Min julekveldsmiddag her sett lik ut i alle år! Sånn omtrent. Her i huset, og i alle hus jeg har bodd, har det vært det samme. Slik skal det være. Men det skal sies at om jeg hadde blitt bedt et sted på julaften hvor det var annerledes, hadde det vært helt greit. Så sær er jeg heldigvis ikke.
Det er svineribbe som gjelder. Og der skal svoren være sprø. Og det får jeg faktisk til. Nå går ikke verden under om den ikke skulle bli knasende. Det er nok av tips både i blader, aviser, på nettet og på TV om hvordan en skal få det til, så egentlig burde det være greit for alle.
I år blir det ikke lukt av ribbe og surkål her i heimen på julaften, for Barney og jeg er bedt bort. Koselig. Men heldigvis vet jeg at dattera er flink til å få til ribba, så da er det i boks. Da blir det sprø svor i år også. Legger press på henne nå.
Så er det surkål, svisker, poteter, lefse. sennep, rørt tyttebær og julepølse.
Det skjer det samme hvert år. Jeg gleder meg så til den middagen at jeg alltid spiser for mye. Og det er ikke lett kost, så ligger lenge i magen. At jeg aldri lærer, sier nå jeg. Men det blir nok slik i år også. Det er heldigvis ikke så ofte ellers at jeg overspiser.
Godt med juleøl og akevitt til dette.
Og så er det dessert også på julaften så klart. Jeg pleier sjelden å ha dessert ellers. Kun når jeg har gjester. Da er det å beregne plass til det også da. Jeg kan jo føle noen ganger at jeg har en egen dessertmage, for utrolig hva jeg kan få trøkt i meg.
Og desserten er multekrem med krumkaker. I de siste årene har jeg alltid laget noen av dem formet som kopper. Da fylles de med multekrem.
Og da er jeg vel antageligvis ganske mett når dette er fortært. Kan hende at det da er godt å måtte ut på en liten luftetur med hunden for å få strekt på magen og bena og dratt inn litt oksygen som kanskje gir fortgang på fordøyelsen.
Så er det ikke slutt med det. Det blir jo koselig gaveutdeling og sikkert enda mer mat i form av litt kaker og kaffe.
Da er jeg skikkelig i gang med julens etegilde.
Gleder meg veldig og ønsker alle som leser dette en riktig god jul!
Multekremen fra et tidligere år.
Og her er krumkakene. Det hadde jeg et eget innlegg om som du kan lese HER.
Så koselig. Mett blir man ja, det er helt sikkert. Her blir det også ribbe..nam nam.
Herlig med tradisjoner. God jul
Multekrem og krumkaker er fantStisk. Og svoren må være sprø 🙂
Håper du får en fin kveld! <3
Mona Iren: Gleder meg. Nå står den i ovnen!
Deveny: God jul til deg også!
vestfroken: Kunne ikke ha vært mer enig!
Hei på deg! 😀 Håper du hadde en koselig borte-julaften, og at ribba hos datteren var sprø og fin 🙂
Ville bare titte innom deg, og ønske deg en god jul. Har lest kommentarene dine på bloggen min, og verdsetter deg veldig. Er såvidt i gang med annen blogg, og har lagt deg til i blogglista mi der inne, så jeg får oppdateringer hver gang du legger ut noe nytt. Det er kjekt med blogspot *hint hint* hvis du ikke får fortsette på blogg.no. Du kan sjekke ut nye bloggen via linken 😉
God og sen juleklem til deg
Aina: Svoren vart sprø, vettu 😉 Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Og takk for tips. Det må jeg sjekke. Ha en fin jul fortsatt 🙂
Multekrem.. Åh savn 🙂
En perfekt meny… hihi… likner vår – bare at vi har riskrem/sjokoladepudding til dessert! Håper du nyter veldig… og at svoren var sprø! 🙂
NorskeTankeriDanmark: Det var deilig 🙂
Margrethe: Svoren ble sprø! Nydelig mat! Og selvsagt litt for mett, som hvert år 😉
Hei! Vi hadde også krumkakeskåler med multekrem! 🙂
Hverdagsklikk: Og jeg skal ha det igjen i kveld 🙂