Mer mat: Stekt makrell med agurksalat

Det er noe jeg bare må ha hver sommer. Det gjelder middager. Det går an å ha det ellers i året også. Men altså…..stekt makrell med agurksalat.
Og når jeg har det hver sommer, er det naturlig at jeg har skrevet om det tidligere her på bloggen.

Jeg tar derfor en lettvint gjentagelse av et innlegg fra 1. august 2019. Altså nøyaktig 6 år sida. Makrell var like godt da som nå, og jammen skal jeg ha det en av de første dagene.

«Fersk og fin makrell

Den tidligere nevnte fiskehandleren i byen Hamar har også fersk makrell.
Du kan lese om skalldyrmiddagen jeg kjøpte der tidligere i sommer.
Men nå dreier det seg om den klassiske makrellmiddagen, som er sommertradisjon.
Jeg klarer å filetere fisk selv, men når fiskehandleren tilbyr det, sier jeg ikke nei.
Se de fine filetene på bildet.

Agurksalat må til

Bruker ostehøvelen på slangeagurken, og det blir fine skiver. Lager mye dressing av eddik, sukker og vann. Kan sikkert bruke både sitron, honning, palmeblomstsukker og andre ingredienser som kan erstatte eddik og sukker.

Bare det blir surt og søtt. Jeg kjøpte en litt finere eddikvariant enn husholdningseddiken.

En fransk eplesidereddik.

Det var flere enn meg som skulle spise, så rev opp litt salatblader på en tallerken også i tilfelle agurksalaten ikke falt i smak.

 

 

 

 

 

Stekt makrell

Jeg gjorde som jeg alltid har gjort, og som jeg lærte av min mor.
Blander hvetemel med salt og pepper på et stykke matpapir.
Vender fisken i dette.
Jeg bruker godt smør til stekinga. Denne gangen brukte jeg til og med setersmør fra gardsmeieri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når fisken er nesten ferdigstekt, tar jeg en god porsjon seterrømme oppi panna og lar det surre sammen med fisken noen minutter.

Deilig saus!

Du kan lese HER om når og hvor jeg kjøpte det.

Og sammen med makrellen og agurken serverte jeg kokte nypoteter.

Og det ble godt, som det pleier å være hvert år»

(Dette var innlegget som ble publisert på bloggen min 1.august 2019)

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg