Å koke suppe på en spiker har jeg aldri prøvd.
Ingen vits å prøve heller. Sikkert ikke godt. Null næring, unntatt kanskje litt jerntilskudd?
Og jeg har da heldigvis litt mer å rutte med en spikre.
Men man kan jo utnytte ressursene likevel. Bruke rester til å lage suppe for eksempel.
Her en dag rydda jeg i kjøleskapet, som jeg av og til finner ut at jeg må gjøre.
Jeg vil helst ikke kaste mat, så prøver å få brukt opp alt som er inni der.
Kan av og til være en utfordring når det bare er meg i kosten, sånn til daglig. Prøver å handle inn riktige mengder, men ikke lett.
Denne gangen ble det skikkelig rydding med god fangst.
Det meste var slitent og litt gammalt, men uten mugg. Noe var greit.
Men nesten alt kom til nytte.
Husker ikke helt alt jeg hadde oppi gryta.
Det var i hvert fall poteter, gulerøtter, gul løk, sjalottløk, rødløk, hvitløk, sellerirot, persillerot, purre, stangselleri og vårløk.
Varierende mengde av de forskjellige. Vart mye løk🤗
Bare en liten skalk av selleriroten for eksempel, for måtte skjære vekk det som var for stygt til å lage suppe av😆
Nå kom jeg på noe. Hadde en vissen søtpotet også. Den fikk nytt liv i suppa. Det var den og gulrøttene som ga gulaktig farge.
I tillegg pøste jeg oppi ei halv flaske med kalvefond som også hadde stått ei god stund i kjøleskapet. Lukta greit, så oppi gryta med den.
Og så var det masse vann, da.
Ble mye grønnsakssuppe.
Først middag den dagen og dagen etter, og så vart resten putta i porsjonsbokser i fryseren.
Suppa vart overraskende god, faktisk…..
Spennende med restemat. 🤗
Jeg lager også slike suppe, men jeg moser de kokte grønnsakene i foodprosessor. Tilsetter da også litt fløte- men ikke helt sunt, det da!
Ja. Det var bra et tips. Høres godt ut det også😋🙋🏼♀️
Herlig med sånn “tømkjøleskapetmat”!
Alltid like spennende. Og god følelse å få brukt opp, og ikke kaste mat🤗