Nå er det slutt.
Jeg skal IKKE lage Delfiakake i år. Gjorde det ikke i fjor eller forfjor heller. Men årene før var det tradisjon å lage i stand denne kaka til jul. I hvert fall noen av årene. Den er jo så god, men veldig mektig. Holder seg godt, så hva er problemet?
Jo, at jeg hadde en tendens til å spise av den sånn dann og vann når jeg ikke hadde gjester også, så den vart borte i god tid innen utgangen av januar. Ikke bra, vettu, med alt det fettet og sukkeret.
Den fikk æren av å bli tildelt et eget blogginnlegg i desember 2018. Det har jeg kopiert og limt inn her. Så ser du hva jeg følte for kaka allerede den gang:
«Hva skal nå dette bli? Det ser du sikkert lett. Delfiakake. Jeg har akkurat laget den, og er nesten allerede lei….. Det er ikke kaka si skyld. Det er bare jeg som alltid blir sterkt fristet til å smake på godsakene som skal oppi forma.
Oppskrifta trenger du ikke å få her, for den står på Delfiafett-pakka. Det er kokos-matfett dette, som smeltes.
Så er det eggedosis, smeltet kokesjokolade, kjeks, marsipan og geletopper. Da er det bare å legge lagvis så langt røra holder. Røra er altså blanding av eggedosisen, sjokoladen og fettet. Det øverste laget må være sjokoladerøre. Aller øverst puttet jeg på flere geletopper.
Så satte jeg den i kjøleskapet til avkjøling og stivning. Ferdig! Ser på den i morgen, og tar ut av forma for å inspisere og prøvesmake…hvis jeg orker. Så legger jeg den tilbake i forma i aluminiumsfolien, til oppbevaring i kjøleskapet.
Og dessverre er jeg altså litt lei nå, og angrer allerede på at jeg laget den, for har smakt både på sjokoladen, marsipanen og geletoppene og kjeksen…..
Og så må jeg love meg selv at jeg ikke spiser for mye av den senere når uvelheten har gått over for denne gang…..
Jeg håper at noen gjester vil sette pris på den. Juletradisjonen holdes i hevd……»
Matprat.no sin oppskrift på Delfiakake
Ja…samme her. Ikke at jeg har bakt den typen. Men andre julebakst. alt for mye fett og det er ikke bra….
En fin dag til deg:)
Greit å holde seg unna å lage det feteste og søteste, i hvert fall når en har så lyst på slikt som meg😅
Hehe, jeg laget også alltid den for noen år tilbake. Og den blir jo god om man putter kjeks og godsaker så mye som mulig mellom lagene. men det var et år der veldig få ville spise av den, så derfor har jeg sluttet.
Blir slik her også. Det var jeg som spiste mest, og det er ikke bra vettu.