Rester og nystekte vafler

Jeg vil helst ikke kaste mat. Av og til har jeg en lett opprydding i kjøleskapet og vurderer tilstanden på innholdet. Denne gang dreier det seg om melkeprodukter.

Jeg kjøper aldri søt melk for å drikke selv. Men kefir liker jeg godt. Når jeg får besøk kjøper jeg alltid inn lettmelk. Helmelk kjøper jeg hvis det skal lages risengrynsgrøt en sjelden gang. Og ellers må jeg jo ha melk til bollebaking og visse middagsretter.

Etter at besøket er over, blir det alltid igjen litt melk, så da må jeg finne på et gjenbruksprosjekt. I tillegg til melkerestene er det ofte rester av både naturell yoghurt og fruktyoghurt og cottage cheese. Det spiser jeg forresten daglig selv også. I tillegg kan det være en fløteskvett og litt lettrømme som har gått ut på dato. Jeg tar luktetesten på alt før bruk og blir den bestått, havner det i vaffelrøra!

Det har hendt at jeg har rester av både vaniljesaus og vaniljekrem. Det er utmerkede ingredienser. Jeg må bare få oversikten inni kjøleskapet og tenke meg til hva som kan passe, og ikke minst gjøre vaflene spiselige og smakfulle.

Da er det bare å sette i gang, uten oppskrift og på min egen måte. Antall egg varierer etter mengde væske. Hvetemel, bakepulver, olje, kardemomme, vaniljesukker og litt salt må også til. Og kanskje litt sukker eller kokosblomstsukker. Så ser jeg i melskuffen. Kanskje det er noe annet enn bare hvetemel jeg kan tilsette? Da bruker jeg igjen fantasien. Jeg kan bruke både havregryn, grovbakstmel og kanskje solsikkekjerner og lignende, alt etter hva jeg har på lager.

Så blir det bare å steke, og det blir ofte mange vaffelplater, nok til kosestund der og da med rørt jordbær på, og i tillegg kanskje til fryseren. Jeg fryser ned i små porsjoner; kanskje et par plater i hver pose.

Og jeg slapp å kaste matrester denne gangen også! Vel bekomme!

Licensed from: congerdesign pixabay.com

 

20 kommentarer

Siste innlegg