En spennende utfordring


I går nevnte jeg i et blogginnlegg at vi hadde en middagssamling hjemme hos meg på mandag. Kommer med litt mer informasjon om det treffet nå.
Sjøl om det ikke blir hverken detaljert eller korrekt gjengivelse av hva vi spiste, er jeg redd for.

Men du får ta det for hva det er. Kanskje det heller blir en gjettekonkurranse?
Du har jo bildene🤗
Vi hadde lyst til å prøve noe nytt. I hvert fall var det noe vi ikke hadde gjort før. Det var datter, sønn og jeg. Sønn hadde kjøpt inn hovedingredienser, jeg hadde kjøpt en del basisvarer, urter og ting vi kunne få bruk for. Datter stilte med godt drikke, og skulle være kokk.
🍋
Artig konsept. Hun skulle lage to retter av de tingene vi andre hadde kjøpt inn. Litt mysteri-kokkelering altså. Hun fant fram til hva det skulle bli av råvarene, og sønn og jeg var hjelpere, men bare litt.
Ganske krevende for henne og veldig spennende for oss. For det var stort sett hun som gjorde jobben. Men hun koste seg.
🍋
Du ser resultatet på bildene jeg har satt inn her.
Nå burde jeg ha gitt deg framgangsmåte, men det finnes ingen oppskrift på disse rettene. Hun laget alt uten denslags hjelpemiddel. Flink, vettu…..
Sønnen min er like flink til å lage mat, men denne gangen var det datter som kokkelerte.
🍋
Åssen smakte det?
Fortreffelig. For ikke å virke helt på jordet, kan jeg prøve å fortelle deg noe av det som ble brukt.
Kjøttretten var et ytrefiletstykke av okse som ble brunet/stekt lett på alle sider i panna. Ble skjært i skiver og lagt på serveringsfat.
En kald estragonmajones laget hun også. Minner på smak om bearnaise, bare at den er kald. Tror det var cirka slik😊
Sprø chips av potet ble laget. Og du ser syltet rødløk og en salat av tomat, sjalottløk, persille og oljedressing. Alt ble laget der og da.
Tror det var omtrent slik.


Så var det fisken. Den ser du på bildet under her. Råvaren var kveite. Nydelig fisk. Den ble stekt i panne. Servert med persillerotmos og broccolini. Og smøret var også spesielt. Hva var nå det igjen?🫣
Jo, det var meierismør, soyasaus, hakket bladpersille og sjalottløk😋
Nydelig tilbehør til kveita.
🍋
Dette var så vellykket at kanskje vi gjør det mer? Morsomt, spennende og godt. Og kanskje en annen kokk neste gang? Da vil jeg foreslå sønn…eller kanskje datter en gang til. Tror at jeg passer bedre som kokk når mer tradisjonelle retter skal lages🤗😅

6 kommentarer

Siste innlegg