Jeg fikk et tips om en fin oppskrift, og det vart spurt om jeg ville lage denne og servere til middagsgjestene 2.påskedag. Jeg tok utfordringen, og her ser du resultatet.
Vil du vite hvordan jeg laget den?
Jeg har altså ikke komponert oppskrifta sjøl, og vil derfor oppgi kilden til herligheten. For kaka vart god den, så dette blir gjentatt ved en senere passende anledning. Fru Timians suksessterte.
Slik gjorde jeg:
Mandelbunn:
200 g mandler males
5 eggehviter
200 g melis
Pisket eggehviter stive.
Tilsatte melis litt etter litt.
Pisket til luftig og blank marengs.
Hadde i de malte mandlene og vendte inn med slikkepott.
Helte røra oppi ei form, størrelse 24 cm i diameter, etter å ha dekka bunnen med bakepapir.
Satte nederst i ovnen på 160 grader.
Stekte i 45-50 minutter.
Gul krem:
5 eggeplommer
1 dl H-mel
1/2 dl appelsinjuice
100g sukker
10 g maisenamel
100 g kaldt smør
Kaldt smør deltes opp i biter og ble satt inn i kjøleskapet igjen.
Rev det gule av skallet på en appelsin på fineste side av jernet.
Hadde mesteparten av skallet i en kjele sammen med eggeplommer, melk, appelsinjuice, sukker og maisenamel.
Pisket sammen for å fjerne melklumper.
Kokte opp mens det vart rørt godt i bunnen.
Lot koke i ca 20 sekunder.
Tok kasserollen av plata.
Rørte inn smørklumper, men kun noen om gangen.
Rørte kraftig mellom hver tilsetning.
Hadde kremen gjennom sil for å fjerne eventuelle klumper.
Da kremen var avkjølt, fordelte jeg den oppå kaka.
Pyntet med resten av det revne appelsinskallet.
Ellers pyntes etter ønske, avhengig av anledning eller høytid.
Jeg valgte små sjokolade-påskeegg i og med at kaka vart servert på 2. påskedag.
PS.
I ettertid har jeg tenkt at det kanskje hadde vært enda bedre med litt mer appelsinjuice i kremen. Da ville jeg ha erstattet litt av melka med juicen.
Vart kyllingsalaten 2.påskedag lunsj eller middag?
mmmm suksessterte
og med nydelige påskeegg til pynt!
Ja, den vart skikkelig vellykket. Den oppskrifta skal jeg bruke mer
Den så helt fantastisk ut

Ja, vart så vellykket at den fikk et eget blogginnlegg
Suksessterte er min favorittkake
Åh, så artig. Jeg har laget det bare 2 ganger, men blir ikke den siste
Beste kaka som finnes…..jeg like den godt. Best hjemmelaget og når man kjøper den ferdig er det litt
for mye smørkrem….fløte og egg er deilig eller som her juice..
Det vart veldig friskt, og ikke så mektig, med appelsinskall og juice