Med blanke ark og …………

Ikke så veldig interessert han i front her. Dimensjonen på fargeblyantene imponerer ikke ham! Beklager, Barney, men du vet vel knapt hva fargestifter er…..

På vår ene tur i dag langs Mjøsa kom vi over denne fargeklatten. Jeg visste at det var et sted langs stranda, men har ikke vært der nede siden det ble satt opp.

Det er som du sikkert skjønner et kunstverk. Marianne Stranger heter kunstneren. Det ble plassert her i september 2018. Men før det, ble tømmerstokkene fløtet oppover Mjøsa fra Minnesund. Og da var de ferdig farget. Så det var nok et vakkert og merkelig skue noen dager. Grunnen til at det ble gjort på denne måten har en historisk årsak. Det ble drevet tømmerfløting på innsjøen i gamle dager.

Og en annen grunn til at kunstneren valgte å gjøre om tømmerstokker til tømmerblyanter, er nok Prøysens “Med blanke ark og fargestifter tel”, eller som visa heter: “Du skal få en dag i mårå”.

Så ligger de nå der på Ridehusstranda i Hamar. Noe preget av vinterværet er de nok. Ser ut som skikkelig velbrukte fargestifter.

 

 

 

18 kommentarer

Siste innlegg