Tradisjonen for meg er skiver av kald ribbe med sennep inntullet i lefse på førstedagsfrokosten. Og enda er det igjen mer, og den holder seg så godt i kjøleskapet at jeg har slike lefsebusser noen dager framover. Men jeg tror egentlig ikke at denne maten er så god for kroppen min. Blir både daff og trøtt. Skal ikke bare skylde på grisen, for det kan jo ha noe med mengden av både den og andre matvarer som blir putta i kjeften på denne tida.
Nå har jeg heldigvis kommet inn i andre vaner igjen, og hvorfor skal jeg da rippe opp i denne julegrisen?
Det har seg slik at jeg vart minna på det i går. «Årets matdager» er det noe som heter, og lista finnes på Matprat.no.
Kanskje jeg vart litt interessert på grunn av at blogginnlegg om mat viser seg å gi leserklikk her på bloggen?
I hvert fall kan jeg nå informere om at i dag, den 17.januar, er det «Grisens dag». Burde ha vært rundt juletider, mener nå jeg. Men altså derfor dette grise-innlegget.
Ribbe i airfryer
Nå er det nok
Det at dette er grisene dag er fordi dette er Antonsmesse, minnedag for eremitten Antonius den store. På primstaven avmerket med en gris, fordi djevelen ville friste Antonius til å spise svinestek. Han regnes som skytshelgen for husdyra.
Så bra. Takk for fin og interessant informasjon. Dette visste jeg ikke.
Julaften spiste jeg ikke ribbe, magesjau hadde jeg. Spiser lite svinekjøtt fordi jeg får vondt i leddene. Lammekjøtt er bedre.
Ja, har hørt at svinekjøtt kan være dumt å spise for reumatikere og folk med lignende plager.
Skikkelige lefsebusser med kald ribbe, smør og sennep er veldig godt, om ikke særlig sunt. 🤗
Vi bruker mye svin ellers også, vi. Svinefilet til grilling er veldig godt. Kjøttdeig av svin bruker jeg til nachos.
Det er jo godt, ja, og det har vel ofte litt sammenheng med hvor mye jeg spiser også. Alt med måte☺️
Rart det der med dager og navn også i dag da.. Kanskje de grisene som har overlevd jula er høye på seg selv 17. Januar.
Ja, kanskje det er akkurat slik. En grisens jubeldag😉
Jeg har sluttet helt med svinekjøtt i ren form, av en eller annen grunn 😄 Spiser lite storfe også. Blir mye kylling, pølser, kjøttdeig. Grisens dag? Hm.. Det er dager for alt 😁
Ja, dager for alt, men Kjerringtanker hadde en god forklaring på akkurat denne dagen, i kommentarfeltet her.