Har du spist saltimbocca?


Da jeg var i Roma i slutten av februar, var det noen matretter jeg bare måtte ha. Typiske romerske retter for eksempel. Jeg setter inn linker til and4e blogginnlegg om matretter nederst på sida her.
Men nå altså saltimbocca. Hadde hørt og lest om det, men aldri spist. Måtte prøves.  Hva det er? Du ser det på bildet her, men jeg kan forklare hvis du ikke vet.
Saltimbocca alla romana er en italiensk kjøttrett, laget av kalvekjøtt, spekeskinke og salvie. Det er en typisk romersk rett, men også for hele regionen Lazio. En løvtynn skive spekeskinke (helst parmaskinke) og et salvieblad festes til en tynn skive kalvesnitzel og stekes. Serveres med sjysaus og loff. Gjerne erter også visstnok, men det fikk ikke vi på denne restauranten.
Vi var på det gamle spisestedet Trattoria La Vecchia Roma i Monti.


Husets rødvin på mugge og trivelig atmosfære. Og en av kelnerne, eller kanskje var han hovmester, hadde jobba der i 25 år, sa han. Var der også da mitt reisefølge Nabo A var der for mange år siden. Hun kjente ham igjen. Et såpass uformelt spisested at vi måtte gå til kassa for å betale, og det morsomme var at der ble det ikke brukt apper og skremmer hverken for bestilling eller betaling. Nevnte hovmester brukte gammelmåten med penn, papir og kalkulator.
Men det som var like viktig? Mat, vin og atmosfære var utmerket. Og rimelig var det også.


Gnocchi med artisjokk og svinekjake
Både kirkekunst og noe leskende
En pizza på deling til kvelds
Hvorfor havna jeg der?
Pasta vongole og sesong for artisjokk
Casio e Pepe endelig igjen
Jakten på fritert artisjokk

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg