Sjokoladekake med appelsin til jubilanten


Så var det sjokoladekaka som jeg nevnte i et tidligere innlegg. Det var bursdagsfamilietreffet med butterchicken til middag og kaker til dessert. Jeg hadde med sjokoladekake. Den du ser bilde av her. Jeg kan godt gi deg oppskrifta på den.
Var litt mer arbeid enn på en langpannesjokoladekake som jeg vanligvis lager, men koste meg med produksjonen, lett inspirert av deltakerne i Bakemesterskapet😉
♦️
Bunnen lages slik:
100 g smør smeltes og tilsettes 150 g brunt sukker, 400 g hvitt sukker og 1 dl sterk kaffe.
Kjelen tas vekk fra plata.
Rør til sukkeret er oppløst.
Tilsett 200 g mørk, hakket sjokolade og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.
Sikt 320 g hvetemel, 1 ss kakao og 2 ts vaniljesukker i smør- og sjokoladeblandingen.
Pisk 4 egg og 150 gram rømme i en bolle og tilsett 1 ts natron og 1 ts bakepulver.
Vend røra forsiktig sammen med sjokoladeblandingen.
Smør innsiden av en springform, ca 24 cm i diameter, og dekk bunnen med bakepapir.
Hell i røra og stek på midterste rille i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist.
(Denne oppskrifta fant jeg i Norsk Ukeblad)
♦️
Så var det kremen:
Pisk 500 g smør med 700 g melis i kjøkkenmaskin.
Varm opp 5 ss fløte og ha den i røra sammen med 1 ts vaniljesukker. Rør fortsatt.
Smelt 200 g lys kokesjokolade over vannbad.
Hell sjokoladen i røra og pisk den inn.
Tilsett 2 eggeplommer og pisk videre et par minutter til det blir en luftig sjokoladekrem.
♦️
Montering og dekorering:
Del kaka i tre (eller to, som jeg gjorde)
Den nederste delen legges på et kakefat og krem fordeles jevnt på.
Oppå kremen smøres innholdet av et lite glass appelsinmarmelade.
(Hvis du velger 3 lag, fordeles selvsagt syltetøyet på hvert av de to nederste lagene)
Resten av kremen smøres på topp og sider av kaka.
♦️
Det vart rikelig med krem hos meg, da jeg valgte kun 2 lag, så det var nok til å sprøytedekorere etter beste evne☺️
Enda vart det igjen krem, så resten tok jeg sjansen på å fryse ned til en annen anledning. Regner med at det funker.
Jeg pyntet med klementinskiver også, som du ser.
Min versjon vart litt annerledes pynta enn originalversjonen i ukebladet, men greit å bruke fantasien……
♦️
Den vart godt mottatt i bursdagslaget, og jeg synes sjøl også at den smakte godt. Men veeeeldig mektig.
Lett forståelig med alt smøret, sukkeret og sjokoladen den inneholdt😅
Det var igjen mye etter festen. Det vart med meg hjem, og for min egen helses skyld, turte jeg ikke annet enn å dele den opp i porsjonstykker og fryse ned🤪
Da vart det ikke så lett å la seg friste av kaka de nærmeste dagene.
Så har jeg kaker i fryseren til kaffegjester senere. Ikke dumt.


Bursdag og butterchicken.

8 kommentarer

Siste innlegg