En ny oppskrift på eplekake



Høysesong for eplekake er kanskje tidligere på høsten når de norske eplene er modne og nyplukka. Lagde eplekake i november, jeg. Er lov det også, håper jeg. Fant ei oppskrift som jeg endra litt på. Gjengir framgangsmåten her. Baker ikke kaker så ofte, for liker ikke å ha så lett tilgang til godsakene. Sjøl om det blir lagt i fryseren, vil jeg si at det er for lett tilgjengelig for en som er alt for glad i all slags mat, inkludert kaker og andre godsaker. Snakker om meg sjøl.
♦️
Nå hadde jeg 5 epler som hadde ligget ganske lenge i kjøleskapet, skulle ha gjester og fant ut at det kunne være greit med ei eplekake.
Oppskrifta var som følger:
Varmet opp ovnen til 180 grader.
Brukte ei stor, rund form, men kunne også brukt ei lita langpanne.
150 g smør ble smeltet i en kjele på ovnen og så avkjølt
Vispet 4 egg og 3 dl sukker til eggedosis
6 dl siktet hvetemel og 2 ts bakepulver ble rørt inn i eggedosisen vekselvis med 2 dl matfløte.
Rørte til slutt inn det smeltede smøret.
Helte røren i formen.
4 dl vaniljekrem ble fordelt jevnt over kakerøra
Skrelte og renset 5 syrlige epler og delte dem opp i båter.
Vendte eplebitene i kanel og sukker.
Fordelte dem jevnt på toppen av kaka.
Cirka 50 g smør ble skjært i skiver med ostehøvel og fordelt over eplene.
Drysset helt til slutt over perlesukker.
Ble stekt midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.
♦️
Vart faktisk ganske god. Mektig kake, så det ble mye igjen til fryseren etter at gjestene og jeg hadde forsynt oss. Kjekt å ha på lur til neste besøk. Skal ikke sjå bort i fra at jeg tiner meg et stykke sjøl etter hvert også.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg