Det er musikk i vannet.

Klokketårnet står i vannet nede ved brygga der Skibladner legger til om sommeren. Vi kaller den bare Skibladnerbrygga her i byen. Det er et yndet fotomotiv, og det er vakkert å høre på. For ja, det kommer lyd fra det hver time. Og derfor er det altså også et klokkespill.

Dette bildet tok jeg for noen år siden, og en annen årstid enn i dag. Jeg tror isen har lagt seg der inne i vika nå. Du ser Nes-sundet og Helgøya i horisonten. Rett bak ser du Koigen.

Klokkespillet består av 24 klokker og spenner over to oktaver, de har ulik størrelse og veier fra 29 til 680 kilo. Totalt veier det 3,8 tonn.

Klokketårnet er tegnet av arkitekt Tor Kraft i Hamar og klokkene er programmert til å markere hver time fra 09.00 til 21.00. Først spilles et tidssignal komponert av Bjørn Sverre Kristensen, deretter kommer klokkeslagene etterfulgt av en melodi. Hver tredje time spilles en litt lengre melodi, som varierer med årstiden.

Klokkene kan også spilles på manuelt via et klaviatur, og det er mulig å spille konserter. Klokkespillet i Hamar ble offisielt tatt i bruk 25. mai 2004. Det var en gave til byens 150-års jubileum i 1998. Finansieringen av klokketårn og diskusjon om plassering, førte til at det tok tid før klokketårnet kom opp. I dag er klokkespillet og dens plassering et landemerke og unikt for Hamar. Dette sier Wikipedia.

Apropos unikt for Hamar. Vi har vel fått noe i ettertid som kanskje er mer omtalt, eller rettere sagt beryktet. Stupetårnet. 

Det ble et kort innlegg i dag her på bloggen. Uansett…..takk for at du leste 🙂

 

 

 

8 kommentarer
  1. Så artig å lese. Klokketårnet har jeg ikke fått med meg. Det må vi få hørt engang. Flott at du forteller om Hamar!
   Har vært der noen ganger, men mest i forbindelse med stevne på Hedmarktoppen. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg