde han nå også. Bar den med seg hele veien til Cultivate og la den igjen der da vi forlot stedet. Rar og fargerik type.



Solfrid i tunnelen og jeg tar bilde av Mette som tar bilde av henne. Vi er alle på leting etter fotomotiver, bloggere som vi er alle tre👆
Vi gikk og vi tok trikk og vi gikk og vi tok trikk, og derfor vart det trikkebilder også. De to bildene nederst her har jeg lånt av fotograf Solfrid, som jeg liker å kalle henne her. Hun har bloggen Frodith
Mette har bloggenMettejosteinsdatter.
♦️
Og da var vel turen over snart; vi tok farvel og håpet på gjensyn en annen gang. Det hadde vært en skikkelig fin dag. Takk for turen og initiativet til Mette og Solfrid🥰



Og gjett hvem Barney og jeg møtte ved Tiger’n!
Selfiekurs med bloggerne
Bloggtreffpause i Nydalen og veien videre
Stoppe på Cultivate kanskje?

 

 

Stoppe på Cultivate kanskje?

:
Her vandrer bloggerne Mettejosteinsdatter og Frodith i front, og Barney og jeg følger på. Hva vi driver med? Hvis du vil vite hva vi har gjort før dette, må du klikke deg inn på linkene nederst på sida her.
Restauranten Cultivate i sikte, og det var jo egentlig det som var målet vårt etter turen sørover langs Akerselva.
På forhånd hadde vi sjekka at dette stedet godtar hundegjester. Og da kunne jo Barney bli med på hele turen.
Blitt en skikkelig kaféhund han puddelen min etter at han vart tvangsflytta til Oslo. Måtte jo bli med matmora si hit den gangen for fire og et halvt år sida.


Sjå det fine, stemningsfulle bildet av de tre bloggerne, da😉👆
Vi fikk en på nabobordet til å ta bilde av oss. 


Jeg valgte Cæsars salat på Cultivate. Og det var greit nok. I bakgrunnen ser du Mette og Solfrid med sine kaffekopper og brownieskaker, som kanskje studerer bildene de har tatt på turen. Skulle jeg angre på valget mitt? Om salaten altså…Litt kanskje, for jeg er glad i søte kaker, men jeg var da litt sulten også, så da vart valget riktig.
Og for å rettferdiggjøre deres søte valg: De skulle begge spise middag med slektninger ikke så lenge etterpå😉
Og til slutt et fint bilde av Mette👇


Gjett hvem Barney og jeg møtte ved Tiger’n
Selfiekurs med bloggerne
Bloggtreffpause i Nydalen og veien videre

Bloggtreff-pause i Nydalen og veien videre


Nå har du ganske sikkert fått med deg at jeg traff to fine bloggere i går. Publiserte et innlegg om det tidligere i dag:
Selfiekurs med bloggerne
Og både Mette og Solfrid har dokumentert det bra på sine blogger i dag tidlig:
Mettejosteinsdatter
Frodith
Derfor er det ingen hemmelighet hva som skjedde etter at vi vandra nedover langs Akerselva fra Kjelsås, men jeg fortsetter fortellingen min med bildespam her😅
Vi endte opp sånn midtveis, og det vart Nydalen. Der måtte vi ha en velfortjent rast var vi enige om.
Flere kaféer der, men så er det dette med hund og kafé, da.
Ikke alle steder at puddelen Barney kan være med inn.
♦️
Men gledelig nok så har det erfaringsmessig blitt mye mer lovlig de siste åra, om jeg kan si det på den måten.
Vi entret Torgbygget i Nydalen og videre inn på kaféen Godt Brød og spurte.
Joda, det var greit….og da sa vi bare tusen takk og satte oss til med hver vårt drikke. Barney hadde medbragt vann på flaske.
♦️
Og øverst ser du billedcollagen med alle turvennene. Mette, Solfrid, Barney og  jeg, samt Frodiths mango/spinat-smoothy og min svarte kaffe.
Barney hviler hodet på skoen til Solfrid, og Mette har forøvrig tatt bildene av Solfrid og meg.

Og etter pausa traska vi videre nedover langs Akerselva.
De to nederste bildene er fra Nydalen, rett ved og sør for Torgbygget.
Nå må jeg ut på tur med Barney, så resten av turen kommer jeg tilbake til….i morgen🙋🏼‍♀️