Mandelpoteter som pinner under pinnekjøttet?🙄


Du spiste kanskje pinnekjøtt på julaften, så egentlig litt sent å komme med min pinnekjøttversjon på andre juledag. Første juledag har det blitt tradisjon med pinnekjøttmiddag her hos meg. Så litt sent ute for den også, men bedre sent enn aldri.
Tradisjon, ja. Altså pinnekjøtt på første juledag, og jeg inviterer nærmeste familie. Slik vart det i år også. Startet med pinnekjøtt i jula allerede da barna var små, men aldri på julekvelden, for da er det alltid ribbe for oss som er oppvokst på Hedmarken. Men som du ser i overskrifta og på bildene, gjorde jeg det litt annerledes enn normalt i år.

Jeg startet med denne nye metoden i 2022:
En ny vri på pinnekjøttmiddagen til familien (2022)
Gjorde det i fjor også:
Pinnekjøttmiddagen 2023
Første gang jeg gjorde det, altså i 2022, var jeg rimelig skeptisk. Mandelpoteter som koker i stykker sånn omtrent etter 15 minutter i kasserollen, skulle altså ligge 2-3 timer i vann under pinnekjøttet?
Hm…..
Ingen grunn til skepsis.
Funker faktisk som bare det.
Når pinnekjøttet er ferdigkokt og klart for å tas opp av kjelen, er det potetene sin tur. Og de er like hele, alle som en!
Merkelig. Må være fettet fra pinnekjøttet som gjør susen. Skaper et slags belegg, en beskyttelse mot vannet som koker…..kanskje. Min teori.
Har du prøvd denne metoden?
PS
Pinnekjøttet er selvsagt vannet ut i omtrent ett døgn før det havner i kjelen over potetene. Men det vet du så klart hvis du har laget pinnekjøtt sjøl.
Og som jeg skrev lenger opp her, så dampes kjøttet i 3 timer cirka. Og altså potetene koker i vannet der nederst i kjelen like lenge!

4 kommentarer

    1. Den varianten har jeg ikke hørt om før, men det fungerer jo 🥰 Mine foreldre kom også fra Hedmark, så det har alltid stått ribbe på julebordet. Ingen av dem var glad i sau eller lam, så noe pinnekjøtt hadde vi aldri. Smakte det for første gang før jul, og syntes i grunnen det smakte ganske godt. Ønsker deg en fortsatt fin fredda og romjul.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg