Før jeg dro til Roma leste jeg at det er sesong for artisjokk i februar/mars. Perfekt. Det måtte prøves. Første gangen var første dagen, til lunsj. En gnocchirett med artisjokksaus.
Gnocchi med artisjokk og parmesan.
Andre gangen var på restauranten Trattoria il Tettarello i bydelen Monti. Bildene er tatt der. Vi fikk den såkalte Carciofi alla Romana (romersk artisjokk) som forrett, med deilig brød til. Dette er en kokt variant av artisjokk. Spennende og godt.
Senere på turen spiste vi den andre varianten, fritert artisjokk (Carciofi Guidia).
♦️
Som hovedrett valgte vi Spaghetti Vongole.
Nettstedet Verdensmat med Spaghetti alle Vongole
På bildet under her ser du retten vi spiste. Det er en klassisk italiensk rett som bare måtte prøves. Har sin opprinnelse fra kysten ved Napoli, men har etter hvert altså blitt en klassisk italiensk matrett. Var grei nok. Litt for salt. Kanskje bedre på en annen restaurant? Og kanskje bedre langs kysten, tenkte vi. Men må så klart prøves igjen ved en annen anledning. Kan jo lage det hjemme også, og da eventuelt bytte ut Vongole-skjellene med hjerteskjell, selv om det ikke er helt det samme har jeg skjønt, og egentlig ikke er «lovlig». Muslinger er tingen.
Har du spist Spaghetti Vongole?
♦️
På bildet ser du også et glass med gult drikke. Det var ikke noe vi drakk til maten. Vi tok det som dessert. Nemlig den klassiske italienske likøren Limoncello. Nydelig smak av sitron.
Den nøt vi forøvrig som aperitivo en gang også, da som Limoncello Spritz, altså med Prosecco innblandet👌 Og for å konkludere. Jeg anbefaler absolutt denne restauranten, for vi hadde en super opplevelse når det gjaldt servise også. En kelner som var i særklasse, med god humor, sjarm og dyktighet. Skjønner godt at det var en populær restaurant.
Hvorfor havna jeg der?
Frokost og jubelår
En pizza på deling til kvelds
Nei, har ikke smakt denne italiensks spaghetti-retten. Limoncello derimot… Nam-nam! 😀
Ja, ikke sant; den gule drikken er nydelig👌