En annerledes oppskrift på suksessterte


Jeg fikk et tips om en fin oppskrift, og det vart spurt om jeg ville lage denne og servere til middagsgjestene 2.påskedag. Jeg tok utfordringen, og her ser du resultatet.
Vil du vite hvordan jeg laget den?
Jeg har altså ikke komponert oppskrifta sjøl, og vil derfor oppgi kilden til herligheten. For kaka vart god den, så dette blir gjentatt ved en senere passende anledning. Fru Timians suksessterte.
Slik gjorde jeg:

Mandelbunn:
200 g mandler males
5 eggehviter
200 g melis

Pisket eggehviter stive.
Tilsatte melis litt etter litt.
Pisket til luftig og blank marengs.
Hadde i de malte mandlene og vendte inn med slikkepott.
Helte røra oppi ei form, størrelse 24 cm i diameter, etter å ha dekka bunnen med bakepapir.
Satte nederst i ovnen på 160 grader.
Stekte i 45-50 minutter.

Gul krem:
5 eggeplommer
1 dl H-mel
1/2 dl appelsinjuice
100g sukker
10 g maisenamel
100 g kaldt smør

Kaldt smør deltes opp i biter og ble satt inn i kjøleskapet igjen.
Rev det gule av skallet på en appelsin på fineste side av jernet.
Hadde mesteparten av skallet i en kjele sammen med eggeplommer, melk, appelsinjuice, sukker og maisenamel.
Pisket sammen for å fjerne melklumper.
Kokte opp mens det vart rørt godt i bunnen.
Lot koke i ca 20 sekunder.
Tok kasserollen av plata.
Rørte inn smørklumper, men kun noen om gangen.
Rørte kraftig mellom hver tilsetning.
Hadde kremen gjennom sil for å fjerne eventuelle klumper.

Da kremen var avkjølt, fordelte jeg den oppå kaka.
Pyntet med resten av det revne appelsinskallet.
Ellers pyntes etter ønske, avhengig av anledning eller høytid.
Jeg valgte små sjokolade-påskeegg i og med at kaka vart servert på 2. påskedag.
PS.
I ettertid har jeg tenkt at det kanskje hadde vært enda bedre med litt mer appelsinjuice i kremen. Da ville jeg ha erstattet litt av melka med juicen.
Vart kyllingsalaten 2.påskedag lunsj eller middag?

8 kommentarer

Siste innlegg