Så skulle det bakes kake igjen. Vært mye av det i det siste, også her på bloggen min. Har jo vist fram alle de kakene jeg har bakt.
Var det puddelen Barney som bakte denne gangen kanskje?
Ser slik ut. Var veldig interessert i hvert fall. Får nå vanligvis ikke lov til å ha labbene oppå benken slik som her, men vart fristende å la ham stå, og se hvor lenge han holdt ut. For jeg fikk plutselig et innfall om å ta et bilde av bakersvennen og kjøkkenskriveren.
♦️
Jeg skulle få besøk av venninnene M og K fra Hamar, og da var det koselig å trå til litt på kjøkkenet igjen. Den ene har ikke vært her før, så da legger man seg litt ekstra «i sælan» for å gi et godt inntrykk.
Skulle servere lunsj hadde jeg tenkt. Og etterpå kunne de jo få en kaffekopp med kake til.
Og slik vart det til at jeg fant fram ei oppskrift og kjørte i gang prosessen.
♦️
Egentlig ei langpannekake, men jeg tok HALV PORSJON og putta deigen i ei rund form. Men jeg gir deg framgangsmåten på DEN STORE kaka her.
Hvis du vil ha oppskrifta, kan du lese videre:
Vispet/rørte sammen 350 g romtemperert smør med 6 dl melis.
Blandet inn ett og ett egg, tilsaman 8 stk.
Blandet 10 dl mel og 1,5 ss bakepulver og rørte inn.
Rørte videre inn 1 dl kremfløte og 1 dl appelsinjuice.
————-
Delte røra /deigen i to, i hver sin bolle.
I del 1 rørtes inn revet skall av snaut 1 appelsin.
I del 2 rørtes inn 1 dl kakao, 1 ss vaniljesukker og 1/2 dl lys sirup.
————-
Den lyse deigen ble hatt oppi forma.
Sjokoladerøra vart lagt på toppen.
For å få «marmoreffekten», rørte jeg lett rundt med en gaffel, så deigene blandet seg litt.
Stekte kaka på 200 grader på nederste rille i ovnen.
————
Glasuren lagde jeg slik:
Smeltet 200 g smør i kjele på ovnen.
Tok av plata og rørte inn 11 dl melis og 1 dl appelsinjuice.
Resten av det revne appelsinskallet fra kakebakinga, skulle egentlig brukes som pynt på toppen, men jeg rørte det heller inn i glasuren.
—————-
Da både kakebunn og glasur var avkjølt, hadde jeg på smørkremen.
Skulle egentlig pynte med revet sjokolade, men jeg hadde noe sjokoladekakepynt i skuffen, så brukte det.
Så da vart kaka seende slik ut👇👇👇
Om kakebonanza, bloggerkollega og kakedagen som forsvant.
Mamma laget ofte marmor -kake, men aldri med glasur tror jeg. Eller mulig med litt melis på bare 🙂Kos dere
Ja, det var mer vanlig med bare melis eller sjokoladekrem🤗
Kaka så lekker ut.
Bakte ofte marmorkake når jeg var ung. Men da som formkake, altså i brødform. Hverdagskake helt uten pynt og glasur. Din var lekker, og kan fint serveres gjester.
Takk for hyggelig kommentar. Ja, det var mer vanlig med kakebaking tidligere i livet mitt også. Men nå har det hopa seg opp med baking ei stund her i huset pga gjester og bursdager. Ellers er det ikke så vanlig å alltid ha kaker i hus her, slik som mora mi alltid hadde når gjester datt innom🤗
Får vann i munnen av den kaka der, ja! Ser kjempegod ut.🤗 Jeg bakte ofte skuffkake i unge dager. Ei kake som het Studenterstump. Halve røra lys, og halve med kakao. Melisglasur på toppen. Litt enklere utgave enn din det da.😉
Takk🙏🏻 Å ja, studenterstump husker jeg, når du sier det. Mor bakte ofte den🙋🏼♀️
Takk for oppskriften:)
Må prøve en dag:)
Takk, og værsågod😀
Og mora di hadde det vel fra sin mor, Gunda i Bjølset. Husker henne…
Ja, ikke sant, Helge😀
Marmor-kake har alltid vært en av mine yndlingskaker………! Det er mamma-minner for meg! Denne ser nydelig ut <3
Takk🙏🏻 Ja, det er barndomsminne med marmorkake. Denne vart litt annerledes.
Denne ser nydelig ut😋
Ja, den vart god🤗