Hadde tint en indrefilet av svin som var kjøpt på tilbud. Måtte tilberede hele. Kunne ikke fryses igjen. Lette litt etter oppskrifter på nettet, men fant ikke noe som passet sånn i farta. Hadde ikke planlagt godt nok. Har alltid en del ingredienser på lur i skapet. Hva er godt til svin? Jeg valgte det du ser på bildet. Det er helt sant at jeg hadde dette på lager. Kanskje et hamstringsgen å spore hos pensjonisten også? Det er kanskje i tiden, for mens jeg skrev dette, gikk et innslag på Dagsrevyen om nettopp det å ha forsyninger i huset for 3 måneder, i tilfelle krise av et eller annet slag. DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har laget en liste: «Dette bør du ha i hjemmet».
Den lista går ikke jeg inn på her, for det er en annen sak. Det jeg KAN gjøre nå er å skrive litt om hvordan denne NYE retten ble til og hva jeg brukte. Altså en oppskrift etter innfallsmetoden.
1 hel indrefilet av svin delt opp i ca 10 stykker
Krydre med salt og pepper (og eventuelt annet krydder)
Stek i panne på middels til sterk varme på begge sider
Ha oppi sataysausen
Jeg valgte også 1 liten boks kokosmelk
Så 1 pakke med kikerter
Lot det surre til sausen ble litt tykkere og kjøttet var gjennomstekt.
Frisk basilikum i passe mengde ble klippet og puttet oppi
Til slutt valgte jeg også å putte oppi peanøtter
Kan sikkert serveres med ris, men jeg valgte nå en grov brødskive.
Det smakte faktisk godt, så stolt over å kunne tenke ut på forhånd hva som passer sammen, og at det blir spiselig, ikke minst.
Dette kunne ha vært gjort på mange måter, avhengig av hva jeg hadde hatt i skapet. Men i dag ble det sånn.
#svinefilet #impuls #middag #fredag #blogg #kikerter #basilikum #sataysaus #peanøtter #kokosmelk
Dette er IKKE sponset reklame (produsentnavn er jo synlig på pakningene)
Det så jo veldig godt ut…nammmmm
mmmm ser veldig godt ut
Toini: Det var faktisk godt!
Veronica Rona Thomassen: Var heldig med den
Var faktisk godt.
Dette her så veldig godt ut :-)) Lager gjerne opp litt sånn diverse å fryser ned i porsjoner etterpå. Veldig greit når gemalen jobber sist, ta opp en og en :-)) Tror jeg må prøve meg på en variant av det du har laget her
Takk for tips.
Å ja den lista har jeg lest noen ganger – har vel det meste av den på lur også. Hamstrer ikke ferskvarer, men har nok en del tørt på lur. En veit jo aldri noe som helst. I beste fall kan jo strømmen gå noen dager – så greit å kunne ordne seg litt
Nam, nam :p Den retten så kjempegod ut
Regner med den smakte. Det er litt rart, men slike impulsretter er smaker som regel kjempegodt 

Ønsker deg en kjempefin og god natt <3
Purr, purr, fra Toril og kattene
Jernbanefrua..: Det er smart å fryse ned i porsjoner. Jeg gjør det av og til jeg også. Og koselig at jeg inspirerte deg til ny rett. Jeg glemte å si i innlegget at det serveres med salat. Og ellers kan man jo putte mye forskjellig oppi en sånn panne/gryte.
Det med beredskapslista, ja. Jeg har faktisk ikke lest den ennå, så må nok gjøre det.
Ha en fin helg
Toril sin hverdag med musikken: Takk. Var faktisk god. Glemte å si at den serveres med salat ved siden av.
Ha en fin helg, du og dine
Det ser godt ut
deveny: Takk, det var det godt!
Jeg må bare… du holder deg til det orange?
Men spøk til side… det så og hørtes nydelig ut. :)))
Ei_heks: Ikke sant
Oransje mat også her i huset!