Starta med en brokkoli…og så?


Jeg hadde en liten brokkoli som måtte brukes.

Det var utgangspunktet. Så var det bare å sjå hva som ellers var i kjøleskapet. Og retten ble til mens jeg jobba.

Faktisk vart det slik. Først: brokkolien må kokes uansett.
Hm….og så? Hadde en skvett kremfløte og matfløte. De var klare for eventuell vaffelrøre med det første. Men nå kom ideen.
♦️
Lage grateng. For hadde egg også. I tillegg hadde jeg noen skiver med fiskepudding fra middag tidligere i uka. Så var det bare å kjøre i gang.
♦️
Smurte en liten ildfast form og satte stekeovnen på 200 grader.
Laget hvit saus av ekte smør, hvetemel og fløterestene.
Tilsatte 2 egg. Vet at grateng blir best hvis plomme og hvite skilles, og hviten piskes, men det gadd jeg ikke. Litt salt. Og ikke å forglemme; litt raspet ost.
♦️
Kokt brokkoli og oppkutta fiskepudding opp i smurt form.
Helte oppi den hvite ostesausen og blandet.
Strødde over crispy brødrasp.
Inn i ovnen. Lot den stå cirka 30 minutter. Kunne ha stått lenger, for brødraspen kunne vært mer gyllen.
♦️ Men vet du hva? Det vart SÅ godt😋 Overraskende godt😀

 

10 kommentarer

Siste innlegg