Verdens beste epleterte?….og litt mer….


Vi skulle på restaurant igjen, Datter, Sønn og jeg. Det var julegava til dem som først nå skulle realiseres. Enkelt med slike gaver. Gi bort en opplevelse. Og i tillegg blir jeg med på det sjøl. Nå skal sies at jeg betalte ikke hele gildet, men bidro med en passende sum, en julegave verdig.
Jeg overlater stort sett alltid til mine barn å velge spisested. De har litt mer peiling på slikt her inne i hovedstaden.
Så jeg bare møter opp på avtalt sted ved hjelp av Google Maps. Funker perfekt. Finner derfor fram over alt etter bare 4 år i byen.
♦️
Hvor vi skulle nå?
Den helt nye restauranten Lut/Laget i Bjørvika. Faktisk bare holdt på i ca 1 måned da vi var der.
Da vi først var ute, kjørte vi på med både forrett, hovedrett og  dessert.
Det var så hyggelig der, både lokalene og personalet.
Og det viste seg etter hvert at maten også var veldig god.
Samtidig var det fint å sjå at det var så mange gjester. Så da er det håp for den nystarta restauranten, i havet av alle restaurantene der nede.
♦️
Vi bestilte 3 forskjellige forretter, som vi delte på, for å få litt smaken av flere ting.
# Østers med soya-kokosemulsjon var nyyyydelig.
# Pannestekte kamskjell med delikat tilbehør.
# Rå, lettrøkte skiver av hamachi med ponzu-, tamarind- og cashewnøttkrem.
Godt var det alt sammen, men måtte Google noe av ingrediensene😅, for to-tre var ukjent for meg.
Men heldigvis er jeg ikke hverken kresen eller redd for å smake på nye ting, så alt vart fortært uten Googling der nede.
Etterforskningen tok jeg i ettertid; rettere sagt akkurat nå mens innlegget blir skrevet😜
♦️
Blir rene restaurantanmeldelsen dette her. Slettes ikke meninga, for dette er ikke betalt reklame for etablissementet.
Vi fortsatte med biff til hovedrett. Utsøkt.
Og så til slutt bestemte vi oss faktisk for dessert. Hadde igjen litt plass i magen. Og menyen frista.
Vi valgte EN dessert på deling. Porsjonen var stor, så det passa utmerket, sjøl om HELE lett hadde sklidd ned hos meg, for det var ekstremt godt.
Men heldigvis begrensa vi oss. Hadde ikke hatt godt av mer, vettu…..
♦️
Den klassiske desserten TARTE TARTIN som jeg alltid har vært så fascinert av når jeg har sett oppskrifter på den opp gjennom. Men har aldri somla meg til å lage det sjøl.
Men FOR en dreis han dessertkokken
hadde på EPLETERTA.
Jeg så faktisk på Bakemesterskapet på NRK hvor deltakerne fikk i oppdrag å lage nettopp Tarte Tartin.
Det fremsto vanskelig, og ikke alle fikk det til.
Men han kokken her…..han fikk det til, ja👌
Helt eksepsjonelt godt.
Skal ikke sjå bort i fra at jeg ved en senere anledning tar trikken ned for å drikke ettermiddagskaffe og Tarte Tartin her. Da kan hende at det er varmere i lufta og at tetta kan nytes utendørs.

Klassisk Tarte Tartin
Så enkelt lager du Tarte Tartin

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg