Slik kan du lage en god og enkel lunsj

Lunsj kan være både enkel og komplisert.  Jeg går for den enkle varianten. Mye på grunn av latskap. Men også fordi det tross sin enkelhet, kan være godt 😉

Brødskiva er grei nok, men….

Det blir ofte brødskive. Og det er godt nok.
Men i går ble det ikke det.

Må jo variere litt.
Og så er det ikke alltid jeg har lyst på det samme dag etter dag.
Har nå selvsagt forskjellig pålegg, men allikevel.

Jeg har alltid naturell yoghurt i kjøleskapet. Blir aldri lei yoghurt.
Har også alltid en pose med 4-korn oppi skapet. Mye sunnere enn diverse frokostblandinger.
De kan det ofte være mye sukker i. Unødvendig sukker.

Nå er ikke jeg en fanatiker når det gjelder hverken sukker eller annet usunt, for trøkker ofte i meg litt av hvert av det usunne slaget 😉

Men akkurat denne lunsj-varianten min her, vil jeg si er ganske sunn. Og enda viktigere er det at den er god.

 

  • Da tar jeg altså en passe mengde naturell yoghurt i en dyp tallerken.
  • Over der drysser jeg en god mengde 4-korn, som jo er 4 forskjellige kornslag. Havre, rug, hvete og bygg. Enkelt og greit.
  • Så er det blåbær. Det hender at jeg bruker annen frukt eller bær også.
  • Det som gjør det hele knasende godt, er et dryss med peanøtter. Ble visst litt mye på denne porsjonen, men dessto bedre 😉
  • For å få litt mer sødme enn bare blåbæra, hender det at jeg topper det hele med litt flytende honning.

 

Så er det bare å gomle og nyte.
Og mett blir jeg også.

Det er vel så enkelt og alminnelig at det ” itte er noe å skrive hematt om”, som de sa i gamle dager.
Men nå har jeg blitt så moderne at jeg blogger om det i stedet.

For på bloggen  kan man skrive om alt, nesten….
selv om det altså ikke er noe særlig å rope høyt om 😉

Så hender det at lunsjen blir litt mer staselig.
Slik som HER.

Hva spiser du helst til lunsj eller frokost?

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg