Oppskrift på sjokoladerisbollene


Jeg lager dem før ful. Vært en tradisjon i et par-tre år. Ikke lenger enn det. Velger dem fordi det er både godt og lettvint. Her får du innblikk i hvordan jeg produserer dem.
150 g delfiafett smeltes sammen med
100 g smør i en kjele
Fjern kjelen fra plata og tilsett
100 g hakket, mørk sjokolade og
100 g hakket melkesjokolade
Rør til alt er smeltet sammen.
Rør inn 3 ss sterk kaffe og
1/4 ts maldonsalt
Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.
Pisk eggedosis av 2 egg og 2 dl sukker.
Rør inn sjokoladeblandingen.
Noen dråper romessens kan tilsettes hvis ønskelig.
Bland forsiktig inn 120 g puffet ris med en slikkepott.
Jeg fyller papirformer med sjokoladebollerøre ved hjelp av ei skje.
Settes til avkjøling.
Legges i kakeboks og settes kjølig, men kan også fryses.
På bildet under her ser du puffet ris, eggedosisen og sjokoladeblandinga.

8 kommentarer

Siste innlegg