Er jeg for naiv?


Det handler om Barney, så bildet er riktig valgt, men det er tatt for en måneds tid siden på et helt annet sted enn det jeg skal fortelle om nå.
Det skjedde i går. Vi var på den tradisjonelle morgenturen vår i nærområdet. Det er mange som benytter seg av friområdene rundt her til lufting av hunder.
Ikke noe problem for oss, for Barney er en veldig sosial hund. Han går godt overens med alle…..med ett unntak.
Det skjedde igjen i går. Det gjelder schäfere. Altså schäferhunder Han er livredd dem. Nesten alltid, mer eller mindre. Veldig rart som sagt, for han vil helst hilse på alle andre hunder. Ikke alltid at han får lov til det, men jeg synes at det er en god følelse å ha en hund som er så sosial og blid.
♦️
Hvorfor han er redd schäfere? Det må ha sammenheng med at han ble vettskremt av en schäfer i nabolaget som faktisk virker både mannevond…. og særlig hundevond. Hvis vi går forbi der, kaster den seg på port og gjerde for å angripe. Hopper heldigvis ikke over. Barney leser kroppsspråket og løper unna. Dette skjer hver gang. Forøvrig fryktelig irriterende bikkje som støtt og stadig bjeffer på alt som passerer på veien.
♦️
Så har det seg slik at på grunn av disse opplevelsene, innbiller puddelen seg for sikkerhets skyld at noen andre schäfere også er sånn.
Ellers er han god på å sense den andre hundens kroppsspråk. Det hender at særlig små hunder kan være litt «tøffe i trynet» og late som de er farlige, men det bryr ikke Barney seg noe om. Han hilser likevel. Og det viser seg at han alltid har rett. De bare tøffer seg, og er egentlig snille.
♦️
Så møtte vi en schäfer i går. Heldigvis er det ikke så ofte, og denne spesielle har vi sett før. Dessverre gikk den løs, som vanlig. Barney var OBS og så an, for har hatt dårlige vibber for den tidligere. Ville ikke hilse. Så kom bikkja styrtende! Og Barney ble livredd og løp, men han var i bånd, så kom ikke veldig langt. Schäferen knurra, men gjorde heldigvis ikke noe mer. Men kunne virke som et angrep.
Har møtt denne eldre mannen med schäferen tidligere, og hver gang er den løs. Og han sier alltid: «Han er jo så snill». «OK»,sier jeg, «men Barney er redd schäfere uansett, men han er veldig glad i alle andre hunder». Det er ikke MIN hund det er noe galt med, tenkte jeg.
♦️
Men HAN mener antageligvis akkurat det samme om sin hund.
Har faktisk tidligere hørt eiere forsvare hunden sin til «The bitter end».
Da jeg kom hjem tenkte jeg: «Hvorfor skal jeg være så naiv og tro på han schäfereieren når han sier at hans hund er bare snill?»
Jeg burde heller ha forlangt at han tok bikkja si i bånd. Jeg føler at jeg sviktet Barney i denne situasjonen. Aldri mer. Jeg ble manipulert av mannen. For å være hyggelig sa jeg ikke alt jeg burde ha sagt. Dumsnill og naiv vil jeg si at jeg var.
Den schäferen er nemlig ikke snill nok ettersom Barney reagerer på denne måten.
Beklager, Barney🥰
Barney på fotballkamp
Om lufting av hester og hunder

10 kommentarer
    1. Nei stol ikke på noen! Vi vet aldri om en hund brått kan snu om og glefse til.. Jeg stolte ikke på noen, ikke p Leia en gang… og sa aldri at MIN hund ikke biter eller noe… NIX! 🙂

    2. Dette er ikke bra i det hele tatt! Ta tak og gi beskjed! Rett og slett tråkig når folk oppfører seg slik!
      Jeg hater store hunder som går uten bånd – og når din hund reagerer som han gjør! Så vet han nok mer enn deg!
      ..
      Senest på torsdag møtte jeg en hund som var løs, men det var på dems eiendom da! Men likevel, jeg ble redd for hunden var stor og glefsete! Jeg ble stiv som en pinne!

      1. Takk. Sånt skjer heldigvis sjelden, men skal være mer OBS og PÅSKRUDD heretter. Nå er det ikke båndtvang her, men det betyr ikke at man IKKE skal ha kontroll på hunden sin. Mange er redd hunder, små barn er på tur og ikke minst tisper med løpetid. Noen uansvarlige hundeeiere finnes. Men heldigvis er både de fleste hundeeiere og ikke minst hunder greie😊

    3. Jeg forholder meg ikke til selve teksten. Jeg liker jo ikke hunder. Ingen av dem. Aldri. Men det jeg kan si er at hvis spørsmålet i overskriften er alvorlig ment så finnes det ikke noe annet logisk svar enn ja.

    4. Når det er båndtvang, og i strøk med masse folk eller andre hunder bør alle ha hunder i bånd synes jeg. Stakkars Barney, han er jo faktisk bare snill. Men du har jo likevel han i bånd 🙂

    5. Tror alle vil tro bra om sin egen hund, men hunder har sitt eget språk – de leser og er hunder. Skjønner meg ikke på den hundeeieren som ikke har hunden i bånd. At han tør.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg