Når Barney ikke får gjort jobben….


Kjøpt meg ny forsyning med ved. Godt å ha fyringsmulighet, og koselig med varmen fra peisovnen. Om det lønner seg eller ikke i forhold til strømfyringa, sjekker jeg ikke opp nøye nok. Men er deilig varme, og puddelen storkoser seg på gulvet foran ovnen. Så bare det er god nok grunn til å fyre med ved. Har noen ganger kjøpt en god del sekker sammen med en nabo, for å spare frakt.
♦️
Men denne gangen dro jeg til Plantasjen, da de hadde et bra tilbud på bjørkeved. Da måtte jeg frakte sjøl, men det gikk greit med bil. Og ikke minst at et par ungdommmer som passerte meg da jeg holdt på med lempinga tilbød seg å hjelpe. Fantastisk ungdom👏
♦️
Så nå har jeg ved ei god stund igjen. Fyrer litt i dag også sjøl om det bare er null grader ute. Opptenningsved kjøpte jeg også, som du ser. Har gått tom for egenplukka pinner. Det er Barney som har stått for storplukkinga av kvister i små og store størrelser gjennom fjoråret. Men det var før snøen kom. Hender at han roter fram noen pinner under snøen nå også på turene våre, for den nesen lukter seg fram til mye rart.
♦️
Når snøen blir borte skal vi sanke opptenningsved i skogen både han og jeg. Ligger veldig mye på bakken oppi der.
Men først må vi gjennom både februar og mars med snø, tenker jeg. Så uti april en gang kanskje?
Bikkja gjør nytte for seg.

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg