Jeg oppdaget Bloglovin`

Min inntreden i dataverdenen skjedde vel litt før den gangen jeg meldte meg på datakurs i regi av friundervisningen i 1983. Ja, det er lenge siden.

Vi lærte å lage egne dataprogrammer (enkle sådanne) med programmeringsspråket Basic. Det var artig og interessant. Lagde enkle program til hjemmebruk. Men det viktigste var kanskje å få såpass innsikt i dataverdenen at jeg ikke ble redd for datamaskina mi!  Den eksploderte ikke hvis jeg gjorde noe feil 😉 Jeg lærte å ikke ha for stor respekt for denne nyervervelsen i hjemmet. Den tenkte faktisk ikke, selv om det kunne virke sånn. Det var et skikkelig kvantesprang i teknologiutvikling i hjemmet.

Så har jeg prøvd å følge med litt ellers på ting som har skjedd oppover i tiden, for ikke å bli hengende for mye etter. Det kom jo mobiltelefon, videokamera, videospiller, cd-spiller, fax, modem, nettbank og kodebrikker og diverse “tv-bokser” som apple-tv f.eks. Helt sikkert mye mer også, men ramser opp det første jeg kommer på. Og ikke minst alle fjernkontrollene og kodene som pensjonisten må holde styr på. Det får jeg til enn så lenge, og glad er jeg for det.

Alle disse duppeditter og nettsteder og tekniske vidundere som jeg har valgt å sette meg inn i gir vel litt hjernetrim, sånn at jeg kan fortsette en god stund med dette. Og kanskje jeg til og med kan lære meg enda mer. Masse plass oppi hjernen, vet du.

Så sitter jeg nå her i dag med bærbar PC, iPhone og TV tilkoblet diverse bokser. Alt dette for at jeg kan følge med på hva som skjer der ute. Liker det, jeg.

Sosiale medier, ja. Er jo med på Facebook, Instagram og Snapchat skal vite. Moro å utforske. Har til og med klart å lage en “underavdeling” av min egen Facebook-konto. Den heter Pensjonistgunna. Sjekk gjerne ut!

I morgen har jeg blogget i 2 måneder. Lærer noe nytt nesten hver dag angående blogging. I går fant jeg ut på infosiden inne på blogg.no at det finnes noe som heter Bloglovin`.

Wikipedia sier: Bloglovin’ er en internasjonal nettside som gjør det lett å følge favorittbloggene sine ved at man får påminnelse hver gang det kommer en ny oppdatering. For bloggere er dette også en veldig populær måte å markedsføre seg på ved å nå ut til nye lesere

Så smart, tenkte jeg, og satte i gang. Fant bruksanvisning for å lage profil inne på nettet. Var ikke helt enkelt, men tror jeg har fått det til. Nå mangler det bare å få laget en “knapp” på Pensjonistgunna sin framside på blogg.no hvor man med et “trykk” kan komme til min Bloglovin`. Mer å jobbe med altså. Tiden vil vise om jeg får det til.

Jeg har faktisk lurt på hvordan lesere som selv ikke er bloggere på blogg.no lettest kan følge med på bloggen min. Kan hende at dette er løsningen…..

 

#bloglovin #blogg #teknologi #utvikling #duppeditter #basic 

 

 

 

 

17 kommentarer
  1. Spennende! Det hadde jeg ikke fått med meg! Har prøvd litt nå, men sliter å få lagt inn lenken! Spennende å se hvordan den fungerer for deg!

  2. Gode gamle tider 1983. Da drev jeg å programmerte på det som ble kalt hjemme computer, en Dragon 32. Jeg var æredsmedlem i den engelske nasjonale Dragon klubben. Noen år senere underviste jeg i tekstbehandling (wordstar), og skrev lærehefte til bruk i den videregående skolen. Senere ble det data teknikk, med printer nettverk etc. og opplæring av ansatte i kommunen. Dataen’s barndom, mange artige minner fra det. Basic var det første programeringen vi hadde ja, så kom Pascal – så kom C+ programering.
   Jobbet også noen år som PC-teknikker i kommunen. Men i data yrket ble man fort “gammel” – med at det kom og kommer nye tingen hele tiden.

  3. Ja, tenk på det – i 1983 var jeg 15 år, ca. 6 år senere underviste jeg i faget 🙂 Blant annet Arne Treholdt har jeg undervist – han fikk forøvrig en 6 på eksamen (topp karakter).
   Håper du har en god og fin kveld 🙂

  4. Ja det er mye å sette seg inn i…jeg har en mann som var veldig oppdatert..nå er det nesten jeg som lærer han…For..det gjelder å følge med..skjer noe nytt hele tiden…..men blogvin har jeg ikke forsøkt meg på…blir for mye for meg….hihihi

  5. Jeg har linket til de bloggene jeg følger på siden i bloggen min. Da ser jeg raskt om noen er oppdatert, for de flytter seg automatisk på toppen av lista når det kommer nytt innlegg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg