Jeg skulle ikke ha airfryer, nei. Trengte vel ikke det? Har da både stekeovn, kokeplater og mikrobølgeovn. Så hadde det seg slik at en bekjent tipsa meg om tilbud på en slik husholdningsdings. Kosta ikke mange hundrelappene på salg, så hvorfor ikke slå til?
Ukjent merke var det også, så litt skeptisk, men tenkte vel noe sånn som at det ville være verdt penga om den så bare varte noen måneder.
Gikk ikke slik, vettu. Holder seg fortsatt bra denne airfryeren, 7 måneder etter, men skal så klart ikke jingze. Kan fort gå galt, da.
Her er innlegget fra i mai om det nye vidunderet:
Gjett hva jeg kjøpte!
Etterpå har jeg brukt den til mye, men ikke nok.
Jeg ønsket meg kokebok for airfryer til bursdagen min i november, og fikk det. Skal prøve mange av oppskriftene der.
Bestemte meg for å prøve ribbesteking også. Hadde kjøpt inn et stykke ribbe før jul sjøl om jeg skulle spise hovedribbemiddagen på julaften hos Dattera.
🌲
Liker godt å ha litt kald ribbe til lefsa på førstedagsfrokosten.
Hadde ikke turt å lage ribba i airfryeren hvis jeg skulle ha servert den til gjester, forresten. Men å teste for meg sjøl og til meg sjøl, det måtte være greit.
Du ser litt av prosessen under her, og øverst ser du ribba sånn halvveis i prosessen. Måtte kikke på den underveis, følte jeg. Se an åssen dette funka.
🌲
Jeg har ikke så stor airfryer, men passe til meg.
Måtte dele ribbestykket jeg hadde kjøpt i to, for å få plass oppi beholderen. (Stekte i to omganger.)
Fylte først vann nederst i beholderen. Rakk opp til bunnrista. Egentlig ikke nødvendig, men ville gi mindre sjanse for stekeos.
La så ribba oppå denne. Stekte den på 175 grader i 45 minutter. Satte opp temperaturen til 200 grader og stekte videre i 15 minutter.
Da var faktisk svoren blitt sprø!
Lot den hvile i 15 minutter før jeg skar i den.
Enkleste ribba JEG har laget noen gang.
Og må si til slutt at det overraskende nok ikke vart stekeos på kjøkkenet, sjøl om airfryeren står på kjøkkenbenken uten avtrekksvifte over. Helt utrolig.
Artig da. Jeg har ikke sånn enda, men hører jo andre er veldig fornøyde.
Ja, veldig praktisk og smart.
Så smart, så veldig god ut den ribba.
Jeg har ikke sånn – men skal aldri si aldri. Dette var et topp resultat. Kjekt å se resultatet her. .. 🙂
Ja, vart overraskende godt.
Har en airfryer kjøpt for noen år siden, og brukt den lite. Spiste ikke ribbe julaften for fikk magesjau. Vi har en liten ribbe som jeg tenkte å legge i en ultrapro fra Tupperware. Alle sier at det gir perfekt sprø svor. Her går jeg som en annen tjenestejente fordi gubben brakk ankelen 2 juledag. Nyttårsaften med tre gjester og pinnekjøtt på menyen. Godt nyttår.🥂🍾
Uffda, så kjedelig å bli sjuk på julaften, og attpåtil må du pleie mannen din. Kos deg med pinnekjøtt på nyttårsaften. Godt nyttår😀💫
Tusen takk for herlig tips Gunn. Jeg har jo samme airfryer som deg, og dette skal jeg jammen prøve. Den så jo helt perfekt ut efter bare 1 time. Og som du skriver så slapp du stekeos på kjøkkenet.
Helt riktig. Det er bare å prøve, Randi.