Mormors utrolige venninner☺️


Jeg er sjøl mormor, har hatt en mormor og min mor var mine barns mormor. Kunne nok ha fortalt både det ene og det andre i den forbindelse, og til og med skrevet en roman hvis jeg hadde vært god nok til det. Har nok ikke nok historier for å fylle en bok hverken om min mor eller mormor, tror jeg. Men så er det ikke slik en roman fungerer. Det kan være fri fantasi og det kan være en kombinasjon av dikting og fakta. Kanskje eventuelt litt anonymisering når det gjelder faktadelen.
Det er andre som derimot har skrevet roman om MORMOR.
Trude Teige har til og med så mye som en trilogi om mormor.
Den første boka het «Mormor danset i regnet». Den andre er «Morfar pustet med havet». Jeg har ikke lest noen av disse.
Men derimot den tredje i trilogien: «Mormors utrolige venninner»  holder jeg på med nå. Er snart ferdig. Må bli klar til neste «bokring» som er i neste uke, men det skal gå veldig bra, for det er en lettlest og spennende bok.
♦️
Under her har jeg satt inn bilder: forsida og baksida av boka.
De var nok alle født på 1920-tallet disse venninnene kan jeg tenke meg. Sånn sett er det likt med min egen mor, som ble født i 1927. Det handler om deres liv under andre verdenskrig, og litt etter. Min mor var akkurat fylt 13 år da krigen starta, og altså 18 da det endelig ble fred.
♦️
Noen får mer oppmerksomhet i boka enn andre. Blant annet Birgit og Nadja. De to andre i venninnegjengen er Anne-Lise og Tekla.
Som du kan se av det nederste bildet (beskrivelsen på baksida av boka) skjer det en del. Mye hemmelighetskremmeri var livsnødvendig blant annet, men de betrodde seg til hverandre etter krigen. Dessuten var det mye lidelse og spenning. Noe vi har hørt mye om før, men som blir mer detaljert beskrevet i boka. Blir mer nært på denne måten.
♦️
Jeg anbefaler absolutt boka. En fin skildring av hvordan vennskap kan oppstå og ikke minst bestå gjennom og etter kriser.
Fine og nære menneskeskildringer og en beskrivelse av noen menneskers opplevelse av krigen.
Og som skrevet bak på boka:
«En fortelling om vennskap, viljestyrke og skjebnesvanger kjærlighet».


Bokring, boksirkel eller bokklubb?
Glemt på en søndag?
Slik var stein i silke

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg