Hva skal nå dette bli? Det ser du sikkert lett. Delfiakake. Jeg har akkurat laget den, og er nesten allerede lei….. Det er ikke kaka si skyld. Det er bare jeg som alltid blir sterkt fristet til å smake på godsakene som skal oppi forma.
Oppskrifta trenger du ikke å få her, for den står på Delfiafett-pakka. Det er kokos-matfett dette, som smeltes.
Så er det eggedosis, smeltet kokesjokolade, kjeks, marsipan og geletopper. Da er det bare å legge lagvis så langt røra holder. Røra er altså blanding av eggedosisen, sjokoladen og fettet. Det øverste laget må være sjokoladerøre. Aller øverst puttet jeg på flere geletopper.
Så satte jeg den i kjøleskapet til avkjøling og stivning. Ferdig! Ser på den i morgen, og tar ut av forma for å inspisere og prøvesmake…hvis jeg orker. Så legger jeg den tilbake i forma i aluminiumsfolien, til oppbevaring i kjøleskapet.
Og dessverre er jeg altså litt lei nå, og angrer allerede på at jeg laget den, for har smakt både på sjokoladen, marsipanen og geletoppene og kjeksen…..
Og så må jeg love meg selv at jeg ikke spiser for mye av den senere når uvelheten har gått over for denne gang…..
Jeg håper at noen gjester vil sette pris på den. Juletradisjonen holdes i hevd……
#delfiakake #sjokolade #marsipan #jul #geletopp #mektig #tradisjon
Delfiakake – det er jo sykt godt da! 🙂 Har visst ikke laget det på flere år jeg …
Marit: Veldig godt, men mektig! Blir lei fort….inntil jeg får lyst på igjen etter en dag…hihi….
Å… det skal jammen jeg lage til jul også 🙂
Mona Iren: Du ble ikke skremt, nei 😉
Å jeg elsker sånn… men ingen andre gjør det…. hulk…. 🙂
Margrethe: Lag en for deg selv, du 😉
Skal lage delfiakake jeg også, og det hører med til julen. Mannen min elsker den. Lager den litt nærmere jul slik at den ikke blir spist opp 🙂
Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Toril sin hverdag med musikken og kattene: Lurt å vente så den ikke blir spist opp før jul, ja. Får prøve å holde meg unna jeg 😉 God helg!
Elsker delfia-kake 🙂 Nå er jeg inne på BLoglovin og finner deg 🙂 Smart det her 🙂
Åå minner…det lagde alltid mamma…men uten marsipan og geletopper..bare kjeks og sjokolade….kanskje jeg skal lage det i år..det er jo enkelt…Takk for tips…
frodith: Bra! Begge deler 🙂 Funnet deg jeg også! Er ikke på den nye plattformen ennå, men kommer vel snart. Bloglovin begynte jeg med for en mnds tid siden, men dårlig med følgere da. Løsner nok nå….
Toini: Veldig enkelt og godt….og kvalmende underveis i prosessen hvis du smaker på for mye 😉
Jeg lager også Delfia-kake til hver jul, men pleier som regel å vente til helgen før innen jeg gjør det. Delfiafett og sukkertopper er allerede kjøpt inn, for det måtte jeg løpe rundt i flere butikker før jeg fikk tak i fjor. Kaka er jo så god, men huff a meg så mektig ;o))
Vera Lynn: Ja, må jo oppbevares i kjøleskapet. Håper den holder seg litt…. Hadde kanskje vært lurt å vente. Men da får det bli førjulskake 😉 Må prøvesmake av og til også da for å sjekke holdbarheten….hehe…
Å det er lenge siden jeg smakte en sånn 😊
Deveny: Litt nostalgisk også. Og mektig 🙂