Tid for nydelig eplekake igjen🤩

Reklame | Skafferimat



Høysesong for eplekake igjen, vil jeg si, sjøl om en slik godsak kan produseres året rundt. Fant ei oppskrift som jeg endra litt på. Gjengir framgangsmåten her. Baker ikke kaker så ofte, for liker ikke å ha så lett tilgang til godsakene. Sjøl om det blir lagt i fryseren, vil jeg si at det er for lett tilgjengelig for en som er alt for glad i slikt. Snakker om meg sjøl.
♦️
Oppskrifta er som følger:
Varmet opp ovnen til 180 grader.
Brukte ei stor, rund form, men kunne også brukt ei lita langpanne.
150 g smør ble smeltet i en kjele på ovnen og så avkjølt
Vispet 4 egg og 3 dl sukker til eggedosis
6 dl siktet hvetemel og 2 ts bakepulver ble rørt inn i eggedosisen vekselvis med 2 dl matfløte.
Rørte til slutt inn det smeltede smøret.
Helte røren i forma.
4 dl vaniljekrem ble fordelt jevnt over kakerøra
Skrelte og renset 5 syrlige epler og delte dem opp i båter.
Vendte eplebitene i kanel og sukker.
Fordelte dem jevnt på toppen av kaka.
Cirka 50 g smør ble skjært i skiver med ostehøvel og fordelt over eplene.
Drysset helt til slutt over perlesukker.
Ble stekt midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.
Veldig god kake👍

Lufttørket mat fra SKAFFERIMAT kan bestilles HER

 

4 kommentarer

Siste innlegg