Jeg hadde en liten brokkoli som måtte brukes.
Det var utgangspunktet. Så var det bare å sjå hva som ellers var i kjøleskapet. Og retten ble til mens jeg jobba.
Faktisk vart det slik. Først: brokkolien må kokes uansett.
Hm….og så? Hadde en skvett kremfløte og matfløte. De var klare for eventuell vaffelrøre med det første. Men nå kom ideen.
♦️
Lage grateng. For hadde egg også. I tillegg hadde jeg noen skiver med fiskepudding fra middag tidligere i uka. Så var det bare å kjøre i gang.
♦️
Smurte en liten ildfast form og satte stekeovnen på 200 grader.
Laget hvit saus av ekte smør, hvetemel og fløterestene.
Tilsatte 2 egg. Vet at grateng blir best hvis plomme og hvite skilles, og hviten piskes, men det gadd jeg ikke. Litt salt. Og ikke å forglemme; litt raspet ost.
♦️
Kokt brokkoli og oppkutta fiskepudding opp i smurt form.
Helte oppi den hvite ostesausen og blandet.
Strødde over crispy brødrasp.
Inn i ovnen. Lot den stå cirka 30 minutter. Kunne ha stått lenger, for brødraspen kunne vært mer gyllen.
♦️ Men vet du hva? Det vart SÅ godt😋 Overraskende godt😀
Det hørtes i alle fall godt ut 🙂 Jeg hadde nok gjerne ville hatt bacon, i stedet for fiskepudding, men man tar det man har 🙂
Ja, ikke sant. Bacon høres bedre ut, men ble overraskende godt😅Fikk rydda i kjøleskapet også. Slapp å kaste mat🤓
Hørtes godt ut! I dag blir det fisk til middag. I morgen må man handle inn for uka.
Vart godt,ja. Lykke til med fiskemiddag og ukeshandling🙋🏼♀️
Så godt det er med sånn mat. Restene skal vi jo spise, og da er en form en fin løsning. 🙂
Helt enig. Noen ganger blir det bedre enn forventet🙋🏼♀️
Kreativiteten trenger ikke vokse ut av det som er fantastisk, men vokse til noe som blir det. 🤗
Sant som det er sagt. Takk for hyggelig og poetisk svar🙏🏻
Høres nydelig ut! Du er flink <3
Ja, det vart godt🤗