Hei, jeg heter Jet Li ;-)

Jeg er rød og fin med flagrende finner og er en kampfisk med navnet Jet Li.

Nå kan du lure på hva dette er. Fisken bor i en bolle på rommet til barnebarnet. Han har fått den i gave av en familievenn. Grei å ha med å gjøre; fisken altså. Slipper å gå på lufteturer med den. Må bare passe på at han får mat, og at vannet, eller det vil si hjemmet hans, er rent.

Han måtte få større bolle etter hvert. Og litt mer planter og steiner. Han liker nemlig å gjemme seg av og til. Og sove skal han også. Hvordan han egentlig har det, vites ikke, men ser nå greit ut. Han kommer for å hilse på når jeg nærmer meg bollen.

Det kan jo sikkert bli ensomt der inne, men så har det seg slik at han dessverre ikke kan bo sammen med andre fisker. Han er en siamesisk kampfisk, og er en art i gruppen guramier (i følge Wikipedia). Det står videre der at han er en tropisk ferskvannsfisk og typisk akvariefisk. Hannfiskene har sterkere farger enn hunnfiskene, så da er han nok en hann. Han er veldig rød og fin.

Den kalles også bare kampfisk, eller slørkampfisk.

Det med eventuell ensomhet: Man kan prøve å kjøpe en venn til ham, men vet visst ikke helt hvordan det vil gå. I noen tilfeller går det bra, men så plutselig kan den nye bli et skikkelig irritasjonsmoment og en direkte trussel. Da er det ikke godt å være den nyankomne.

Hvis du har mer greie på fisk enn meg, kan du gjerne kommentere/korrigere utsagnene mine 🙂
Jeg vil jo ikke drive med vranglære.

Jeg skjønte ikke helt hvorfor han Jet Li til å begynne med. Måtte få det forklart. Du skjønner det sikkert.
Det er en kinesisk filmskuespiller som heter Jet Li. Hva så? Han er kjent for sine mange roller innen kampsportfilmer. Det hadde ikke jeg fått med meg 😉

Så derfor altså Jet Li, kort og greit.

Her har han fått kveldsmaten sin. Eller det vil si: Han får hele døgnrasjonen sin på kvelden. 3 små, oransje kuler med næring.
Og når han trives, lager han bobler visstnok. Fint å vite.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg