Kålrotstappa til pinnekjøttet


Jeg brukte ikke oppskrift. Visste omtrent hvordan det skulle gjøres. Har gjort det før i mange år. Aldri på julekvelden, men enten 1. eller 2.dag jul.
Servert sammen med pinnekjøtt.
Brukte en stor kålrot som veide 1300 gram. Burde være nok til 4 voksne og 2 barn, tenkte jeg.
Fjernet skall og skar opp i terninger. Se bildene under her. Kokte i saltet vann til bitene var møre.
Så begynte prosessen som du ser på øverste bilde. Moste for hånd.


Etter at grovmosinga var unnagjort, tilsatte jeg en skikkelig god og stor klump med meierismør, samt litt matfløte og raspet muskatnøtt.
Til slutt brukte jeg stavmikser til det ble seende ut som på bildet under her.
Måtte selvsagt smake på stappa før servering for å finne ut om det var nok salt og muskat. Den gikk gjennom testen hos meg, og heldigvis hos gjestene. Den ble visstnok veldig god. Og jeg var enig. Vart til og med igjen stappe etter middagen, så spiste pinnekjøtt med tilbehør dagen etter også.

Og bordet så slik ut👇Pinnekjøttet allerede på bordet og barnebarna og de voksne er klare. Fatet med kålrotstappa kom visst utafor billedkanten…

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg