Årets siste middag

Årets siste middag høres drastisk ut. Det hadde vært enda verre å si “det siste måltid”.

Det er nå engang sånn at dette er en av de dagene vi ikke bare kan raske sammen noen rester fra kjøleskapet for å få til en middagsrett. Det må være en anelse stil over det, akkurat som på julaften.

Forskjellen på julaften og nyttårsaften i mitt liv kan jeg fortelle deg. Julaften er det alltid svineribbe. Nyttårsaften kan det variere. Har vel opp i gjennom oftest hatt helstekt kalkun, men altså ikke alltid. Når jeg er bedt bort på nyttårsaften vil det da naturlig nok også bli forskjellig. Jeg synes det er spennende å ikke vite menyen.

I år har jeg bedt gjester hjem til meg. Vi blir fire stykker…..og Barney.

Jeg bestemte menyen på fredag, eller fjerdedag som det også heter nå i jula.

Det blir faktisk kalkun. Men jeg har valgt kalkunfilet. For det første er det enklere, og for det andre blir det for mye med en stor kalkun.

Til denne skal jeg servere Waldorfsalat og ovnsstekte poteter og løk, og selvsagt lage saus av sjyen fra kalkunen. 

På bildet ser du ingrediensene. Resultatet får jeg ikke vist før dette innlegg er publisert. Da kan du bare gjette deg til hva som hører til hvilken rett….men det er sikkert en lett oppgave for deg……

Til dessert blir det ganske enkelt multekrem i krumkakekopper. Se hvordan jeg laget dem HER. Samme dessert som julaften blir det i år, da.

Det blir jo drikke som passer til og senere på kvelden, når vi forresten fortsatt er mette, blir det kaffe og litt kaker. Må jo vise gjestene de fire slaga jeg har bakt 😉 Det er altså krumkaker, pepperkaker, delfiakake og fikenkake.  

Barney har stått modell for pepperkakene i år 😉

Og så det obligatoriske “sprudlevannet” når det bikker over fra 2018 til 2019. 

Hvordan det hele utartet kan du få vite mer om i et innlegg i morgen.

Godt nyttår!

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg