
Nå kan du gjette.
Sikkert ikke vanskelig for deg. I og med at det er den dagen det er i morra.
Det skal bli hveteboller så klart. Og ikke bare hveteboller med melis.
Det skal bli fastelavensboller, for i morra er det fastelaven.
Har derfor kjøpt inn både marsipan og kremfløte som du ser.
Nå er det ikke helt sikkert om det kommer noen hit akkurat i morra, men da har jeg bollene, og fastelavensboller kan spises når som helst.
Alternativt tar jeg med bollene når jeg likevel drar på besøk i morra.
Marsipanen holder seg. Kremfløten holder seg også noen dager. Bollene må i fryseren for å holde seg godt. Hvis de ikke spises samme dagen eller dagen etter.
Så nå står de til etterheving, 25 boller. Så får vi sjå åssen de blir denne gangen.
Pleier å få det til.
Det viktigste er riktig temperatur på væska, godt med elting før første hevingen, en halvtimes etterheving når bollene er trilla ut.
Cirka 10 minutters steking på 250 grader over- og undervarme.
Det er nå slik jeg pleier å gjøre det.
Og jeg blogger samtidig med bolleproduksjon, så da blir det også et bilde av de ferdige bollene.
Og her de 👇👇👇
Når jeg serverer fastelavensboller, deler jeg dem i to.
Legger på en skive med marsipan, en god klatt med pisket krem og kanskje litt friskt syltetøy i tillegg. Bringebær eller jordbær. Legger på lokket igjen og strør melis over ved hjelp av en kaffesil.
Har dessverre ikke noe bilde av det her nå, for den siste finishen gjøres rett før servering.
Flott bakst, dette smaker altså og du har kontroll på alt av tilbehør ser jeg..Mmm
Prøvesmakte en bolle nå. Ble vellykket👍 Alltid best når nybakt😀
De som får smake disse, er heldige! 🤗
Håper det🤗 Ble faktisk gode. Måtte spise en rett etter baking. Da er de best😋
Lurt! Ja, da er de best 😊
😋😀