Har du spist GALETTE?☺️


Ja, jeg valgte GALETTE. Ante egentlig ikke hva det var, men tok sjansen. Jeg er heldigvis ganske «tøff» når det gjelder mat. Liker stort sett alt, og elsker å prøve nye retter og smaker. Nå viste det seg at smakene her ikke var spesielt nye, men sjølve retten, eller navnet på retten: GALETTE. Vet du hva det er?
På bildet ser du at det er både pannekake, bacon, egg, salat, potet og litt ketchup. Helt normalt. Så hvorfor kalle det GALETTE? Jåleri?
Nei, er nok ikke det. Måtte Google, og fant dette:

Hva GALETTE er?
Klikk på linken og Wikipedia forklarer.

I linken fant du ut at opprinnelsen er Frankrike, nærmere bestemt Bretagne. Og hovedforskjellen mellom pannekake/crepez og galette er at i galette brukes bokhvete i stedet for hvetemel.
Men det er altså en pannekake.
♦️
Vi befant oss fortsatt i Gullspång og hadde oppsøkt et nystarta spisested som het «Annas crêperie og café». Spennende syntes vi. Valgte altså lunsjvarianten med egg, bacon, potet og ost i stedet for den tradisjonelle søte varianten. Det var veldig godt.


Vi satt der ei god stund. Fikk lyst på kaffe og dessert også. Da vart det kirsebærpai. Litt utskeielser må til når det er ferie. Får ta «striskjorta og havrelefsa» når jeg kommer hjem, sjøl om jeg av tung erfaring vet at grammene og kiloene kommer lettere PÅ enn AV kroppen.
♦️
Dette var det siste vi gjorde i Gullspång, Nabo A, Barney og jeg, men jammen hadde vi opplevd mye i dette lille svenske tettstedet de timene vi var der.
Her er de to forrige blogginnleggene fra Gullspång:
Har du hørt om mirakelet i Gullspång?
Gullspång var faktisk spesiell.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg