Middags-date med 2 fininger🥰


Dattera foreslo spising på restaurant nedi byen. Og jeg var ikke vond å be. Slikt er alltid hyggelig. Denne gangen skulle vi spise allerede klokka 4 på ettermiddagen, for mitt Yngste barnebarn skulle også være med.
Kanskje dristig å ta med en 6-åring på fin restaurant, men regnet med at Datter hadde opplegget klart. Hadde sikkert studert menyen på forhånd, tenkte jeg. For er jo ikke akkurat altetende den vesla. Beklager, lille venn🥰
Vi befant oss på restauranten Brasserie France. Ikke i OL-byen Paris altså, men i Øvre Slottsgate i Oslo.
Datter og jeg gikk for forrett. Yngste sto over det. Spiste litt brød med smør i stedet. Slettes ikke dumt, for brødet var nydelig.


Datter valgte østers, som du ser på det øverste bildet. Jeg bestemte meg for «Klassisk biff tartar»  som forrett. Du ser bilde av den rett under her. Den var fantastisk god, med balanserte smaker. Dette kunne de.
Eggeplomme, løk, kapers, rødbeter, sennep og litt ansjos var blandet inn i det malte oksekjøttet.

Til hovedrett valgte jeg «Dagens fiskerett», som besto av fisken lange med deilig tilbehør og nydelig saus.
Datter valgte «Grillet Pariserbiff» med passende grønnsaktilbehør, bearnaisesaus og pommes frites.
Og dette delte hun med Yngste. Det var nok et godt valg for begge to så det ut som.
Så da koste vi oss med maten alle tre og hadde det ellers trivelig på alle måter.


Datter tok et oversiktsbilde som hun la ut på Instagramstoryen sin (og som jeg har lånt). Det ser ut til å være under forretten, for der er Yngste med brødet sitt, mommo med tartaren og fotografen med østersen👇

Og så, vettu, kom høydepunktet. I hvert fall for Yngste. Var slettes ikke dumt for oss andre heller. Dessertvogna bestemte vi oss for, og det mest for å glede Yngste som fikk være med de voksne på fin restaurant. Men takk for at du valgte det, kjære Datter, for der var det mye godt.
På collagen under her ser du hva jeg valgte nederst til venstre og Yngste sin tallerken nederst til høyre.
♦️
Jeg spiste kokossorbét, liten vannbakkels med vaniljekrem, to franske makroner, syltede aprikoser, sitonpai med marengs og en liten fylt melkesjokoladebolle. Puh….det var godt, men kanskje litt mye, for jeg var fortsatt mett langt utover kvelden.
♦️
Heldigvis ikke slike måltider hver dag, må jeg nesten si, for ellers ville jeg ha est ut mye mer enn jeg burde. Har nok å gå på som det allerede er, så greit med litt mindre porsjoner og færre retter sånn i det daglige. Med enkel mat og små porsjoner. Da setter jeg større pris på sånne utskeielser en gang i blant også, tenker jeg.


Om å vente på noe godt
På by’n med sønn og datter

8 kommentarer
    1. Så ut som et herlig måltid.
      Min erfaring er at unger som får være med på “fin restaurant” med de voksne ofte oppfører seg langt finere der enn om du tar de med på en sånn familierestaurant som Mc Donald. Litt mindre kresne i matveien og.
      Smart av datteren din og dele hovedrett med den yngste. Da kan man plukke ut det man vet barnet spiser og slipper å måltidet ødelagt fordi det ligger en paprikabit eller et snev av tomat på tallerkenen.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg