Listoman

Jeg er listoman….og har funnet på ordet selv. Det må jo være det man kalles når man skriver lister for nesten alt man skal gjøre.

Jeg har nevnt det i tidligere innlegg i forbindelse med min skrivekløe og hvorfor jeg blogger. Se gjerne HER.

Det er noe rart med den trangen til å skrive et eller annet hver dag. Det bare blir sånn.

Handleliste er jo greit nok. Hver gang jeg tar det siste av noe i kjøleskapet eller i kjøkkenskapet, skriver jeg det opp på handlelista. Det fungerer jo utmerket og gjør at jeg aldri (nesten) er tom for essensielle ting. En annen ting er jo at det allikevel alltid blir mye mer i handlekurven enn det som står på lista.

Gjøremålsliste er også en liste hos meg. Bruker kanskje unødig tid med den, men kjekt å ha nedskrevet viktige ting som må gjøres, synes nå jeg.
Etter hvert bruker jeg jo også kalenderen i iPhonen til dette. Så kan bli litt “dobbel bokføring”. Jeg kan ha “underlister” også (tør nesten ikke å si det).

Det kan være en hasteliste for det som må gjøres i dag eller nærmeste framtid og det er en langtidsliste hvor langsiktige prosjekter står oppført. Jaja, sånn er jeg bare….

Ikke nok med det! Jeg lager pakkelister før turer.

Jeg har en egen Osloturliste som tas fram før jeg skal dit. Den brukes om igjen, så da slipper jeg å skrive ny hver gang 😉 Det fungerer veldig bra, for det er stort sett de samme tingene som må med i ryggsekken når jeg skal innover. Det er ikke så veldig ofte, men da har jeg nå lista.

Og så er det fest- og arrangementslistene.

Det er jo de viktigste og mest nødvendige. Skal jeg ha middagsbesøk og/eller overnattingsbesøk blir det egen gjøremålsliste. Da har jeg det på papiret og slipper å bli stressa over ting jeg ikke har gjort. Kryss av og stryk ut! Deilig følelse 😉

For ikke å snakke om større fester som bursdager, navnefester og bryllup.

jobben var det også lister… og gule lapper. Ble kalt “lappegunn” 🙂 Men det fungerte, og ting ble gjort. Veldig fornøyd.

Så konklusjonen må bli at meg og lister er et faktum….så lenge jeg er i stand til å skrive….

 

Licensed from: congerdesign pixabay.com

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg