Dette er grusomt å oppleve🫣

 


Gikk bra denne gangen også. Men neimen ikke noe moro. Det gjelder Barney. Han elsker å finne pinner som han tygger på. Jeg har ALDRI kastet pinner til ham, og dermed IKKE oppfordret ham til å leke med det. Han har funnet på det helt sjøl. Kan vel kalle ham den fødte «pinnoman»🐩😝

Det går som oftest bra med de pinnene. Men jeg er veldig på vakt hvis han finner ut at han skal gnage og tygge på dem. Han får ikke lov til det. Men ikke alltid like lett å unngå dessverre.
♦️
Du kan prøve å se for deg tanngarden på en hund. Det har seg nemlig slik at det kan sette seg fast ting oppi ganen mellom høyre og venstre tannrekke i overkjeven. Hvis han tygger på noe som blir akkurat passe langt til å kile seg fast oppi der, har vi et problem.
♦️
Det har nemlig skjedd flere ganger tidligere. Og det vart litt av et styr skal jeg si deg. Første gang satte han fast en del av et lite tyggebein. Da visste jeg ikke hva som hadde skjedd. Var redd for at han hadde satt fast noe i halsen og ikke fikk puste. For han reagerer nemlig voldsomt.
Hopper rundt, tar begge framlabbene mot ansikt/snute/munn og gir inntrykk av at han har det forferdelig. Prøver desperat å få vekk den plagsomme tingen som sitter fast oppi ganen. Veldig vondt å sjå på. Og han har det nok enda verre.
♦️
I og med at han er så desperat, og jeg ikke er trygg på om han vet at jeg vil ham vel når jeg prøver å åpne kjeften for å sjå og etterpå ta hånda mi inni der for å lirke ut fremmedlegemeet, ifører jeg meg tjukke hansker.
♦️
Den aller første gangen røska jeg så hardt at jeg ikke turte annet enn å dra på dyrlegevakta etterpå. Vart litt sårt oppi der.
Andre gangen satte han fast et bein fra en kylling som var henslengt 😡oppå sletta hvor vi gikk tur. Den passa dessverre også rett inn mellom tennene oppi ganen. Da måtte jeg få hjelp av andre til å holde ham mens vi fjernet f…skapet😝
♦️
En tredje gang løsna en pinne av seg sjøl fordi han var så aktiv med potene. Puh…
Men så altså i dag igjen. Nei og atter nei…..
Han var med meg i hagen. Jeg rakte løv. Han fant sjølsagt en pinne som knakk og som passa «utmerket og skreddersydd» oppi ganen.
Samme styret. Han blir helt desperat. Står på bakbena og kaver febrilsk med begge frambena mot munnen.
♦️
Jeg håpte at pinnen skulle knekke av seg sjøl, men neida. Jeg måtte trå til. Kjeven måtte åpnes og jeg inni med hånda for å lirke ut pinnen som satt bom fast. Måtte hente ei spiseskje og forsiktig bruke skaftet for å vippe ut pinnen. Heldigvis funka det. Og både Barney og jeg vart letta. I hvert fall jeg. Vet ikke hvor mye han skjønte av det som foregikk.
♦️
Uansett gikk det bra denne gangen også. Men jeg var helt skjelven etterpå og han var ikke mindre sliten. Det ser du av bildene jeg tok av ham rett etterpå. Det vart forståelig nok ingen bilder da det sto på som verst🫣
Har du opplevd noe slikt? Hvis du har hund, da….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg