Om hvordan den gamle høyrestøvletten fikk nytt liv.

Ikke akkurat noe vakkert  syn i nærbilde. Slitt støvlett med ødelagt glidelås i forstørret billedformat er vel ikke akkurat den beste lesermagnet for en blogg. Jeg tar nå sjansen allikevel, for dette er ikke en rosablogg med bare det skjønne. Her er hverdagsbloggen til Pensjonistgunna 😉

Det hadde seg slik at jeg for tre år siden kjøpte meg lave støvletter. De er vanntette og praktiske i all slags høst-, vinter- og vårvær. Ganske pene var de også. Jeg fester brodder på dem om vinteren når det er på det glatteste. Og det er det jo nesten hele tiden. Da blir de litt ekstra slitt foran og bak. Synes ekstra godt på det store bildet her, da.

For to år siden kjøpte jeg meg et par til av samme slag, for jeg likte dem så godt. Da hadde jeg et par til “penbruk” og et par til turmedhunden-bruk. Så bra.

Så skjedde det. Glidelåsen på venstreskoen av det eldste paret røk. Kast! Var jo litt slitt også. Men da hadde jeg ikke hjerte til å kaste den høyre skoen som fortsatt var hel, så puttet den i skapet som reserve. Kjekt å ha.

Så skjedde det igjen. Men ikke før i forrige uke. Da røk glidelåsen på høyrestøvletten. Ute i snøkavet da dette skjedde tenkte jeg på skoen hjemme. Var det nå høyre- eller venstresko jeg hadde gjemt innerst i skapet som reserve?

Det var høyresko! Og det vet jo du allerede, for har skrevet det over her 😉 Bingo! Da hadde jeg ett par igjen, da, en av den gamle utgaven og en av den nye. Bare velstand. Og flaks.

Gikk ikke mer enn to dager før flaksen snudde. Da røk glidelåsen på den nygamle høyrestøvletten. Henger du fortsatt med, eller går du surr i høyre og venstre?

Denne gangen fikk jeg den nesten ikke av foten, for fikk ikke dratt ned glidelåsen. Gikk til slutt. Hvis ikke hadde jeg måttet skjære den av meg.

Så nå har jeg ingen igjen av de to par støvlettene. For sammen med den sist ødelagte havnet også den “friske” i søpla. Gidder ikke å ta vare på den som reserve. Nå må jeg kjøpe noe nytt.

Hadde heldigvis noe annet jeg kunne ha på meg da det kom 10 cm med nysnø i natt.

 

 

 

 

 

12 kommentarer
  1. Må være litt produksjonsfeil eller? Siden de ryker i glidlåsen hver gang. Klage til produsenten, kanskje du får nytt? 🙂 Ha en fin dag <3

  2. Ja, det var nå ille at glidelåsen ryker hele tiden. Jeg tenker at det er en kvalitetssvikt. Men fine var de jo likevel. Og siden du kjøpte to par, var de nok gode på foten.
   Jeg gjør sånn med sokkene jeg. Har gjerne mange like par, så når det går hull i en i et par, tar jeg vare på den andre, siden det garantert blir slitasje på de andre parene også 🙂 Men sokker er jo litt billigere enn støvletter da 😉

   Lykke til med handel av nye ♥

  3. Jeg fikk skiftet glidelåsen på min ene støvlett. En hundevalp et sted jeg var på besøk gnagde den istykker mens jeg drakk kaffe i stua…. Det er kanskje ikke så lett å finne skomakere alle steder, jeg var så heldig å finne en som kunne fikse det.

  4. Rart med det når man har favoritt sko eller støvletter. Vanskelig å finne noe man blir like fornøyd med sånn med det samme. Derfor er det så kjedelig når de går i stykker, samme hvor slitt de er 😉
   Men du har jo brukt dem godt så da kan det jo være greit å fornye seg. 🙂 God lørdag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg